Skocz do zawartości

[korba] 9 przelozen

Guek350

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

mam korbe ktora jak napisalproducent dziala do 8 przelozen :) zmieniam teraz pare czesci w roweze i miedzy innymi kasete przerzutke i kola, chce miec 9 biegow i c zy konicznie musze zmienic korbe??? o sie stanie jesli tego nie zrobie?

Napisano

Nie musisz zmieniać. Ja mam korbę Alivio dedykowaną na 8 przełożeń, a uzywam jej z łańcuchem XTR który jest na 9 przełożeń (węższy nieco od tego na 8) i działa bezproblemowo.

Napisano

Następna bujda producencka... ale sam się kiedyś nadziałem :P

Gdybyś założył szeroki łańcuch do singla na wąziutkie zębatki szosowe do 10ki, lub odwrotnie (ultrawąski łańcuch do singlowego coga) to byłby problem. Ale tak to jeden wafel.

Ewentualnie sprawdź czy ząbki którejś tarczy nie są za bardzo starte i wymień przy okazji łańcucha tarczę (tarcze) :yes: :yes: :yes:

PS. Co to za korba?

PS2. roweRZe :D

Napisano

Rowerek mam wheeler pro 600 z 2007 roku :D KORBA SHIMANO FC-M191 48x38x28 RAMIONA 170mm, chce zmienic prawie wszytsko i boje sie zeby nie zrobic pomylki :yes: na tyl ma bys kaseta 9 deore i przerzutka deore :yes: lancuch tez zmieniam na 9 i kola :yes:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...