mwegrzyn Napisano 8 Maja 2009 Napisano 8 Maja 2009 Magazyn BIKE 05/09 . To są zaawansowane testy , łacznie z ocenami pracy zawieszenia na podjazdach i zjazdach, osobno .
Rulez Napisano 8 Maja 2009 Napisano 8 Maja 2009 "Cube AMS 125 R1 Mag" wg. Cube 12.15 kg przy - kolorze czarnym, 16", bez pedałów, cena jakieś 2300 Euro.
ralphy Napisano 8 Maja 2009 Autor Napisano 8 Maja 2009 To różnica między 16" a najmniejszym- aż 1 kg??? Może ta czarna farba tyle waży?
mwegrzyn Napisano 8 Maja 2009 Napisano 8 Maja 2009 Test dotyczył rowerów allmountain od 1999 euro do 2399 euro. Wszystkich wag nie bede isa ale Cube ważył 12,55 z pedałami o wadze 350 gram. Giant Trance X2 12,8 , Specialized 12,65. Zwazone są osbno rowniez dampery oraz ramy.
Rulez Napisano 8 Maja 2009 Napisano 8 Maja 2009 Wszystkich wag nie bede isa ale Cube ważył 12,55 z pedałami o wadze 350 gram. To wychodzi, że testowali rozm 16". Jest szansa przeczytac gdzies w necie ten test? Jakm zapłacisz , to pewnie tak : http://www.bike-magazin.de/
Rulez Napisano 8 Maja 2009 Napisano 8 Maja 2009 A po co ci test rowerów które mają do 140 mm skoku ? Poczytaj ten test - fulle do maratonu o skoku do 120 mm (2 euro) : http://content.delius-klasing.de/interfaces/payment/?id=4056
Fifi Napisano 8 Maja 2009 Napisano 8 Maja 2009 Ale zachowuję trzeźwy (??) umysł Chyba teraz już nie wiesz czego chcesz. Wszędzie doszukujesz się tego Foxa albo wagi. Niestety w tej cenie cudów nie uświadczysz, ale HT i lepsze komponenty albo full, komfort, przyjemność z jazdy kosztem osprzętu i wagi. Dlatego radziłbym przysiąść, pomyśleć i wybrać, bo na rynku naprawdę jest sporo rowerów, ale widać, że już się trochę pogubiłeś. Najpierw Boplight, potem Anthem, teraz parę innych rowerów...
ralphy Napisano 8 Maja 2009 Autor Napisano 8 Maja 2009 Fifi, gdybym wiedział, czego chcę, to bym się nie pytał. I na razie- to w tej cenie dla mnie są same cuda. Są nawet foxy i niska waga. A pogubiony to byłem na początku wątku, teraz- jestem wprost zachęcony wyborem. Jest i boplajt, i antem, i pare innych sprzętów. Z tym, że głównie dzięki sensownym radom kilku życzliwych i wtajemniczonych kolegów, którzy wyrozumiale podsuwają swoje sugestie. I nie mają pretensji, że kolejne propozycje powodują szybkie zwroty akcji. --- Rulez- faktycznie, ani 140mm skoku, ani 10k to nie mój przedział, ale przejrzeć nie zaszkodzi! Teraz zresztą w empikach i kioskach, jak jest okazja- przeglądam, co wpada w ręce. A tego testu, który zapodałeś w linku- nijak nie zrozumiem, bo niemiecki jest mi praktycznie obcy. Choć z drugiej strony- ten przedział 2ooo-25ooEuro to jest niby poza zasięgiem, ale 30% posezonowej zniżki- i jest temat Kto wie? pozdrawiam
Rulez Napisano 8 Maja 2009 Napisano 8 Maja 2009 A tego testu, który zapodałeś w linku- nijak nie zrozumiem, Więc testu o którym pisze "mwegrzyn" też nie zrozumiesz - jest wtej samej gazecie, do której dałem linka ...
ralphy Napisano 9 Maja 2009 Autor Napisano 9 Maja 2009 Ale chociaż poprzeglądam nie płacąc, było nie było, ceny polskiej edycji.
ralphy Napisano 11 Maja 2009 Autor Napisano 11 Maja 2009 Dziękuję wszystkim, którzy wzięli udział w wątku, za pomoc w zorientowaniu się w temacie- teraz nie powinno już być problemu z powzięciem decyzji pozdrawiam!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.