sebeq76 Napisano 7 Kwietnia 2009 Napisano 7 Kwietnia 2009 Witajcie, przymierzam się do wymiany pancerzy i linek i pojawiła mi się wątpliwość. Jak przeglądam oferty z kupnem kompletów pancerzy, to do każdego pancerza są dodawane 2 końcowki. Gdzieś wyczytałem też, że lepiej, aby linka była schowana na całej długości w pancerzu. Jednak w moim rowerze linki nie są chronione pancerzem w miejscu gdzie są poprowadzone wzdłuż ramy. Z czego to wynika? czy tak być powinno? jeżeli tak, to wtedy potrzebuje więcej końcówek do pancerzy, bo np. do hamulca będą potrzebne 4 końcówki (przy manetce, 2 "na ramę" i jedna przy hamulcu). Czy wtedy można dokupić gdzieś takie końcówki do pancerza i czy one pasują do każdego typu pancerza? Co o tym sądzicie? pozdrawiam, Sebeq
Robert Napisano 7 Kwietnia 2009 Napisano 7 Kwietnia 2009 Wszystko w porządku, końcówki trzeba dokupić. Kosztują grosze, a czasem i gratis nawet dadzą.
Mod Team Puklus Napisano 7 Kwietnia 2009 Mod Team Napisano 7 Kwietnia 2009 Gdzieś wyczytałem też, że lepiej, aby linka była schowana na całej długości w pancerzu.Jednak w moim rowerze linki nie są chronione pancerzem w miejscu gdzie są poprowadzone wzdłuż ramy. Z czego to wynika? czy tak być powinno? pozdrawiam, Sebeq Tak jest w zdecydowanej wiekszosci rowerów zwłaszcza tych starszych. Oczywiście jezeli poprowadzimy pancerz przez cała potrzebna długość na pewno bedzie lepiej linka pracować przez dluzszy czas (zwłaszcza w ciezkich warunkach). A z czego to wynika ze paancerze sie ucina ?? Osobiście to nie wiem. na pewno zmniejsza to ich mase i cene potrzebną zeby rower był sprawny ale czy sa jakieś inne tego strony to nie wiem.
sebeq76 Napisano 7 Kwietnia 2009 Autor Napisano 7 Kwietnia 2009 Na masie to akurat mi nie zależy. Niestety przy bliższym obejrzeniu ramy pancerzy na przerzutki nie da się zrobić na całej długości, gdyż te otwory na ramie są za małe, mogę jedynie spróbować zrobić to z pancerzem od hamulcu tylnego. A co z końcówkami do pancerzy? Domyślam się, że można je dokupić, ale czy pasują do wszystkich pancerzy? Czy jest kilka wersji w zależności od tego, z czego jest stworzony pancerz.
Mod Team bogus Napisano 7 Kwietnia 2009 Mod Team Napisano 7 Kwietnia 2009 Końcówki, zarówno jak panczerze są standaryzowane i nie ma się czego obawiać, że coś nie będzie pasowało.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.