Lukaszeczek Napisano 21 Czerwca 2005 Napisano 21 Czerwca 2005 Wiatm wszystkich użyszkowników każdej płci. Mam drobną sugestię odnośnie regulaminu. Otóż, chciałbym zapytać, czy nie uważacie za sensowne dodanie dówch drobnych zdań (sformuowanych niekonicznie jak ja to robię ) - sprawa pierwsza - może warto by zasugerować nowym użytkownikom, aby się przywitali - niektórzy "wchodzą jak do obory i ani me, ani be, ani kukuryku" . Sugestia w stylu - przywitaj się nie zaszkodzi - tak mię się wydaje. Sprawa druga - sądzę, ze istotniejsza - tematów w stylu, jaki rower, za ile, co, jak i po co jest na kopy. Ale mało który z pytających poda szczegóły - za ile, ile może przekroczyć kwotę, po co (zastosowanie) na czym mu zależy a na czym nie. Może warto dodać podpunkcik do regulaminu w stulu - napisz co potrzebujesz, zastosowanie, częstotliwość użytkowania, itp. itd. Ludziom piszacym po raz pierwszy da to jaki taki wgląd na to, czego pomagaący potrzebują, i ułatwi życie jednym i drugim. Sugestie absolutnie niezoobwiązujące, i możecie powiedzieć, zę są do d...y - nie pogniewam się :grin: pozdrówko
pan_Nikt Napisano 21 Czerwca 2005 Napisano 21 Czerwca 2005 Pomysl z obowiazkowym przywitaniem sie, mi sie osobiscie podoba, choc pewnie bedzie miec duzo przeciwnikow. A co do podawania tych przy zakladaniu tamatow, jest bardzo dobry. Jesli juz jest porzadek w nazwach tematow, to czemu same tematy nie maja byc uporzadkowane? Ale tez nie mozna przesadzic z ta szczegolowoscia, zeby to potem nie wygladalo jak wypelnianie pitu :grin:
Lukaszeczek Napisano 21 Czerwca 2005 Autor Napisano 21 Czerwca 2005 Pomysl z obowiazkowym przywitaniem sie, mi sie osobiscie podoba, choc pewnie bedzie miec duzo przeciwnikow. A co do podawania tych przy zakladaniu tamatow, jest bardzo dobry. Jesli juz jest porzadek w nazwach tematow, to czemu same tematy nie maja byc uporzadkowane? Ale tez nie mozna przesadzic z ta szczegolowoscia, zeby to potem nie wygladalo jak wypelnianie pitu :grin: Tzn, mi nie chodziło obowiazkowe przywitanie - po prostu sugestia - Użytkowniku, przywitaj się, jakeś nowy - tyle. I z tym Pitem też masz rację, bo nie możemy przeginać - ale taki "szablonik" pomógł by nowym, bo nie wiedzą, jakie informacje mogą być potrzebne, a często gęsto temat wygląda - chce kupic rower, pomozcie; a jaki rower, do xc, dh, etc?; no chyba do xc, ale nie wiem; a jak duzo jezdzisz po bezdrozach, a jak duzo po asfalcie?; a tak pol/na pol; a ile masz kasy... itp. itd. Absolutnie nie chodzi mi o to, żeby karać kogoś, jak się nie będzie "trzymał szablonu", ale tym, którzy naprawdę szukają, może pomóc - a jednocześnie będziemy od razu wiedziec kto czyta regulamin a kto nie
Żaba Napisano 22 Czerwca 2005 Napisano 22 Czerwca 2005 Powitanie , hmmmmm to każdy powinien zrobić przy wejściu na forum czy do sklepu.Zależy to jednak od wchodzącego i jego kultury osobistej , żadnych sugestii nawet nie powinno być moim zdaniem. "Szablonik" , po co :?: Kto go zastosuje :?: Kto szuka to znajdzie , a kto niepokorny to modzi go znajdą. :idea: :!: ;-)
pan_Nikt Napisano 22 Czerwca 2005 Napisano 22 Czerwca 2005 Jakby takowy szablonik (bardzo uproszczony) dopisac z "Zasadach pisania nowych tematow", to mozna by to latwo kontorlowac. A nieposlusznych karac :twisted: Odsylalo by sie takiego delikwenta do "zasad pisnania...", jak to sie robi teraz, i niech poprawi. Na poczatku to by sprawialo troche trudnosci, ale do wszystkiego da sie przywyczaic A taki szablon moglby zawierac: model roweru/czesci/ Bog wie czego :wink: ; link do tego produktu ; cena ; ewentualnie podanie budzetu na zakup. Przynajmniej ja to tak widze, dlatego najlepiej by bylo jakby Lukaszeczek sie wypowiedzial, jak to sobie wyobraza :roll:
Lukaszeczek Napisano 22 Czerwca 2005 Autor Napisano 22 Czerwca 2005 Jakby takowy szablonik (bardzo uproszczony) dopisac z "Zasadach pisania nowych tematow", to mozna by to latwo kontorlowac. A nieposlusznych karac :twisted: Odsylalo by sie takiego delikwenta do "zasad pisnania...", jak to sie robi teraz, i niech poprawi. Na poczatku to by sprawialo troche trudnosci, ale do wszystkiego da sie przywyczaic A taki szablon moglby zawierac: model roweru/czesci/ Bog wie czego :wink: ; link do tego produktu ; cena ; ewentualnie podanie budzetu na zakup. Przynajmniej ja to tak widze, dlatego najlepiej by bylo jakby Lukaszeczek sie wypowiedzial, jak to sobie wyobraza :roll: No mniej więcej o to mi chodziło - tylko, bez karania Tylko, że nikt się nie wypowiada, a jedna Żaba wiosny nie czyni :grin: , żeby stwierdzić jak marny to pomysł - choć widząc frekwencję, widzę, ze pomysł jest do d..y :mrgreen:
fryta Napisano 22 Czerwca 2005 Napisano 22 Czerwca 2005 Na nowych forumowiczów nie ma mocnych :wink: Kiedyś był mały czerwony napis, później większy, teraz przy pisaniu nowego tematu wskakuje oczony napis, a i tak ludzie błędy robią :evil: :oops: Szkoda czasu adminów :wink: Chociaż pomysł trafny - może z 10% by z niego skorzystało :oops: Co do powitań - darujmy sobie
Mod Team Lookas 46 Napisano 23 Czerwca 2005 Mod Team Napisano 23 Czerwca 2005 Pomysl z obowiazkowym przywitaniem sie, mi sie osobiscie podoba, choc pewnie bedzie miec duzo przeciwnikow. dokładnie ja jestem już przeciwnikiem takiego zabiegu - generalnie wszyscy jak pierwszy raz wchodzą na forum i coś piszą, na początku piszą "czesc" "witajcie" itp teksty nic wiecej nie potrzeba a jak ktoś sie przywita specjalnie w temacie [powitania] - chwała mu za to ;-)
ANTON Napisano 9 Lutego 2006 Napisano 9 Lutego 2006 a propo regulaminu, moze on by mogl byc na gorze? to szybciej by ktos go przeczytal
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.