Skocz do zawartości

[rower] Rdc Xxtreme 26" Alu 2 ham, tarczowe Disc

ladril

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam...

Chce kupić rower, mam ok. 600zł Wzrost 195cm

Rower będzie mi służył do dojazdów w mieście oraz do wycieczek po lasach górkach itp

Znalazłem kilka możliwości:

http://www.allegro.pl/item577349108_rdx_xx...czowe_disc.html

http://www.allegro.pl/item574051437_rdx_xx...czowy_disc.html

http://www.allegro.pl/item574061261_xray_2...ortyzatory.html

Jeśli macie jakieś inne sklepy\rowery proszę o podanie. Pozdrawiam

Napisano

Moim skromnym zdaniem przedewszystkim powinieneś trochę zmienić swoje wymagania co do roweru. Wszelka amortyzacja w tej cenie a w szczególności tylnia bardziej Ci zaszkodzi niż pomoże. Postaraj sie poszukać roweru sztywnego i bez żadnych hamulców tarczowych bo w tym przedziale to też raczej przerost formy nad treścią.

O wiele lżej będzie się jeździło na rowerze sztywnym ale z delikatniejszym bierznikiem ogumienia.

Pozdrawiam Radek

Napisano

Akurat tylny amortyzator mnie nie interesowal ale dodalem link bo chcialem sprawdzic czy kumpel mial racje co do tylnych danich amorow.

Napisano

Tylni amortyzator w takim rowerze to jakieś nieporozumienie ;) Tak jak kolega rymo szukałbym okazyjnej używki, w ostateczności nowy ale sztywny na v-ach, bez żadnych "bajerów"

Pozdrawiam

Napisano

na markach sie nie znam tak wiec... zaczynam czytac lekture

przepraszam ze piszę kolejnego posta pod rzad ale nie mam mozliwosci edytowania, tak wiec przeczytalem o tych makrokeszach. Ale nie znam sie niestety na markach rowerow a nie mam wystarczajacej ilosci pieniedzy na rowery po 1000 czy tam 2000zl :002:

Napisano

Propozycje są dwie. Albo poszukaj czegoś używanego, albo dozbieraj jednak trochę grosza.

Tak na swoje potrzeby założyłem, że skoro masz 195 cm wzrostu, to pewnie nie ważysz 60 kg a "nieco" więcej. Z tego powodu (czytaj: z powodów bezpieczeństwa) nie możesz pozwolić sobie na najtańszy rower z allegro, taki obwieszony najpodlejszym śmieciem z chińskich manufaktur. Taki osprzęt gnie się, łamie i rozsypuje we wszystkie strony, stwarzając dosyć poważne zagrożenie dla zdrowia.

Za około 650 - 700 złotówek można na allegro utrafić Krossa Hexagona V3. Moim zdaniem ten rower, to takie minimalne minimum, jeśli chodzi o rzeczy nowe. Za podobną kwotę będzie można zapewne kupić też jakiś sensowny rower używany, ale wtedy trzeba się liczyć z tym, że niektóre części będą w kiepskim stanie i będą wymagały zmiany w niedługim czasie. Czyli koszta mogą wzrosnąć.

Osobiście przy tak ograniczonym budżecie, starał bym się zgromadzić trochę dodatkowych pieniędzy i kupić jak najlepszy rower nowy. Pozwoli to uniknąć nieprzewidzianych wypadków i ograniczyć dalsze wydatki na sprzęt do minimum.

Powodzenia! :)

Napisano

skuszę się jednak na któregoś z hexagonów, fundusz rośnie... Jesli mam podane rozmiary ram/kół to brać rozumiem jak największe ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...