grego1980 Napisano 2 Marca 2009 Napisano 2 Marca 2009 Witam Zastanawiam sie nad wyborem koszulki z długim rękawem. Oczywiście nie chce wydawać za dużo Jak na razie biore pod uwage dwie: http://www.bcmnowatex.com.pl/go/_info/?id=482 lub http://www.mikesport.pl/p/pl/3405/rogelli+...a+rowerowa.html Maie jakies doświadczenia z tymi ciuchami? Sam mam koszulke nowatexu ale z krótkim rękawem i nawet jest ok. dzieki
WojteK# Napisano 2 Marca 2009 Napisano 2 Marca 2009 Od ponad roku mam tą bluzę z Nowatexu i jest naprawde super jak za takie pieniądze! Nic się nie pruje, zaliczyła kilka gleb i nie ma ani jednej dziurki:) Jeździłem w niej przy temperaturze ok 5 stopni i było nawet nieźle. Miałem wtedy ubrane 2 koszulki z krótkim rękawem i w tors było mi za ciepło, a w ramiona bylo tylko trochę chłodno. Naprawde polecam.
Kubus18 Napisano 2 Marca 2009 Napisano 2 Marca 2009 Miałem bluzę Rogelli i oddałem na drugi dzień. Rozmiarówka jest chyba na Chińczyków, w klatce dobra, pod pachami ok, rękawy ok, ale na długość strasznie krótka, dopłaciłem 5 zł i kupiłem jakąś Mimo również czerwoną(na tej samej stronie). Po pierwsze jest grubsza(w porównaniu do Rogelli, która jest cieniutka) po drugie dłuższa(mimo tego samego rozmiaru) , po trzecie środkową kieszeń ma na zamek(można trzymać różne wartościowe rzeczy) i kryty zamek główny(pod takim kawałkiem materiału, w sumie nie wiem po co to). Ogólnie rzecz biorąc, opłaca się dopłacić do tej: http://www.mikesport.pl/p/pl/3838/liquid+p...a+rowerowa.html Pozdrawiam
grego1980 Napisano 3 Marca 2009 Autor Napisano 3 Marca 2009 faktycznie z ta rozmiarowka cos nie tak, jakies krotkie te koszulki troszke dziwnie bym wygladał heheh
Bizon Napisano 5 Marca 2009 Napisano 5 Marca 2009 Parę lat temu nowatex miał kiczowaty materiał .Teraz niedawno kupiłem koszulkę z długiem rękawem z taką niby podszewką .Powiem krótko -jestem zadowolony z materiału ,koloru i rozmiaru .Niektóre koszulki mają albo za długie rękawy ,ale są za długie na długość .A tu szyta na miarę.Także nowatex jakoś się poprawiał w moich oczach. .Co do wytrzymałości szwów to się okaże ,nie miałem okazji pojeździć jeszcze ,ale zawsze można sobie zaszyć jak puści szef
DuzyMarek Napisano 5 Marca 2009 Napisano 5 Marca 2009 Używam takiej bluzy od 1,5 sezonu. Na wiosenne wycieczki, letnie wieczory jak znalazł, ale również jako kolejna warstwa np. na zimę. Największa zaleta moim zdaniem to długie rękawy, choć ja kupiłem chyba rozmiar 9 albo 10 (koszulkę z krótkim mam 7 bodajże), bo akurat takie były przecenione na 40 zł . Nie zauważyłem żadnych otarć, wszystkie szwy na swoim miejscu także polecam.
arroyo Napisano 5 Marca 2009 Napisano 5 Marca 2009 Korzystam z odzieży bcm nowatex od roku, koszulki oraz bluzy są bardzo fajne, dobry materiał, profesjonalnie zszyte, a przede wszystkim mają dobrą rozmiarówkę. Co do spodenek to mam mieszane uczucia, krój i wykończenie jest ok, lekkie i przewiewne, jednakże najważniejsza część - pampers - jest tragiczny. Może się już wysiedział, ale jest on zdecydowanie za płaski i na deskowate siodła szkoda w nim tyłka.
grego1980 Napisano 12 Marca 2009 Autor Napisano 12 Marca 2009 Zainwestowałem więc w długą koszulke bcm. Zobaczymy jak sie bedzie sprawowała. Mam nadzieje że w sobote uda się ją wyprubować. Z krótkich jestem jestem zadowolony jak za tą cene.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.