Mod Team Puklus Napisano 1 Marca 2009 Mod Team Napisano 1 Marca 2009 Witam mam zamiar lekko zmodernizoać moj układ kierowniczy i min. kupić mostek. Znalazłem takie cuś: http://allegro.pl/item565018094_mostek_zoo...edaz_nr701.html Ładny dość, można by rzec, wymiary ma takie jak mi potrzeba jest zadziwiająco lekki i tani przy okazji. Stąd własnie pytanie do was: ktoś sie z tym zetkną, mozna temu ufac ?? Bo nie chce sobie złamać mostka (mojego, tego w klacie ) kiedy mi ten sie złamie. Co prawda ja tam roweru nie ktuje zabardzo, uzywam rozrywkowo - rekreacyjnie ale czasem sobie zaskocze z chodnia czy nie wysokiego murku, czy zjade po stromym nie zbyt równym stoku. Moja waga to jakiś 62 +\- 2kg, z przodu za tłumik robi gila T5 80mm serwisiwana przezemnie (bardzo płynna praca o dziwo). Ścianki wyglądaja na dość cienkie.
Schwefel Napisano 1 Marca 2009 Napisano 1 Marca 2009 Co do wagi to ja bym tak w nią nie wierzył. Czy się złamie to nie wiem ale jak nie chcesz ryzykować to kup używanego Ritcheya Compa.
Mod Team Puklus Napisano 1 Marca 2009 Autor Mod Team Napisano 1 Marca 2009 No własnie ja staram sie "złomów" unikać ale ten mnie zainteresował głownie niska waga i ceną o ile to sa rzeczywiście realne parametry.
Umil Napisano 1 Marca 2009 Napisano 1 Marca 2009 Przestańcie już tak gadać. Mostek nie złamie się od zeskoku z krawężnika, chyba że by się zablokowało amor i przy zeskoku z 10cm krawężnika skoczyło dupą na kierownice i tak to kilka razy powtórzyć.
toms Napisano 1 Marca 2009 Napisano 1 Marca 2009 Też tak uważam, te dyskusje o wytrzymałości mostków są trochę naciągane. Widział ktoś kiedyś złamany mostek przy jeździe XC ?? W krytycznej sytuacji prędzej złamałaby Ci się kierownica, lub amortyzator niż przeciętny mostek 90mm.
Schwefel Napisano 2 Marca 2009 Napisano 2 Marca 2009 Jeżeli jest niedoróbka produkcyjna to się łamie to co jest najsłabsze, a za tą cenę nie można tego wykluczyć.
eternit Napisano 2 Marca 2009 Napisano 2 Marca 2009 Szkoda Ci dorzucić 25 złotych na coś lepszego??? Mostki Eastona chodzą po 50-60 złotych. Jakiegoś Truvativa pewnie kupisz jeszcze taniej. Wiem, że nie każdy musi mieć ometkowany rower, no ale to ZOOM, zbyt wiele dobrego o tej firmie się nie słyszy....
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.