Skocz do zawartości

[mostek] zoom

Puklus

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

Witam mam zamiar lekko zmodernizoać moj układ kierowniczy i min. kupić mostek.

Znalazłem takie cuś: http://allegro.pl/item565018094_mostek_zoo...edaz_nr701.html

Ładny dość, można by rzec, wymiary ma takie jak mi potrzeba jest zadziwiająco lekki i tani przy okazji. Stąd własnie pytanie do was: ktoś sie z tym zetkną, mozna temu ufac ?? Bo nie chce sobie złamać mostka (mojego, tego w klacie :() kiedy mi ten sie złamie.

Co prawda ja tam roweru nie ktuje zabardzo, uzywam rozrywkowo - rekreacyjnie ale czasem sobie zaskocze z chodnia czy nie wysokiego murku, czy zjade po stromym nie zbyt równym stoku.

Moja waga to jakiś 62 +\- 2kg, z przodu za tłumik robi gila T5 80mm serwisiwana przezemnie (bardzo płynna praca o dziwo).

Ścianki wyglądaja na dość cienkie.

• Mod Team
Napisano

No własnie ja staram sie "złomów" unikać ale ten mnie zainteresował głownie niska waga i ceną o ile to sa rzeczywiście realne parametry.

Napisano

Przestańcie już tak gadać. Mostek nie złamie się od zeskoku z krawężnika, chyba że by się zablokowało amor i przy zeskoku z 10cm krawężnika skoczyło dupą na kierownice i tak to kilka razy powtórzyć.

Napisano

Też tak uważam, te dyskusje o wytrzymałości mostków są trochę naciągane. Widział ktoś kiedyś złamany mostek przy jeździe XC ??

W krytycznej sytuacji prędzej złamałaby Ci się kierownica, lub amortyzator niż przeciętny mostek 90mm.

Napisano

Szkoda Ci dorzucić 25 złotych na coś lepszego??? Mostki Eastona chodzą po 50-60 złotych. Jakiegoś Truvativa pewnie kupisz jeszcze taniej.

Wiem, że nie każdy musi mieć ometkowany rower, no ale to ZOOM, zbyt wiele dobrego o tej firmie się nie słyszy....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...