Rob Napisano 21 Lutego 2009 Napisano 21 Lutego 2009 Witam, Jak w temacie, czy do hamulców Magura hs 33 można użyć innego oleju niż royal blood? Jeżeli tak to na jaki i czy nie zmieni się praca hamulca?
Schwefel Napisano 21 Lutego 2009 Napisano 21 Lutego 2009 Można używać każdego mineralnego oleju. Może to byś produkt od Shimano albo LHM do zawieszeń hydraulicznych Citroëna.
Mod Team Puklus Napisano 25 Lutego 2009 Mod Team Napisano 25 Lutego 2009 Dokładnie tak jak pisze wyżej, choć ja bym napisał kazdy olej hydrauliczny, nie wazne czy mineralny czy syntetyczny. Syntetyk nawet lepszy bedzie ale są droższe. Mozna np. jak sie w aucie wymienia płyn od wspomagania sobie zostawić dosłownie kilka kropel i tez bedzie Ja mam Magure July i jeżdze na castrolu automatic i działa tak jak nalezy. Nalezy zwrócić uwage na jego gęstość, im rzadszy tym lepszy.
nevermind Napisano 25 Lutego 2009 Napisano 25 Lutego 2009 Dokładnie tak jak pisze wyżej, choć ja bym napisał kazdy olej hydrauliczny Niektóre rodaje uszczelnień nie bardzo się lubią z płynami syntetycznymi. Pozdrawiam
Rob Napisano 5 Marca 2009 Autor Napisano 5 Marca 2009 Znalazłem stronę nt. wymiany oleju HS 33 http://etacar.put.poznan.pl:8443/rafal.kow...agura/index.htm. Chciałbym wymienic olej ale nie wiem gdzie można dostać takie śrubki z wężykiem? Przepraszam że nie ten dział ale też jest to związane z powyższymi hamulcami. Wymieniam amortyzator z Manitou Six na MX Pro. Czy będę potrzebować piwoty pod te hamulce? Z góry dziękuję za pomoc
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.