Skocz do zawartości

[zlot] wspÓlny wyjazd na I zlot forum rowerowego

drwall

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam wszystkich bikerow:)

mam propozycje wspÓlnego dojazdu na miejsce rajdu:) wiec do sedna:) jestem z okolic krakowa i razem z kumplem jedziemy pociagiem (pociagami:) ) i tak sobie myslelismy ze mozna by sie ugadac zeby razem jechac pociagiem na zlot i wiadomo w pociagu soczek wypic:D

pociag wyjeŻdza 5.06.2009 o godzinie 3:55 rano i po paru tzn 4 przesiadkach dojeŻdzamy do Ludwikowic Kłodzkich na godzine 14.30

ceny to 31 zł caly bilet

studencki 19.50 zł

plus oplata za rower tj ok 5-10 zl

to jest przejazd tylko osobowkami

patrzylem na rozklady to do wrocka trzeba dojechac(mozna pospiechem ale nie wiem jak to jest z bikami) a potem z wrocka do Ludwikowic Kłodzkich tylko osobowka

pozdrawiam

Napisano

Chce Ci się przesiadać 4 razy w dodatku w nocy i z rowerami?

Tarabanić się w podróży z 11godzin i potem jeszcze dojechac 20km rowerem do schroniska?

Na Twoim miescu brałbym pośpiech do Wrocka, czas podrozy to 4:30h i pozniej przesiadka na Wałbrzych albo Świdnice.

Co godzine jezdzą PKSy z Wrocka do w/w miast, rower możesz spokojnie do kufra wrzucić, dojechac na miejsce i prawdopodobnie ktoś z nas, miejscowych odebrałby Was.

Koszt biletu PKS`u ulgowy~ 10zł.

Natomiast w PKP biorą 4zł od roweru niezaleznie od kilometrów.

Btw podchmielonych nie wpuszczaja do PKSu.

Napisano

to fajnie czyli jakaś inna opcja niż pociąg jest. tylko czy te pks-y jeżdżą przez Ludwikowice Kłodzkie ??

sprawdziłem na mapie i ze świdnicy jest daleko do Ludwikowic Kłodzkich nie wiem ale pociąg jedzie tam bezpośrednio owszem można do wrocka pośpiechem

Napisano

Nie nie jeżdżą przez Ludwikowice...

PKSem tudzież Guliwerem dostaniesz się wygodnie i bez męczarni z Wrocławia do Świdnicy bądź Wałbrzycha.

A tak jak napisał Inferek, nie kombinowałbym z tyloma przesiadkami, lepiej poszukaj pośpiesznego do Wrocławia...

Napisano

poszperałem w rozkładzie i oto co:

z krakowa do poznania pospieszny z wagonem na rowery wyjazd o 5-47 przyjazd do wrocka o 10-26

z wrocka do ludkowic kłodzkich (niema bezpośredniego są tylko z 2 przesiadkami) wyjazd 11-35 przyjazd 14-30

Napisano

Daj sobie spokój, pośpiech do Wro. potem Guliwer do Świdnicy/Wałbrzycha i rowerem do schroniska...

Kombinujesz jak koń pod górę...

Wątpię czy po "soczku" będziesz miał ochotę się przesiadać w nocy...4 razy...odpinać, zapinać, pakować i przepakowywać się...

Napisano

no w sumie masz racje ze swidnicy jest tylko 30 km to niewiele a można by się umówić i razem jechać

te guliwery pojemne są i z kąd odjeżdżaja we wrocku????

Napisano

W dzierżoniowskim PKSie wpuszczaja z rowerami, tzn wrzucasz do bagażnika pomiędzy kołami (tzw kufer) i wsiadasz normalnie.

Guliwer to konkurencja PKSu w Świdnicy;p

Jak zauważyłeś pewnie ten pociąg z dwoma przesiadkami jedzie do Wrocka i tam masz przesiadke na pociąg do Kłodzka, w kłodzku przesiadasz sie na pociąg do Ludwikowic :) teraz weź mape i zobacz jaka to trasa :)

Ale zrobisz jak bedziesz chcial...

Pozdro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...