Nemo7 Napisano 1 Lutego 2009 Napisano 1 Lutego 2009 W Mondrakerach Dune zastosowano mocowanie przerzutek podobno nawiązujące do szosowych rowerów tak napisali w MR jednak nic więcej o tym nie wspomniano. Oryginalnie dali tam SLX ale czy da rade wymienić np. na inny model albo inną markę jak to z tym jest ? http://img84.imageshack.us/my.php?image=przeutkaslxqw6.png
Fifi Napisano 1 Lutego 2009 Napisano 1 Lutego 2009 http://www.allegro.pl/item543472512_shiman...k_xtrabike.html Choćby na tą. Shimano robi takie przerzutki, jak się chce 2x9 to można użyć szosową. Edit: mocowanie głównie używane jeśli chodzi o MTB to w fullach, co pozwala "rozszczepić" rurę podsiodłową i w tym miejscu dać np. tłumik.
Nemo7 Napisano 1 Lutego 2009 Autor Napisano 1 Lutego 2009 Napęd będzie 3x9, kolego a możesz mi jeszcze powiedzieć jeśli wiesz czy coś takiego jest w przerzutkach Sram'a ? Głównie interesuje mnie model X9
Nemo7 Napisano 1 Lutego 2009 Autor Napisano 1 Lutego 2009 No to jest to dla mnie bardzo zla wiadomość ponieważ rower który planuje kupić ma właśnie takie mocowanie. Jakiś czas temu odszedłem od firmy Shimano przynajmniej od przerzutek i manetek nie mam ochoty do nich wracać.
madek Napisano 1 Lutego 2009 Napisano 1 Lutego 2009 akurat przednia przerzutka Shimano wydaje sie lepszą opcją niz Sram...
Nemo7 Napisano 1 Lutego 2009 Autor Napisano 1 Lutego 2009 No tylko nie wiem jak to współgra z manetkami Srama.
madek Napisano 1 Lutego 2009 Napisano 1 Lutego 2009 Normalnie, przednie przerzutki dzialaja w tym samym systemie u Srama jak i Shimano (1:1)
Fifi Napisano 1 Lutego 2009 Napisano 1 Lutego 2009 Przednia będzie współgrać niezależnie czy to manetki Shimano czy Sram.
Rulez Napisano 1 Lutego 2009 Napisano 1 Lutego 2009 Potwierdzam, przednia przerzutka Shimano to lepszy wybór.
Nemo7 Napisano 1 Lutego 2009 Autor Napisano 1 Lutego 2009 Czyli Mondraker dając w modelu Dune na przód SLX wiedział co robi ?! Kiedyś słyszałem właśnie że na przód Shimano jest lepsze ale moje doświadczenia był zupełnie inne.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.