Sel Napisano 15 Stycznia 2009 Napisano 15 Stycznia 2009 Znalazłem takie coś na allegro: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=525604038 Co to za firma ? Myślę nad ich kupnem, potrzebuje manetki 3x8 a te akurat są lekkie, w sumie niedrogie...
Nawrotek Napisano 15 Stycznia 2009 Napisano 15 Stycznia 2009 Wydaje mi się, że sram wykupił sachsa... Manetki cholernie lekkie, i poszukiwane (akurat nie wiem, czy ten model) przez light maniaków
tobo Napisano 15 Stycznia 2009 Napisano 15 Stycznia 2009 technologie sachsa przywłaszczył sobie sram kupując tą firmę. zaadoptowali system 1:1 i d.i.r.t. łańcuchy, gripy i wiele wiele innych. guma chwytu w wyższych modelach trwała, jednak ja wolę gripy ze wspomaganiem które są już sygnowane przez srama. obecne modele gripów czy ze wspomaganiem czy bez chodzą lekko. te starsze tak sobie.....
Skiba_TG Napisano 15 Stycznia 2009 Napisano 15 Stycznia 2009 Kumpel mial tez manetki sachsa ale quarz (te zielone) i musze przyznac ze ladnie chodzily nawet nie tak ciezko porownaniu do shimanowskich to bardzo podobnie....
onkiel Napisano 15 Stycznia 2009 Napisano 15 Stycznia 2009 witam, manetki POWER GRIP PLUS to byla grupa CENTERA, z tego co mi sie wydaje to tylna manetka moze sie nazywac POWER GRIP WAVEY i to byla grupa NEOS. najwyzsza grupa u sachsa byla Quarz i tam byly manetki POWER GRIP EXTREME. ja mam manetki Extreme i jestem zadowolony.lekkie i pewne.
Sel Napisano 15 Stycznia 2009 Autor Napisano 15 Stycznia 2009 Onkiel a te Power Grip Plus i Power Grip Wavey to gdzieś na jakim pułapie są ? Może inaczej jeszcze, cena wydaje się wam adekwatna czy targować się ? :]
tobo Napisano 15 Stycznia 2009 Napisano 15 Stycznia 2009 nie wiem jak te ale np w gripach srama roznica miedzy x-7, x-9 i x-0 jest co do konstrukcji (trwałości bebechów) jest żadna - inna jest tylko guma chwytu i jego kształt. no chyba ze ktoś lubi "karbon" na x-0
onkiel Napisano 15 Stycznia 2009 Napisano 15 Stycznia 2009 witam, waga katalogowa Extreme i Wavey jest taka sama, roznica chyba jedynie w jakosci pracy. nie wiem dokladnie bo nie uzywalem wavey. nowe extreme mozna bylo dostac w sklepie : http://www.cyclosport.pl/ za ok 78 zl. ( mieli tez Quarz za niewiele ponad 100 ale to juz chyba bylo na 9 biegow ) a jak sie maja do obecnych gripow... to old school z nimi jest tak samo jak ze starymi przezutkami xt xtr czy innymi starociami. stare i dobre. ale nie kady to lubi.
Sel Napisano 26 Stycznia 2009 Autor Napisano 26 Stycznia 2009 Padło na te gripy i jestem jak na razie... bardzo zadowolony, 280g na samych manetkach to jest sukces ;-)
onkiel Napisano 27 Stycznia 2009 Napisano 27 Stycznia 2009 jesli odpowiadaja to dobrze. zycze milego uzytkowania jesli chodzi o awaryjnosc to tutaj raczej nie ma sie co zepsuc , i zazwyczaj sluza dluugie lata
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.