Skocz do zawartości

[amortyzator]Jaki amortyzator w tym Hexagonie V6?

laciaty

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie. Bede kupował Kross'a Hexagon'a v6 tyle że z rocznika 2007 bo ma amortyzator Suntour XCR oraz obrecze AlexRims x2100, na innych aukcjach wszystkie V6 maja XCM oraz obręcze Mach1 Exe a poza tym bardziej podoba mi sie malowanie z rocznika 2007. http://www.allegro.pl/item456891114_mega_w...on_v6_2008.html

Mam 2 pytania:

W ilu wersjach występuje XCR??

Czy wszystkie XCR'y mają system oparty na sprężynach a tłumienie na kartridżu olejowym??

Na aukcji pisze że ten Hexagon ma XCR 100mm z regulacją naprężenia, jaka to może być wersja?

Napisano

XCR ma kilka wersji: zwykły bez blokady ale z regulacją, z dodatkową blokadą, jest jeszcze z regulacją skoku. Wszystkie na sprężynach, co do tłumienia to nic nie powiem bo nie rozbierałem nigdy tego amora. Jeśli w opisie aukcji napisali że tylko z regulacją naprężenia to pewnie ten najzwyklejszy.

Napisano

Szkoda.. pewnie dali tam tą wersje bez blokady, wiec ona nawet niema tłumienia.. - prymityw. Bez sensu.. To w sumie czym różni sie XCM od XCR? Skoro ten i ten niema tłumienia w najtańszej wersji..

Napisano

Za twardy? To ile ty ważysz? Wszyscy użytkownicy mówią że to miękki amor. A regulacją naprężenia wstępnego się bawiłeś? :wacko: Może na początek wyjmij elastomer jeśli jest.

edit: bogus92 - jaka zgodność :wacko:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...