Gość Napisano 3 Października 2008 Napisano 3 Października 2008 tak się właśnie zastanawiam, bo mam korbę truvativ firex. i mam też koronkę od shimano xt 08 środkową. i tak się zastanawiam czy będzie pasować, bo moja juz jest lekko starta. Mieszaliście może w ten sposób napęd? piszcie piszcie. interesują mnie zwłaszcza blaty kompozytowo/stalowe 32z shimano w innych korbach.
bodziekk Napisano 3 Października 2008 Napisano 3 Października 2008 Ja w Firexie mam 36T Deore albo LX-a (nie pamiętam już). Truvativ stosuje ten sam rozstaw co Shimano. Tak więc koronka z XT równiez powinna pasować, a skoro masz i korbę, i koronke, to najlepiej by było przymierzyć 100% pewnosci nie mam, bo czasem się różne "kwiatki" zdarzają, na przykład 26T Shimano już mi nie pasowała, ale to nie była wina korby Truvativa, tylko zewnętznych łożysk pakietu.
Gość Napisano 3 Października 2008 Napisano 3 Października 2008 ale mam truvativ firex GXP 3.3 i mam koronke XT od modelu 2008. ciekawe rozmiar 32. nie chodzi mi o rozstaw 104 tylko ten kompozyt na xt poszerza ja.
rzymo Napisano 3 Października 2008 Napisano 3 Października 2008 Jeśli tylko rozstaw śrub pasuje to możesz mieszać U siebie mam blat Truvativa, środkowa alu z jakiegoś Race Face'a, najmniejsza z jeszcze innej korby, wszystko działa jak trzeba, łańcuch nie ma oporów przy zmianie przełożeń.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.