twmax Napisano 29 Września 2008 Napisano 29 Września 2008 Do wyboru mam 2 modele 2009: http://www.kellys-bicycles.com/index.php?m...8&pID=17909 Dostępny dopiero w marcu cena 2199 zł lub 2008 http://www.kellys-bicycles.com/index.php?m...6&pID=15370 Przecena do 2399 zł Co polecacie ? Jazda głownie teren. Różnica w osprzęcie praktycznie niewielka jak mi się wydaje jedyna różnica dotyczy amortyzatora Jak jest różnica w użytkowaniu amora powietrznego a olejowego poza tym ze jeden jest lżejszy od drugiego ? pozdrawiam MAX
c1ach Napisano 29 Września 2008 Napisano 29 Września 2008 Hmm trudno nazwać Suntoura XCR pełnowartościowym olejowym amortyzatorem..do powietrznego amora musisz mieć pompkę (czasami cuda się zdarzają i jest w zestawie) i co najważniejsze dostosowujesz go sobie idealnie pod siebie. Choćby dla samego amortyzatora (ten Raidon będzie lepszy od XCR'a) brałbym Imagine.
Bagno Napisano 29 Września 2008 Napisano 29 Września 2008 Hmm..a ja bym brał Magica. Różnica między tymi amorkami rozważając finansowo to ~140zł. Myślisz, że poczujesz między tymi amorkami jakiś skok jakościowy? - obydwa są kiepskie.. Magic ma natomiast osprzęt slx, xt, sporo lepsze opony (cenowo każda droższa ~50zł) także myślę że nadrobią za ten amor bardziej. Pozdrawiam. ps. no i zapomniałem, że jest tańszy 200zł ;-).
twmax Napisano 30 Września 2008 Autor Napisano 30 Września 2008 A pro po amortyzatora. Przy wyborze amorka powietrznego a olejowego którego byście wybrali przy tej samej kwocie chodzi mi o medium. pozdrawiam MAX
Biera Napisano 30 Września 2008 Napisano 30 Września 2008 nazywanie xcr amorem olejowym to duża nadinterpretacja - ot zwykły sprężynowiec z elastomerem idź w imagine zdecydowanie a mając do wyboru sprężynę i powietrza zdecydowanie wybrał bym powietrze - gdyż da się regulować twardość, a nie jesteś skazany na wymianę sprężyn, lub pozostanie przy tej podanej przez producenta
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.