Skocz do zawartości

[rower] KROSS sfx 300

dwaxon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Widze, ze wszyscy sie chwala jakie maja rowery to ja nie bede gorszy :). Mimo, ze nie jest to jakis bardzo dobry rower i tak uwazam, ze dobrze sie nim jezdzi.. na zdjeciu jeszcze jest przedni hamulec ale dzis go zdjalem wraz z przednia i tylnia tarcza.. jezdze nim 2 rok i nic nie trzeszczy, nie rozpada sie itp mimo, ze wielu nie wrozylo mi dobrej jazdy na nim ;p wiele razy bylem nim na dluzszych wypadach do lasu, nad rzeke itp i nie mialem problemow zwiazanych z jazda.

Tak wlasnie wyglada (jak wyzej pisalem, teraz juz nie ma tarcz i przedniego hamulca z przodu):

http://img169.imageshack.us/my.php?image=dsc00231hc6.jpg

sorry za jakos zdjecie robione se w810i :P

Rower wazy cos kolo 15-15,5kg z tego co ostatnio wazylem wiec nie ma co ukrywac - lekki to on nie jest, ale nie narzekam :)

Mam teraz do wydania 100-200 zł i zastanawiam sie co mozna by bylo wymienic, żeby rower stracił troche wagi.

Co byście radzili?

Pozdrawiam :)

Napisano

Piszesz ze sciagles przedni hamulec i obydwie tarcze. Znaczy wogole nie masz hamulcow? Widac masz obrecze pod v-ki wiec wymien hamulce tarczowe + oponki i juz bedzie sie lepiej jezdzilo.

Pozdrawiam.

Napisano

Z tylu mam v-ki a z przodu na razie nie mam hamulca bo jak na razie nie mam kasy na zmiane na cos lepszego, przedniego w ogole prawie nie uzywalem a i tak dzialal on miernie.. czego sie spodziewac po no-name :D

Napisano

Do przodu wrzuć jakieś najtańsze ale hamujące v-ki typu alivio(20zł) czy deore(30zł).

Tak jak już wyżej wspomniano opony i dętki. W zależności od funduszy możesz zacząć zbierać kasę na nowy, lżejszy rower HT albo zacząć powoli aktualizować tego, zacznij od amortyzatora. następnie jakaś przyzwoita rama i już masz na co zbierać :D

Pozdrawiam

Napisano

A moglbys podac jakies przyklady z allegro? Zebym sam nie kupil jakiejs ramy ktora nie bedzie pasowala do reszty roweru ;p I oczywiscie cena zeby tez nie byla z kosmosu

Napisano

Niestety, jednak mialemdo wydania dzisiaj troche kasy i zostalo 80 zł... jaka czesc roweru po zmianie by sprawila, ze rower bedzie duzo lzejszy za te 80-100zl? :excl:

Napisano

Amortyzator myslalem zeby zmienic pozniej, ale jezeli uwazacie, ze nalezy najpierw zmienic amortyzator to chyba to zrobie..

Mam takie pytanie: Moge kupic po niskiej cenie kierownice taka jak ta http://allegro.pl/item423410060_kierownica..._640mm_hit.html

i tu pytanie.. czy rower zrzuci duzo na wadze po takiej zmianie ? Moja aktualna kierownica to jakas "zoom kalin" ktorej nawet nie ma na allegro.. ale cala jest ze stali :P Zalezy mi, aby wiedziec, czy rower duzo mniej by wazyl po takiej zmianie i czy wygoda jazdy by sie zmienila?

Napisano

na to pytanie raczej nikt ci dokladnie nie odpowie - wątpie zeby ktos wiedzial ile wazy kierownica w krossie a ile ta alu ktora chcesz kupic.

jednak prawie na 100 procent kierownica alu bedzie lzejsza od tej stalówki - zamienilem kiedys przy pierwszym rowerze no name stalową na no name alu i roznica byla znaczna.

Napisano

prawdopodobnie w poniedzialek bede mial nowa "amerykanska" aluminiowa rame wiec okolo 1kg rower zrzuci :P niestety nie znam na razie szczegolow, jezeli dostane rame to we wtorek porobie zdjecia i wrzuce na forum "odnowionego" sfx 300 :wub:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...