dwaxon Napisano 27 Sierpnia 2008 Napisano 27 Sierpnia 2008 Widze, ze wszyscy sie chwala jakie maja rowery to ja nie bede gorszy . Mimo, ze nie jest to jakis bardzo dobry rower i tak uwazam, ze dobrze sie nim jezdzi.. na zdjeciu jeszcze jest przedni hamulec ale dzis go zdjalem wraz z przednia i tylnia tarcza.. jezdze nim 2 rok i nic nie trzeszczy, nie rozpada sie itp mimo, ze wielu nie wrozylo mi dobrej jazdy na nim ;p wiele razy bylem nim na dluzszych wypadach do lasu, nad rzeke itp i nie mialem problemow zwiazanych z jazda. Tak wlasnie wyglada (jak wyzej pisalem, teraz juz nie ma tarcz i przedniego hamulca z przodu): http://img169.imageshack.us/my.php?image=dsc00231hc6.jpg sorry za jakos zdjecie robione se w810i Rower wazy cos kolo 15-15,5kg z tego co ostatnio wazylem wiec nie ma co ukrywac - lekki to on nie jest, ale nie narzekam Mam teraz do wydania 100-200 zł i zastanawiam sie co mozna by bylo wymienic, żeby rower stracił troche wagi. Co byście radzili? Pozdrawiam
nabial Napisano 27 Sierpnia 2008 Napisano 27 Sierpnia 2008 opony jakies typu kenda karma + detki maxxis ultralight, bo pewno masz detki 220g+opona ponad 700g ... roznica w jezdzie bedzie kolosalna
dwaxon Napisano 27 Sierpnia 2008 Autor Napisano 27 Sierpnia 2008 bardzo dziekuje za podpowiedz.. juz jutro zamowie z allegro
Schwefel Napisano 27 Sierpnia 2008 Napisano 27 Sierpnia 2008 A po co zdejmowałeś hamulec? Życie ci niemiłe?
krzysiekmz Napisano 27 Sierpnia 2008 Napisano 27 Sierpnia 2008 Piszesz ze sciagles przedni hamulec i obydwie tarcze. Znaczy wogole nie masz hamulcow? Widac masz obrecze pod v-ki wiec wymien hamulce tarczowe + oponki i juz bedzie sie lepiej jezdzilo. Pozdrawiam.
dwaxon Napisano 28 Sierpnia 2008 Autor Napisano 28 Sierpnia 2008 Z tylu mam v-ki a z przodu na razie nie mam hamulca bo jak na razie nie mam kasy na zmiane na cos lepszego, przedniego w ogole prawie nie uzywalem a i tak dzialal on miernie.. czego sie spodziewac po no-name
Kubus18 Napisano 28 Sierpnia 2008 Napisano 28 Sierpnia 2008 Do przodu wrzuć jakieś najtańsze ale hamujące v-ki typu alivio(20zł) czy deore(30zł). Tak jak już wyżej wspomniano opony i dętki. W zależności od funduszy możesz zacząć zbierać kasę na nowy, lżejszy rower HT albo zacząć powoli aktualizować tego, zacznij od amortyzatora. następnie jakaś przyzwoita rama i już masz na co zbierać Pozdrawiam
dwaxon Napisano 28 Sierpnia 2008 Autor Napisano 28 Sierpnia 2008 Juz zamowilem 2 opony i 2 detki takie jak mi radziliscie, jutro maja przyjsc wiec wieczorkiem napisze jak sie spisuja
dwaxon Napisano 28 Sierpnia 2008 Autor Napisano 28 Sierpnia 2008 Mam jeszcze takie pytanie.. co innego wymienic zeby jak najbardziej stracic na wadze, a jednoczesnie nie wydac za duzo $$ ?
Schwefel Napisano 28 Sierpnia 2008 Napisano 28 Sierpnia 2008 Najlepiej ramę na jakiegoś aluminiowego hardtaila Do trochę ostrzejszej jazdy nada się taki Scott http://www.allegro.pl/item424469860_rama_r...ltage_yz_3.html
dwaxon Napisano 28 Sierpnia 2008 Autor Napisano 28 Sierpnia 2008 A moglbys podac jakies przyklady z allegro? Zebym sam nie kupil jakiejs ramy ktora nie bedzie pasowala do reszty roweru ;p I oczywiscie cena zeby tez nie byla z kosmosu
dwaxon Napisano 29 Sierpnia 2008 Autor Napisano 29 Sierpnia 2008 Niestety, jednak mialemdo wydania dzisiaj troche kasy i zostalo 80 zł... jaka czesc roweru po zmianie by sprawila, ze rower bedzie duzo lzejszy za te 80-100zl?
Nawrotek Napisano 29 Sierpnia 2008 Napisano 29 Sierpnia 2008 napisałem Ci na pw. amortyzator kup od Sel'a za 80zł xcra, w dobrym stanie, poczujesz dużą różnicę względem zooma
dwaxon Napisano 30 Sierpnia 2008 Autor Napisano 30 Sierpnia 2008 Amortyzator myslalem zeby zmienic pozniej, ale jezeli uwazacie, ze nalezy najpierw zmienic amortyzator to chyba to zrobie.. Mam takie pytanie: Moge kupic po niskiej cenie kierownice taka jak ta http://allegro.pl/item423410060_kierownica..._640mm_hit.html i tu pytanie.. czy rower zrzuci duzo na wadze po takiej zmianie ? Moja aktualna kierownica to jakas "zoom kalin" ktorej nawet nie ma na allegro.. ale cala jest ze stali Zalezy mi, aby wiedziec, czy rower duzo mniej by wazyl po takiej zmianie i czy wygoda jazdy by sie zmienila?
tobo Napisano 30 Sierpnia 2008 Napisano 30 Sierpnia 2008 na to pytanie raczej nikt ci dokladnie nie odpowie - wątpie zeby ktos wiedzial ile wazy kierownica w krossie a ile ta alu ktora chcesz kupic. jednak prawie na 100 procent kierownica alu bedzie lzejsza od tej stalówki - zamienilem kiedys przy pierwszym rowerze no name stalową na no name alu i roznica byla znaczna.
dwaxon Napisano 30 Sierpnia 2008 Autor Napisano 30 Sierpnia 2008 prawdopodobnie w poniedzialek bede mial nowa "amerykanska" aluminiowa rame wiec okolo 1kg rower zrzuci niestety nie znam na razie szczegolow, jezeli dostane rame to we wtorek porobie zdjecia i wrzuce na forum "odnowionego" sfx 300
tobo Napisano 30 Sierpnia 2008 Napisano 30 Sierpnia 2008 co to jest nowa amerykanska aluminiowa rama? poza tym ja nigdy juz nie przesiadlbym sie na sztywny rower.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.