Skocz do zawartości

[Sklep] www.wiggle.co.uk

wawry

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

Uuuuuu faktycznie...

Cena dla UK za tylnego Hope Pro II 123.32GBP, cena dla PL 130.83GBP. No nie za pieknie <_<

Co zasie tyczy "price matching" jestem swiadom ze niektore sklepy tak sie anonsuja. Ale nie wiedzialem ze w Wiggle moznabylo to zrobic rowniez, jako ze oficjalnie takie info nie figuruje...

A co do cen to obejzalem jeszcze kilka inych czesci, i sprawdzilem sobie inne kraje wysylki. I tu szok!!! Najnizsze ceny maja czesci wysylane do USA. Cala Europa zasie jest drozsza niz UK. Czyzby wynikalo to z ro\znic kursowych miedzy GBP/USD/EUR?

Jednakoz niepieknie... CRC tak nie robi... Az chyba pozwole sobie podrazyc temat...

OSTRO!

I.

Napisano

No, to faktycznie - przewałka. Sprawdziłam na przykładzie siodła Charge Ladle, które kupowałam u nich pod koniec grudnia - cena rzeczywiście zmienia się, co prawda w tym wypadku o "jedyne" półtora funta, ale jednak... W grudniu na pewno tak nie było. Przestawiałam sobie kilkakrotnie kraje docelowe z UK na Polskę i z powrotem właśnie m. in. celem obadania, czy nie ma jakiejś marży na nasz kraj - cena pozostawała bez zmian, czyli 24 funty z kawałkiem.

Ergo: całe szczęście, że się zdecydowałam na ten zakup 2 miesiące temu - teraz już by mi się nie opłacało, zwłaszcza w obliczu obecnego kursu funta <_<

Napisano

Ivan, nie jestem ja ekonom, ale... co moze miec do tego roznica kursowa, skoro jesli ja chialbym im za piasty zaplacic paypalem to przeciez na ich konto wplywa suma w funtach - tyle ile mi naliczyli do zaplaty, no minus prowizja ktora sobie paypal potraca, a przy przelewie bankowym to juz w ogole bez kosztow po ich stronie. To zwyczajne dymanie naiwnego klienta i tyle :-) W polsze znalazlem komplet Hope Pro 2 za 871 zl (i przesylka w cenie). Nawet w CRC wychodzi drozej. Niewiele, ale zawsze ;-)

• Mod Team
Napisano

he... he... Ja mam tyle wspolnego z ekonomia co kangury z kontenerami.

Gdybam, supponebam i sie domyslam.

Skoro piasta z wysylka do USA kosztuje 104GBP, do UK 123 a do Polszy 130 to musi cos byc na rzeczy...

Jak juz nadmienilem pozwole sobie zadac pytanie obsludze klienta.

No inna sprawa ze kursy walut uczynily wszelkie zakupy zagramaniczne z Kraju-Raju watpliwie oplacalnymi...

Ja nie marudze gdyz dla mnie Polsza to zagramanica <_<

OSTRO!

I.

Napisano

Wiesz, kiedys taka kapela (a propos UK) spiewala, 51'st State of America ;-) Moze tu jest odpowiedz ;-)

;-)

(eh, lata mlodosci ;-)

• Mod Team
Napisano

:)

Pare latek juz mam za uszami ale taki antyczny to nie jestem :)

Powtorze sie po raz trzeci: zapytam i sie postaram dowiedziec dlaczemu takie roznice sa...

OSTRO!

I.

• 2 tygodnie później...
  • Mod Team
Napisano

Klaniam,

No i zagadka wyjasniona. Jakolwiek niewiarygodnie by to brzmialo Wiggle deklaruje ze ze wzgledu na wysokosc sprzedazy do Polski musi placic polski VAT i stad roznica cen.

Smierdzi mi to strrrraszna lipa gdyz CRC takich praktyk nie stosuje a jak znam zycie sprzedaz do Polszy z CRC jest o wiele wyzsza niz z Wiggle...

Chyba podraze nieco temat...

OSTRO!

I.

Napisano

Zwłaszcza, że jeszcze w styczniu jakoś tego VATu płacić nie musieli... a przynajmniej nie wliczali go do kosztów przesyłki. A sprzedaż w ostatnich miesiącach - z racji kryzysu - raczej im spadła, nie wzrosła.

Napisano

Kryzys jak kryzys ale kurs funt/zloty powoduje ze zakupy w uk nie sa juz tak atrakcyjne jak chocby 2-3 miesiace temu.

Moze sprzedaz im spada to zeby wyjsc na swoim podnosza marze, jakkolwiek to nazywaja?

Co do US, z racji ze nie w UE :D , to nie placa 15%vat.

Napisano

Jezu, Ci z wiggle sa lepsi niz polityczni piarowcy u naszych politykow, gowno byliby w stanie sprzedac w zlotym papierku jako cukierek czekoladowy. :rolleyes:

• 3 miesiące temu...
  • Mod Team
Napisano

Hmmmm....

W sumie to nie tak daleko ode mnie, mniej niz 100mil w jedna strone. Moglbym sie bujnac dla treningu ale na razie nie planuje przyjazdu do Kraju-Raju.

Nie wiem jak bardzo jestes potrzeboski...

OSTRO!

I.

Napisano

heh, nie daleko powiadasz ;):D

Obecne m-locki jeszcze działają, "odpinam" je za pomocą płaskiego narzędzia, ale prędzej czy później bym musiał je wymienić, więc jak się szybko nie wybierasz do ojczyzny to spoko- ile by to nie było(przy założeniu, że jeszcze w tym roku :) ), poczekam :)

Napisano

Polecam wybrać się do UK jak ktoś ma czas.W zimie 2008r.Byłem ale jeszcze na rowerku nie trenowałem ;).I ceny są nie porównywalne takie np. buty shimano u nasz kosztują 250 zł coś takiego :D:).A w UK 30-40 GBP.Trochę jest różnicy więc polecam kupić rzeczy na rower w UK.Jeżeli ktoś ma możliwość tam pojechać to jeszcze raz polecam :) .A jak nie to przez neta.Tylko uwaga tam jest ruch po lewej stronie :) .

• Mod Team
Napisano

Klaniam,

Jedna uwaga. Nie wiem czy dostrzegles ze cena 4.99 to jest za jedna sprzaczke... Czy te 75 ziko w Polszcze to jest za sztuke czy za pare? Bo jak za pare to nie ma sensu wielkiego... Oszczedzisz przy najlepszych wiatrach jakies 20PLN...

OSTRO!

I.

Napisano

Pierwszy mój zakup w Wiggle, i wrażenia bardzo pozytywne. Szybkość realizacji lepsza niż w wielu polskich sklepach. Zamówiłem obręcze (mieli pormocję ;) ) w niedzielę wieczorem od razu płacąc przez PayPal. Wąż w kieszeni poradził żeby wybrać opcję standardową a nie priorytetową. Mimo to, paczkę wysłali we wtorek firmą ParcelForce. W czwartek po południu przesyłka była już u mnie w domu, Pocztexem. Byłem na bieżąco informowany o statucie zamówienia a numer listu przewozowego dostałem via mail.

• Mod Team
Napisano

Klaniam,

Cos kolega ma problemy zeby czytac ze zrozumieniem.

Napisalem iz moge zakupic i zapodac "kurierowi" ktory bedzie mnie odwiedzal w JuKejlandii tak jakos za miesiac lub dwa. Maly "przemyt" ;) przez granice i potem wysylka w Polszcze za dodatkowe, masakryczne 5PLN (polecony priorytet)...

OSTRO!

I.

Gość R3surrection
Napisano

ehh pomaRZyć można u nas chamstwo i wieś w większości przypadków panuje ile trzeba się naprosić o numer przesyłki ehhh

• 5 tygodni później...
Napisano

Ja jeszcze dodam;

www.stif.co.uk

www.evanscycles.co.uk

www.whoollyhatshop.co.uk

Powiem tylko ze jak sie dobrze zapoluje to mozna kupic wiele za 30-50% taniej a nawet czasem 70 % znizki.

Kupilem niedawno kask Fox Flux przeceniony z 70 na 35 £, albo Camelbak scudo z 60 na 32£

Zdarzylo mi sie przez swieta ze paczka nie doszla to wystarczyl krotki mail i bez problemu wysylali druga albo pieniazki na konto.

Tylko napisali ze jak ta zaginiona paczka dojdzie do mnie to zebym postapil uczciwie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...