Skocz do zawartości

[Rower]za 1000 - 1500zł, Jaki rower wybrać?

pawlo007

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Poszukuję roweru wygodnego, komfortowego dla kobiety, około 30%asfalt około 70%drogi mniej utwardzone (piasek, żwir, pola, lasy). Wydaje mi się że za taką kwotę w zupełności da się wybrać wytrzymały rower. W razie dalszych pytań piszcie a na pewno odpowiem.

Napisano

Proponuję Unibike Crossfire LDS za niecałe 1200zł. Bez problemu spełni Twoje oczekiwania pod względem komfortu czy wytrzymałości, cenowo też w sam raz:

http://www.unibike.pl/crossfirelds.html

Choć nie wiem jaki masz na myśli piasek, żwir czy pola. Jeśli chodzi o drogi gruntowe, leśne lub przejazd przez jakąś łączkę to spokojnie da radę.

Jesli mają to byc warunki bardziej poligonowe, to poszukałbym coś z MTB, lecz wtedy komfort będzie zdecydowanie mniejszy.

Pozdrawiam.

Napisano

Piasek, żwir, pola, lasy w 70% - to niestety domena szerszych opon , 29" w tej cenie raczej odpada, więc jakis rowerek MTB 26" ;)

Napisano
No to może Kross Level A4? <_<

Kupując krossa od razu trzeba się liczyć z tym że będzie trzeba samemu podokręcać niektóre śruby i ogólnie poprawić po montażu. Taki już to standart składania rowerków ma Krossik <_<

Napisano

No ale już dokręcenie paru śrubek i ewentualna regulacja choćby przerzutek to nie jest aż takie duże wyzwanie. Zwłaszcza, jeśli kupujemy rower w sklepie stacjonarnym, a nie przez Allegro to przecież można poprosić o dokładne sprawdzenie przed jazdą <_<

Napisano

Jeżeli ma być to rower komfortowy to polecam Ci Gary Fisher "Napa". Jest naprawdę bardzo wygodny i choć do ścigania całkowicie się nie nadaje, to konfortem jazdy wszystko nadrabia.

Napisano
Kupując krossa od razu trzeba się liczyć z tym że będzie trzeba samemu podokręcać niektóre śruby i ogólnie poprawić po montażu. Taki już to standart składania rowerków ma Krossik <_<

Niewiem skąd biorą się te opinie, ja nic nie musiałem dokręcić (sprawdziłem wszystko było dokręcone wporządku) jedynie pedały i kierownicę ale to normalne gdy rower przychodzi w paczce.

Napisano

Z powodu tego słowotoku o dokrecaniu (całkiem nie na temat) , powtórz ę swoją propozycję - Rockrider 5.3 w Decathlonie, na pewno sprawdzi sie wyśmienicie i jeszcze zostanie parę zł. na porządny kask :)

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...