Hellsing Napisano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2008 Tak jak w temacie szukam amortyzatora na koło 28` , nie musi miec mozliwosci instalacji hamulców tarczowych , zalezy mi na blokadzie skoku i cenie do 700 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huhu Napisano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2008 Tak jak w temacie szukam amortyzatora na koło 28` , nie musi miec mozliwosci instalacji hamulców tarczowych , zalezy mi na blokadzie skoku i cenie do 700 zł Masz 2 opcje. Pierwsza to zakup RST Vogue, lub TXC2 Marzocchi. Oba sa powietrzne Druga to amor do 29'era (mają tę samą wysokość) jeśli jeździsz dosć agresywnie. Tu wchodzi w grę RST M-29, ale go nie ma u dystrybutora lub RS Tora, tę trzeba zamawiać z Anglii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myszek Napisano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2008 Czyli reba 29' ma tą samą wysokość co marzocchi txc ? Przeciez maja inne skoki. Dodać trzeba ze reba 29' ma mocowanie tylko do hamulców tarczowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Widelec pod 29" będzie lepszym wyborem - jest poprostu solidniejszy niż typowy crossowy (za to nie ma mocowania bgażnika) , RST M29 to porządny widelec , to, że go nie ma u dystrybutora, nie znaczy , że nie ma go gdzieś na stanie w sklepie : http://www.google.pl/search?q=M-29+AIR-RL&...amp;startPage=1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Jeżeli będziesz miał DSC to wybrałbym RS Reba 29. Na www.eBay.com można kupić za około 300-350$. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Przecież napisał, że nie chce mocowania pod tarcze, a Ty mu proponujesz RS Rebe tylko pod tarczówki. Poza tym, chciał amortyzator do 700zł, a najtańsza Reba pod 29" jaką znalazłem w opcji "buy it now" kosztuje 429,99$ plus wysyłka, cło etc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huhu Napisano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Widelec pod 29" będzie lepszym wyborem - jest poprostu solidniejszy niż typowy crossowy (za to nie ma mocowania bgażnika) , RST M29 to porządny widelec , to, że go nie ma u dystrybutora, nie znaczy , że nie ma go gdzieś na stanie w sklepie :http://www.google.pl/search?q=M-29+AIR-RL&...amp;startPage=1 Nie ma go nigdzie w Polsce, gdzie mozna zasięgnąc języka. Pisałem do dystrybutora i dzwoniłem do sklepów gdzie były niby w ofercie. Istnieje prawdopodobieństwo, ze jeden uchował się w jakims sklepie w Częstochowie, z którym nie udało mi sie skontaktować. Velo zamówiło kilka sztuk na całą Polskę :/. A co do wysokości to jest identyczna jak Suntourów trekkingowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Nie ma go nigdzie w Polsce, To dziadostwo prawdziwe (nie tak dawno , gdy kolega zamawiał, nie było żadnego problemu) - myślałem , że czasy komuny i reglamentacji już minęły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huhu Napisano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 To dziadostwo prawdziwe (nie tak dawno , gdy kolega zamawiał, nie było żadnego problemu) - myślałem , że czasy komuny i reglamentacji już minęły Jakieś 2 tygodnie temu Velo zeszła ostatnia sztuka bodajże. Nie wiadomo czy jeszcze będa dostępne :/. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hellsing Napisano 13 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 http://allegro.pl/item378604909_nowy_sr_su...trekingowy.html a co myślicie o tym ? Prosiłbym o więcej linków. Dodam jeszcze , że amor nie bedzie hartowany w XC , a tylko czasami w lesie. Amora kupuje pod starego , który ma obecnie coś koło 90 kg ;o , no może troszkę schudnie do tego czasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qwit Napisano 1 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 SR Suntour NCX-DLR 63mm 28" - TREKINGOWY Zrobiłem na nim 10kkm w połowie zaczęły się problemy. Luz jak jasna cho...a, zimą to cudo już wcale nie działa. Był to zdecydowanie zły wybór jak na mój styl jazdy (głównie góry) amorek jest zwyczajnie zbyt delikatny. Teraz planuje zakup RST M-29 AIR-RL zobaczymy czy będzie lepiej. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.