Skocz do zawartości

[przerzutka] Przerzutka tylna w cenie 60-70 zł

mck

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jak na złość miałem miałem mały wypadek i muszę wymienić tylną przerzutkę, a długi weekend się zbliża i nie chcę, żeby moje plany szlag trafił. Dlatego proszę Was o pomoc przy wyborze. Interesuje mnie sprzęt z przedziału ok. 60-70zł. Z tyłu mam 7-ke wolnotryb. Ktoś mi poradził alivio rd-m410. Co wy na to, a może coś innego? Będę bardzo wdzięczny za szybką radę.

Napisano

Manetki są Shimano. A ten model co podałem to się opłaca, czy znajdę coś podobnego np. dychę taniej? Sami wiecie o co chodzi. Po co przepłacać.

Napisano

Trochę mi namieszałeś. 40 zł? To już sam nie wiem. Czyli takiego Acera można porównywać z tym Alivio? Może ktoś jeszcze ma jakieś sugiestie. Byłbym wdzięczny.

Napisano

Alivio jest to model wyzej niz Acera.Sugestie co do pracy sa rozne :). Sam uzywam Alivio od 5tys km i nigdy mnie nie zawiodla- jak najbardziej moge ja polecic !

Napisano

Bardzo dobrze wiem, że Acera to model niższy od Alivio, ale czy zwykły szarak, tak samo jak i Wy będziecie w stanie zauważyć jakąś znaczącą różnicę?

Wątpię, bo ja już bawiłem się kilkoma różnymi przerzutkami, przy różnych manetkach i tak naprawdę bardzo dużo zależało od satnu zębatek kasety i samej regulacji przerzutki niż klasy napędu i przerzutek. :)

Na dodatek zakładam, że poprzednia przerzutka autora tematu to było coś mniej niż Alivio, skoro ma wielotryb (nie kasetę) z 7 zębatkami.

Acera to i tak w jego przypadku będzie niezły skok jakościowy...

Napisano

Dzięki wszystkim za rady. Biore alivio. Obecny osprzęt mam kiepski, ale jeżdżę dużo i niezbyt spokojnie, więc inwestycja w nieco lepszy podzespół na pewno się zwróci. Mam taką nadzieję:) pzdr

• Mod Team
Napisano

Różnica w pracy pomiędzy Alivio a Acerą to przepaść.

Miałem okazję testować obie i nikt mi nie powie, że nie ma różnicy.

można by powiedzieć,

że np. pomiędzy Deore a Alivio nie ma różnicy,

bo nie ma.

Napisano

Panowie, potrzebuję jeszcze waszej pomocy. Jestem po zakupie tej przerzutki Alivio i właśnie miałem przejść do montażu, ale pojawiła się u mnie pewna wątpliwość. Bloczek prowadzący ma pewne luzy w osi poziomej, tak 1-1.5mm. Czy to jest jakiś defekt, bo kółko napinające jest sztywno zamonotowane. Oczywiście każde z nich ma inne zadanie, ale chcę się upewnić. Dziekowka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...