human Napisano 21 Kwietnia 2008 Napisano 21 Kwietnia 2008 Kupilem fajny rowerek (Trek Top Fuel 7) ale ma troche kiepskie hamulce - Avid Juicy 3. Chcialbym je wkrotce zmienic na cos lepszego, najlepiej z 185 mm tarcza. Co radzilibyscie kupic? (powiedzmy ze budzet nie jest najwazniejszy ale istotny) Chcialbym kupic cos na poziomie Juicy 7 lub Hayes Stroker Trail - jak w temacie. Ale moze cos lepszego w podobnej cenie jest godne uwagi?
Mryous Napisano 21 Kwietnia 2008 Napisano 21 Kwietnia 2008 Nie wymieniaj Juicy 3, są naprawde dobre ;] To jest to samo, co Juicy 5 ;]
Rulez Napisano 21 Kwietnia 2008 Napisano 21 Kwietnia 2008 A dlaczego chciał byś zmienić ? jakieś merytoryczne powody ?
mrowek Napisano 21 Kwietnia 2008 Napisano 21 Kwietnia 2008 Zapewne od Juicy 3 odrzuca Cię to, że są najniższymi hydraulikami Avida...ale to nadal świetne hamulce. Od Juicy 5 różnią sie praktycznie tylko waga i mocowaniem klamki na 1 śrubę. z Kolei Juicy 5 od Juicy 7 różni się brakiem modulacji. Zastanów się zatem czy warto za tę modulację i niższą wagę płacić tyle kasy...? Jeśli chodzi o mnie - ja stwierdziłem, że nie warto ale chciałem aby Juicy 7 były prezentem ode mnie dla siebie na Święta - ot taki kaprys Poza tym na rynku szału nie ma....a po co zmieniać coś co będzie działać bardzo dobrze?
podnietek Napisano 24 Kwietnia 2008 Napisano 24 Kwietnia 2008 Kilka tysiecy km na juicy7 (te pierwsze hmmm... 2005?) i nie moge narzekac na jakosc dzialania. Jedyne co to tylko i wylacznie odglosy na mokrym z fabrycznymi klockami. Zamiast dzwonka/klaksonu jak znalazl. Hayes'ow bym nie bral, za duzo ludzi narzeka (w docelowym rowerze mam k24, ktore nie sa duzo drozsze niz juicy7 - zalezy tez jakie).
Mryous Napisano 24 Kwietnia 2008 Napisano 24 Kwietnia 2008 A ja mam Hayesy Stroker Ryde i są naprawdę fajne Dobrze łapią itp Modulacja też bez zarzutu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.