Skocz do zawartości

[tarcza] Co lepsze: Avid Juicy 7 czy Hayes Stroker Trail?

human

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kupilem fajny rowerek (Trek Top Fuel 7) ale ma troche kiepskie hamulce - Avid Juicy 3.

Chcialbym je wkrotce zmienic na cos lepszego, najlepiej z 185 mm tarcza.

Co radzilibyscie kupic? (powiedzmy ze budzet nie jest najwazniejszy ale istotny)

Chcialbym kupic cos na poziomie Juicy 7 lub Hayes Stroker Trail - jak w temacie. Ale moze cos lepszego w podobnej cenie jest godne uwagi?

Napisano

Zapewne od Juicy 3 odrzuca Cię to, że są najniższymi hydraulikami Avida...ale to nadal świetne hamulce. Od Juicy 5 różnią sie praktycznie tylko waga i mocowaniem klamki na 1 śrubę. z Kolei Juicy 5 od Juicy 7 różni się brakiem modulacji. Zastanów się zatem czy warto za tę modulację i niższą wagę płacić tyle kasy...? Jeśli chodzi o mnie - ja stwierdziłem, że nie warto ale chciałem aby Juicy 7 były prezentem ode mnie dla siebie na Święta - ot taki kaprys :) Poza tym na rynku szału nie ma....a po co zmieniać coś co będzie działać bardzo dobrze?

Napisano

Kilka tysiecy km na juicy7 (te pierwsze hmmm... 2005?) i nie moge narzekac na jakosc dzialania. Jedyne co to tylko i wylacznie odglosy na mokrym z fabrycznymi klockami. Zamiast dzwonka/klaksonu jak znalazl.

Hayes'ow bym nie bral, za duzo ludzi narzeka (w docelowym rowerze mam k24, ktore nie sa duzo drozsze niz juicy7 - zalezy tez jakie).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...