Skocz do zawartości

[kask] Met Predatore

Wolverine

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

http://www.velo.com.pl/php/produkty.php?m=...;p=%&id=482

Trza mieć łep do takiego kasku ;) .

Jest duży, bardzo duży. Bezwzględnie musisz go przymierzyć. Jest to większa wersja Meta Veleno.

Ja mam obwód głowy ok 62 cm i dla mnie jest OK. Jakość wykonania na najwyższym poziomie, prosta regulacja , świetna wentylacja. Jak dla mnie tylko jeden minus: musiałem zdjąć daszek bo przód kasku jest bardzo długi i z daszkiem widoczność jest bardzo ograniczona a do tego trzeba jeździć z wysoko uniesioną głową czyli ból karku murowany. Mimo wszystko polecam dla ludzi z dużą głową .

Napisano

Ja zazwyczaj oglądam tylko parę metrów przed kołem :D Właśnie tak się umówiłem w sklepie, że jak nie będzie pasował to mogę nie wziąć. A głowę mam duuużą, 63cm obwodu :P Weteran możesz zapodać jakąś fotkę albo dwie kasku bez daszku?

Napisano

Hehe, ja mam 61cm, wszystkie te kaski uni 54-61cm raczej średnio mi leżały, więc zamówiłem w ciemno Predatore'a, bo przy okazji udało się trochę taniej... i okazał się zbyt duży. ;)

Chyba będę musiał odesłać.

Za to nie wiem co w zamian :/ Małe kaski są za małe na mnie, duże za duże. :)

Napisano

Nie wiem czy o to chodzi, ale kupując w internecie masz prawo do zwrotu bodajże 10 dni od daty zakupu bez podawania przyczyny. Warunkiem jest nienaruszony stan przedmiotu. I w tym wypadku przysługuje Ci zwrot pieniędzy.

Jeśli ten jest za duży, a kształt pasuje do Twojej głowy to możesz zobaczyć Met Veleno rozmiar L - on jest 58-61. Jak już wyżej ktoś wspomniał to jest ten sam kask co Predatore, tylko w mniejszych rozmiarach.

Tanio możesz znaleźć na www.bike-on.pl - teraz mają zimową promocję na cały asortyment - sam tam kupiłem niedawno właśnie Veleno :D albo na allegro - widziałem trochę ich jest i w innych kolorach niż standardowe.

Napisano

Albo możesz kupić Bell Triton - chyba 58-65cm, więc powinien być dobry;)

PS: Poszedłem do Rowery Rybczyński w Poznaniu i przymierzałem dwa mety: testagrossa i predatore. Po wielu przymiarkach wybrałem Predatora, chociaż żaden nie leżał idealnie... Zresztą strasznie mały wybór dużych kasków :D

Napisano

No wiem, że mogę oddać, chyba to zrobie.

Tzn kask leży dobrze, jest nawet wygodny, ale hmm jak siebie patrze to jednak mógłby być mniejszy. :huh:

Przymierze Veleno właśnie, jak okaże się, że leży równie dobrze + lepiej wygląda to pewnie się na niego zdecyduje, jak będzie za mały to zostaje Predatore. :)

Co do tego sklepu bike-on to hmm, no mają przecene na Veleno, ale 330zł -> 305zł to nie jakaś rewelacja jak na środek zimy :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...