Skocz do zawartości

[Filmy] pełnomatrażowe

Kamil_

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich forumowiczów. Temat mówi pewnie Wam wszystko. Otóż poszukuję filmów pełnometrażowych, w których przejawia się motyw roweru. To znaczy, akcja nie musi toczyć się wokół roweru, ale może rower odgrywać jakąś kluczową rolę w filmie. Być jednym z wątków filmu etc.

Od razu dodaję :) że nie poszukuję filmów gdzie np. Krystyna z Gazowni jedzie zapłacić za prąd na rowerze. Albo gdzie właśnie dochodzi do porwania kogoś, lub jakiegoś wybuchu a w tle widać rowerzyste. :woot: Ten "dodatek" to dla tych bardziej dowcipnych :)

Film a ściślej mówiąc tematyka rowerowa w nim zawarta może być dowolna, może być jakieś kolarstwo torowe/szosowe, MTB, Street, Downhill ;)

Myślę że teraz już wszystko jasne i będzie wiadomo o co mi chodzi. Także proszę o podawanie tytułów. Wątek może przyda się "potem" potomności :)

Napisano

Na początek do głowy mi przychodzi film The Flying Scotsman. Ostatnio oglądałem i mogę polecić. Film jest o Szkocie który pobił rekord w jeździe godzinnej na zbudowanym przez siebie rowerze.

Więcej grzechów nie pamiętam, może później coś do głowy przyjdzie.

Napisano

- MTB Maribor - relacja z zawodów

- MTB The Collective - ROAM - FR

- MTB XC Fort William - relacja z zawodów

- MTB 24SOLO - relacja z wyścigów 24 godzinnych

- MTB OFF ROAD TO ATHENS - przygotowania Amerykańskich kolarzy górskich do Aten

Napisano

O ile zakładając że film pełnometrażowy to taki co trwa ponad 55 minut to Collective i ROAM się nie zaliczają. Nie wiem ile będzie trwał, ale osobiście czekam na "Virtuous" pierwszy film rowerowy w technologii HD. Trailer robi wrażenie :)

Napisano

Roam

Collective

Highways

New World Disorder

Kranked

Chain Reaction

Riders Anonymous

Red Bull Rampage

Back in The Saddle

Killing Time by Aaron Chase

Manifesto

Genesis

Earthed

Ride To The Hills

The Emergence

The Circus

Halfway To Nowhere

Statement

Chain Smoke 2

Return of the Zeros

Rise

Alpha Project

Re-Union

Superheros 1-3

Eastside Freeride

North Shore Extreme

Counterparts

FIlmy w których rower jest motywem głównym, niekoniecznie pełnometrażowe

Napisano

Trio z Belleville

Quciksilver - Żywe srebro

Bardzo ciekawe filmy z motywami rowerowymi ;) szczerze polecam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...