Kamil_ Napisano 25 Stycznia 2008 Napisano 25 Stycznia 2008 Witam wszystkich forumowiczów. Temat mówi pewnie Wam wszystko. Otóż poszukuję filmów pełnometrażowych, w których przejawia się motyw roweru. To znaczy, akcja nie musi toczyć się wokół roweru, ale może rower odgrywać jakąś kluczową rolę w filmie. Być jednym z wątków filmu etc. Od razu dodaję że nie poszukuję filmów gdzie np. Krystyna z Gazowni jedzie zapłacić za prąd na rowerze. Albo gdzie właśnie dochodzi do porwania kogoś, lub jakiegoś wybuchu a w tle widać rowerzyste. Ten "dodatek" to dla tych bardziej dowcipnych Film a ściślej mówiąc tematyka rowerowa w nim zawarta może być dowolna, może być jakieś kolarstwo torowe/szosowe, MTB, Street, Downhill Myślę że teraz już wszystko jasne i będzie wiadomo o co mi chodzi. Także proszę o podawanie tytułów. Wątek może przyda się "potem" potomności
pyootr Napisano 25 Stycznia 2008 Napisano 25 Stycznia 2008 Na początek do głowy mi przychodzi film The Flying Scotsman. Ostatnio oglądałem i mogę polecić. Film jest o Szkocie który pobił rekord w jeździe godzinnej na zbudowanym przez siebie rowerze. Więcej grzechów nie pamiętam, może później coś do głowy przyjdzie.
Kamil_ Napisano 25 Stycznia 2008 Autor Napisano 25 Stycznia 2008 O dzięki, poczytałem o nim trochę teraz i widzę że to całkiem fajny film. Komentarze pochlebne
AlzaiL Napisano 25 Stycznia 2008 Napisano 25 Stycznia 2008 - MTB Maribor - relacja z zawodów - MTB The Collective - ROAM - FR - MTB XC Fort William - relacja z zawodów - MTB 24SOLO - relacja z wyścigów 24 godzinnych - MTB OFF ROAD TO ATHENS - przygotowania Amerykańskich kolarzy górskich do Aten
Robert Napisano 25 Stycznia 2008 Napisano 25 Stycznia 2008 O ile zakładając że film pełnometrażowy to taki co trwa ponad 55 minut to Collective i ROAM się nie zaliczają. Nie wiem ile będzie trwał, ale osobiście czekam na "Virtuous" pierwszy film rowerowy w technologii HD. Trailer robi wrażenie
Paviarotti Napisano 25 Stycznia 2008 Napisano 25 Stycznia 2008 American Flyers, polecam jednak napisów nie uświadczysz. Jak będzie mi się chciało to siądę i przetłumaczę w wolnym czasie ;]
Xanagaz Napisano 25 Stycznia 2008 Napisano 25 Stycznia 2008 Roam Collective Highways New World Disorder Kranked Chain Reaction Riders Anonymous Red Bull Rampage Back in The Saddle Killing Time by Aaron Chase Manifesto Genesis Earthed Ride To The Hills The Emergence The Circus Halfway To Nowhere Statement Chain Smoke 2 Return of the Zeros Rise Alpha Project Re-Union Superheros 1-3 Eastside Freeride North Shore Extreme Counterparts FIlmy w których rower jest motywem głównym, niekoniecznie pełnometrażowe
hudy Napisano 26 Stycznia 2008 Napisano 26 Stycznia 2008 Trio z Belleville Quciksilver - Żywe srebro Bardzo ciekawe filmy z motywami rowerowymi szczerze polecam.
Michał MSJ Jaskólski Napisano 27 Stycznia 2008 Napisano 27 Stycznia 2008 To będzie chyba jeden z ważniejszych filmów z motywem rowerowym w roli głównej. A tu lista filmów, w których rower odgrywa główną lub jedną z głównych ról
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.