Skocz do zawartości

[wyprawa]Polskie góry

Biera

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

można być mokrym a można być zluganym;)

pod tym względem wydaje mi się że poncho-pancho będzie dobre. kosztuje to 20-40 zł i jest zbudowane z mocniejszej folii. no i można pod nie wsadzić plecak. zajmuje malutko miejsca (w sumie to zmieści się w kubek)

Napisano

powinni was wszystkich zbanować za te linki :P

za oknem świeci słońce aż chciało by się wyskoczyć na rowerek, a tu się okazuje że jest zimmmmno i jeszcze mam gorączkę...

to nieludzkie tak torturować bliźnich :excl:

ale za to korzystając z chwili wolnego(od szkoły, obowiązków i widma matury) zacząłem snuć plany na wakacje... ojjj tak, trzeba gdzieś wyskoczyć

a przy okazji...

znalazłem coś takiego -zdjęcia z wycieczek rowerowych w czasach PRLu:

http://www.rower.orbit.pl/index.php?url=pr...mp;act2=galeria

(jak widać: nie ważne co i jak -ważne żeby miało dwa koła i jechało!)

Napisano

heh, oglądając takie zdjęci łezka się w oku kręci :)

Wystarczy, że przypomnę sobie jak jeszcze parę lat temu jeździliśmy naszymi starymi kozami z torebkami foliowymi na bagażnikach i prowiantem zawieszonym na kierownicy. To były czasy...

Napisano

Witam

Jestem jednym z dwóch riderów wyprawy o której już wczesniej tu wspominał. Link do relacji z mojej wyprawy Świeradów -> Ustrzyki to: www.emtb.pl/wyprawa2007.html

Powiem krótko, do jazdy w terenie sakwy się w ogóle nie sprawdzają. Pozostaje jedynie plecak i torba na ramę, bo torba na kierownicę też odpada, kijowo się rower z nią prowadzi, chyba że będzie w niej tylko cyfrak i to nie za ciężki. Do ciężkich plecaków po 2 dniach człowiek się przyzwyczaja i po prostu się jedzie. No i przy 3 i więcej osobach bagaż wspólny, którego trochę jest, równiej się rozłoży, przez co zawsze będzie trochę lżej.

Napisano

Ja (ten na białym Commencalu, co zdjęcia robił) miałem Deuter Trans Alpine 30L, a Jędrek jechał z jakimś No Name 40L plecakiem. Ja nie miałem żadnych kłopotów z plecakiem, jechało się bardzo dobrze. Za to Jędrek miał plecak nie rowerowy i trochę większy (z tych węższych i wyższych), przez co nie mógł jechać w kask, bo plecak mu zsuwał kask na oczy. Więc zdecydowanie na rower plecaki szersze i niższe!

Napisano

W ogóle, sorry że odskoczę od tematu, ale jeśli termin byłby okej to się piszę na wyprawę :P

Sam chciałem coś takiego zrobić z kumplami, ale wiadomo :) Oni nie mogą jak zwykle...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...