Skocz do zawartości

[katowice] wypady w gory

Przecin

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

kopaczus jak chcesz z nami smigac to podeslij mi swoj nr tel na priva, ok czwartku do ciebie zadzwonie albo ja albo mruwa i powiemy Ci dokładnie gdzie sie mozemy spotkac.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Kilka tematów niżej jest moja propozycja Małego Szlaku Beskidzkiego. Podejżewam, że mogę mieć ciężko z wolnym piątkiem, więc wypad prawdopodobnie się przesunie na któryś z kolejnych weekendów:)

Proponuje więc w najbliższą sobotę ruszyć na jeden dzionek w Beskid Żywiecki a konkretnie w grupe Wielkiej Raczy.

Start rano PKP z Katowic do Rycerki.

Z Rycerki praktycznie cały czas czerwonym szlakiem m.in. przez Mładą Hore, Wlk Rycerzową, Przegibek, Wielką Raczę.

Powrót ze Zwardonia po 18;00.

Pogoda ma być bardzo dobra.

Łączny dystans to około 45 km

Traskę można oczywiście zmodyfikować :D

Pisze sie ktoś ?? B)

Napisano

Teraz w sobote odpada bo weekend siedze w pracy, a co do czerwca jak bedziecie wiedzieć kiedy to dajcie mi znać to sobie załatwie wolne :P

Napisano

No szkoda, że nikt się nie zgłosił ;)

Oto fotki z wypadu:

http://picasaweb.google.pl/detonator1984/WielkaRaczaISpoKa?feat=directlink

Napiszę już dziś: jest ktoś chętny w przyszłą sobotę na Pilsko o Rysiankę ?

Star z Węgierskiej Górki i powrót też z Węgierskiej.

Chyba, że ktoś ma cały weekend i wybierzemy się na ten Mały Szlak Beskidzki o którym już pisałem w osobnym temacie ?:)

Napisano

Witam. Odnośnie soboty (5 maja) to byłbym chętny zaliczyć jakieś góry. Tylko jaka trasa? Nie posiadam zbytniego doświadczenia w jeździe po tak trudnych szlakach terenowych, no i nie wiem czy rower mi się nie rozsypie:) To tylko Kross Hexagon na XCM-ie hehe.

Napisano

No to jak z tą sobotą ?? Są chętni, czy znowu niet ??

Traska: czerwonym szlakiem z Węgierskiej Górki na Romanke, potem przez Halę Rysiankę, dalej na Pilsko i powrót przez Halę Boraczą do Węgierskiej.

Trasa ma około 48 km.

Napisano

Jedziemy z TomkiemRS w niedzielę w góry, jeżeli ktoś się chce dołączyć to zapraszamy. Trasa w trakcie ustalania... :)

Napisano

Kuls ja proponuje podjechać do Ustronia Zdrój i zrobić trasę: Równica-Orłowa-Świniarka-Trzy Kopce-Biały Krzyż dalej czerwonym w kierunku Klimczoka i Szyndzielni i zjazd na PKP do Bielska, jak zabraknie sił to można z przełęczy salmopolskiej wrócić do Wisły

Napisano

Jak dla mnie bajka. A sił nam na pewno wystarczy, najwyżej zjedziemy do bielska koło północy :)

Napisano

Jade z wami chlopaki. Fajnie bedzie po dluzszym czasie zobaczyc wasze mordy i pokrecic troche :rolleyes:

O ktorej pociag z Kato ? Strona pkp szwankuje. Jestem w pracy wiec podskocze na dworzec i zerkne na odjazdy z katowic. Dam znac wieczorem co i jak jeszcze ...

Swiezak z jednym postem, naprawde dawno mnie tu nie bylo :)

Napisano

no to mamy problem :) bo mnie jest wszystko jedno :)

Po konsultacjach doszliśmy do wniosku,że jedziemy tym o 7:43. wszystkich chętnych zapraszamy.

Napisano

Dzięki Kuls za wycieczkę :) , plan wykonany w 100%, co do trasy bardzo fajny czerwony szlak z Białego Krzyża do przełęczy Karkoszczonka i super zjazd żółtym z Szyndzielni, nie polecamy czerwonego z Karkoszczonki na Klimczok, tego nie da się podjechać, do nastepnego

Napisano

Również dzięki Tomek za super wyjazd. Zdjęcia postaram się wrzucić jeszcze dziś, a najpóźniej jutro. A co do podejścia pod Klimczok to wiedz,że Ci tego nie zapomnę!!! :)

Ps. Spoonman żałuj, że się jednak nie wybrałeś z nami!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...