Quaker86 Napisano 5 Sierpnia 2008 Napisano 5 Sierpnia 2008 Witam Wszystkich, Założyłem nowy temat, ale jak poinformował mnie użytkownik SLOSO warto wpisać się też tutaj. Chciałbym zaproponować wspólne wyjazdy w góry - jak na razie najlepiej okolice Bielsko-Białej, Szczyrku, Wisły, Ustronia, Brennej, Żywca, Jury. Preferowałbym wyprawy jedno dniowe ( do 10.08 może być w tygodniu, później już raczej tylko weekendy ze względu na prace ) może być od rana do godzin wieczornych, od ok. 60 - 100 km, warunki atmosferyczne - najlepiej słoneczko, ale z cukru nie jestem także leciutki deszczyk też może być. Nie jeżdżę ani szybko ani wolno - tępo generalnie do uzgodnienia, nie boję się ostrych zjazdów (gorzej z ostrymi podjazdami, ale też daje rade). Zakładam ten temat z bardzo prostej przyczyny - brak kompana \ kompanki - raczej nie lubię jeździć sam, szczególnie po górach. Pozdrawiam i zapraszam, mam nadzieje, że na dniach gdzieś się wybierzemy
Złomek Napisano 5 Sierpnia 2008 Napisano 5 Sierpnia 2008 a czemu dopiero 15? moze 10 mnie caly czas meczy ta romanka co ja sobie ostatnio odpuscilismy
tomekrs Napisano 5 Sierpnia 2008 Napisano 5 Sierpnia 2008 ja teraz cały czas pracuję, a 9 idę na kawalerskie do kumpla i w niedzielę raczej nie da rady
foxiu Napisano 7 Sierpnia 2008 Napisano 7 Sierpnia 2008 trasa już przejechana, relację można zobaczyć na http://foxiu.com Jeszcze tylko ustosunkuję się do rad szanownego kolegi Polecam niebieski szlak z Magurki Wilkowickiej na Czupel, typowa grzbietówka, niedługa bo może dwadzieścia minut ale ciekawa widokowo i terenowo. A potem z Czupla jeden z najlepszych zjazdów jaki znam w okolicy. też znam oba te szlaki, owszem, zacne A potem jak chcecie sie dostać na czerwony z Magurki Radziechowskiej do węgierskiej górki to proponuję najpierw wjechać na Skrzyczne ale nie szlakiem ale asfaltem od lipowej, najpierw doliną a potem na rozwidleniu gdzie jeden asfalt idzie w lewo a drugi w prawo to na mostek po prawej i zaraz potem w lewo. Generalnie monotonna szutrówka urozmaicona ciekawymi widokami no ale i można WJECHAĆ a nie wejść na Skrzyczne, tylko ostatnie 100 metrów (i nie jest to różnica poziomów tylko autentyczne 100 metrów) trzeba pokonać pchając rower niebieskim szlakiem na polanę szczytową. Na Skrzyczne jest wyciąg, więc wszelkie porady są tutaj nie na miejscu Po za tym proponowanie mi jazdy ASFALTEM traktuje jako próbę obrażenia mojej osoby Ze Skrzycznego był kiedyś fajny zjazd (pałowanie generalnie a nie zjazd) w stronę Malinowskiej skały ale różne pojazdy do zwózki drewna zrobiły drogę o przekroju zbliżonym do W gdzie albo trzeba jechać środkiem (ciekawie) po półmetrowej szerokości ścieżce albo kluczyć obok drogi między drzewami (mniej ciekawie). Potem dalej ciekawym i zbytnie niemęczącym zielonym szlakiem na Magurkę radziechowską nie wiem czemu uważasz jechanie na pałę środkiem drogi za ciekawe, o wiele ciekawsze jest właśnie kluczenie krętymi, urozmaiconymi sporą ilością korzeni ścieżynami obok głównej drogi - przynajmniej ociupinkę techniki wymagają. Szlak zielony za Malinowską także jest już zjechany, ciekawym wariantem jest zjazd z Malinowskiej czerwonym (mnóstwo korzeni, małe uskoki) i powrót do zielonego niebieskim łącznikiem. Zielony prowadzi do Magurki Wiślańskiej, na Radziechowską idzie od tej pierwszej czerwony.
harry-peek Napisano 7 Sierpnia 2008 Napisano 7 Sierpnia 2008 Foxiu, jak to na Skrzyczne wyciagiem!! Ja w Twoim wieku...
foxiu Napisano 8 Sierpnia 2008 Napisano 8 Sierpnia 2008 Foxiu, jak to na Skrzyczne wyciagiem!! Ja w Twoim wieku... wiem, wiem Harry, jak byłeś w moim wieku to wyciągu jeszcze nie było
spoonman3 Napisano 8 Sierpnia 2008 Napisano 8 Sierpnia 2008 Złomek opisz dokladniej te dwie trasy o ktorych mowiles. Może więcej ludzi się skusi na niedziele
omen Napisano 8 Sierpnia 2008 Napisano 8 Sierpnia 2008 ja odpadam a chętnie bym pojechał rower totalnie rozebrany..dopiero skończyłem go myć po poprzedniej wycieczce, w dodatku jestem bez hamulców :/ następnym razem sie postaram.
Złomek Napisano 8 Sierpnia 2008 Napisano 8 Sierpnia 2008 ok trasa nr 1 odpada bo pociag startuje z katowic cos po 6.... - pewnie cos znowu z torami robia :/ zreszta sami wybierzcie, milowka-hala boracza- rysianka- romanka- czerwony do wegierskiej gorki zostaje trasa nr 2 czyli atak na barania gore nr3 pociag 7:05 z katosow (jak nie pasuje to dajcie znac...) do wisly glebce, startujemy zoltym na kubalonke i dalej prawie caly czas czerwonym az do wegierskiej gorki, trasa pieszo ok 6h powrot kolo 17:00 (nastepny bez przesiadki o 20:00 :/ )
omen Napisano 10 Sierpnia 2008 Napisano 10 Sierpnia 2008 na kiedy ta trasa? hamulce już do mnie jadą, jeszcze tylko manetki i tylna przerzutka :]
Złomek Napisano 10 Sierpnia 2008 Napisano 10 Sierpnia 2008 teee synek, ty se zaloz wreszcie teleskopy na przod i mam nadzieje ze to osprzet marki o-sram zamowiles trasa wykonana w 100%, tepo bardzo lajtowe bo jechalem z ..... aaaa lepiej nie pisze
omen Napisano 10 Sierpnia 2008 Napisano 10 Sierpnia 2008 tak teraz już tylko SRAM na sh*tmano :] nie mogliście poczekać na mnie do soboty ? xD ja lubie ból, i nie założe
Thor07 Napisano 10 Sierpnia 2008 Napisano 10 Sierpnia 2008 Jest ktoś chętny na jakiś wypad w piątek ?
Złomek Napisano 11 Sierpnia 2008 Napisano 11 Sierpnia 2008 jak wytlumacze szefowi ze to dzien wolny od pracy, zlikwiduje trzeszczenie w ramie i wyprostuje przerzutke (myc mi sie nie chce go) to pewnie bym jechal - zobaczymy tego mongoosa
tomekrs Napisano 12 Sierpnia 2008 Napisano 12 Sierpnia 2008 patrząc na prognozy to w piątek to jedynie na rowerku wodnym można by pojeździć
omen Napisano 12 Sierpnia 2008 Napisano 12 Sierpnia 2008 no niestety a ja i tak nie zdążę z bikiem do końca tygodnia. :/
Gary Napisano 14 Sierpnia 2008 Napisano 14 Sierpnia 2008 ja jestem chetny pociag z gliwic o godzinie 6 15 do katowic z przesiadka 7 05 i na miejscu o 10 tym jade to jagby cos to dzwoncie 608034013 no chyba ze mi cos wypadnie na droge jakies auto
omen Napisano 14 Sierpnia 2008 Napisano 14 Sierpnia 2008 z tego co wiem to ma być pogoda kompletnie do Bani :/ nadal czekam na hamulce więc odpadam :/
tomekrs Napisano 15 Sierpnia 2008 Napisano 15 Sierpnia 2008 Złomek ja w niedzielę chętnie gdzieś pojadę, tylko nie mam pomysłu na trasę
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.