Skocz do zawartości

[Oświetlenie]Jakie na przód i na tył?

Marc1n

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nabyłem latareczkę z tej aukcji - ilośc światła masakryczna .....45 km/h po lesie to pestka ..... aaaaaaaaa

A co by było przy latareczce Grega - aż strach się bać ......

"obawiam" się że w ilości światła niewielka, bo nawet chinczyki totalne potrafią dawać 2.8A w diodę ;) problem może ale nie musi się zacząć później, jesli sprzedawca nie poprawił chłodzenia, ale coś tam może pogrzebał;)

Napisano

Nabyłem latareczkę z tej aukcji - ilośc światła masakryczna .....45 km/h po lesie to pestka ..... aaaaaaaaa

A co by było przy latareczce Grega - aż strach się bać ......

Kupiłem tą samą latarkę tylko 1000lm. Powiem tak.

Moc jest ohromna! mozna smuga na dobre 200m + mocne oświetlenie na około całej drogi.

Przed chwilą wóciłem z rezerwatu gdzie nie ma oświetlenia...lampeczka jest mega.

Stosunek jakość/cena - powala. JAk ktoś jest zainteresowany mogę wkleić zdjęcia (nie obrobione ps :) ).

Napisano

Kupiłem tą samą latarkę tylko 1000lm. Powiem tak.

Moc jest ohromna! mozna smuga na dobre 200m + mocne oświetlenie na około całej drogi.

Przed chwilą wóciłem z rezerwatu gdzie nie ma oświetlenia...lampeczka jest mega.

Stosunek jakość/cena - powala. JAk ktoś jest zainteresowany mogę wkleić zdjęcia (nie obrobione ps :) ).

100LM które na serio jest 700LM hehe:) ale toi tak sporo, milego uzywania.

Napisano

Czy w tym na pewno jest dioda cree http://allegro.pl/os...2521754202.html ?

Już nie ważne kupiłem takie świecidełko http://allegro.pl/sh...item=2494839115 .

ta 1 na 100% ma zwyklego kwadraciaka i nie jest to Cree;)

a ta 2... pewnie ma to samo, chociaz w tej cenie moglby spokojnie sie zmiescic z xr-e ;)

Walle to jest 50zł, a za ten przód 200,wydaje mi się trochę drogo jak na XP-G... wiem że to ma nazwę i "niby" nie jest chińczykiem, ale to tylko pozory:P

Ta lampka starczy do poginania w nocy, ale ci którzy ja mają i widzą moje C8 które też nie jest szczytem techniki, mówią: WOW, chyba muszę zmienić lampkę bo mam wrażenie że moja nie świeci...

Sam musisz zdecydować, w tej cenie można mieć lepszą lampkę, a ładowanie aku wśrodku to nie taki idealny pomysł wcale... ;)

Napisano

Zobaczymy jak dojdzie do mnie list polecony z tą lampką .

trzeba było dziś na giełdę przyjść i kupić dwie takiejak ta za 17zl, po ok 10zl :) i po problemie.

Napisano

zdecydowałem się na zestaw:

http://allegro.pl/show_item.php?item=2507678904

http://allegro.pl/show_item.php?item=2488314115

zamówiłem w czwartek koło 15:30, w piątek były już u mnie

za priorytet zapłaciłem 3 zł

nie chciałem walle ze względu na zbyt mocne światło, w mieście może razić innych użytkowników drogi ;)

scream spisuje się genialnie, mocne białe światło ustawione na oświetlanie 6-7m do przodu

w życiu nie miałem dobrej latarki, więc dla mnie pozytywne zaskoczenie ile światła może dać mała latarka

w sumie raz tylko z nimi jeździłem w nocy i tylko w mieście, więc za wiele nie mogę napisać

zobaczymy jak się spisze w kompletnych ciemnościach

Napisano

napisz prosze czy ten tył świeci mocno bo wygląda ładnie

gdzie takie "wielkie cos" chcesz zamontowac w MTB? wg mnie to troche przesada, a swiatla zapewne daje tyle co kazda tego typu lampka, bo diody w tej cenie moga byc tylko jedne...

Napisano

Jeżeli ktoś jest zainteresowany to mam na sprzedaż nową latarkę idealnie nadającą się na przód:

UltraFire WF-504b z diodą XM-L T6 i sterownikiem 3040mAh na 8xAMC 380mA ( wybieranie rodzajów trybów mostkami na sterowniku (można ustawić bez migających) z pamięcią ostatniego trybu i ochroną niezabezpieczonego ogniwa . Wymieniona sprężynka dociskająca aku na grubszą i mocniejszą oraz dolutowane płytki z mosiądzu powiększające powierzchnię styku -/+ z akumulatorem . Typ reflektora OP

+

Do tego mam ładowarkę i ogniwo Panasonic 3100mah 18650

+ porządny uchwyt

Jakby co kontakt na PW

Napisano

Czy najtańsze w sklepach kompleciki za 25-40zł spełnią swoją rolę w mieście ?

Nie potrzebuję jakiegoś mega światła do jazdy po lasach o północy jedynie chcę przestrzegać przepisy.

Ale oczywiście chcę aby coś pod kołami świeciło żeby po dziurawych jezdniach jakoś się poruszać.

Najgorsze, że muszę kupić 3 komplety i dlatego te oszczędności.

Napisano

1- nie wiadomo jaka dioda a fotki jak swieci ten sprzedawca daje wszedzie te same...

2 - dioda to xr-e ale z cena to koles ostro przegial... kolo 50-60zl takie chodza.

3- nie widzialem.

Napisano
2 - dioda to xr-e ale z cena to koles ostro przegial... kolo 50-60zl takie chodza.

Moglbys polecic cos konkretnego z aku w tej kwocie? Jest tego pelno na Allegro i troche sie w tym gubie.

Napisano

te aku z kompletow sa G^^^^^^ warte:P

agnieszkak505 ma sprawdzone baterie, wszystkie przychodza ok, inni maja padaki, na innym forum ludzie je testowali i to fakt.

szukaj czegokolwiek z fotką diody, pare stron temu 2 osoby kupowały, i przyszły odpowiednie, więc wróc;)

Napisano

po co 3 komplety, smigasz na 3 rowerach na raz czy rodzinne wypady?

No post mi za wiele nie pomógł ale jak się domyśliłeś potrzebny do trzech rowerów na rodzinne wypady.

Jak to jest z tymi sklepowymi ??

Nie potrzebny mi szperacz policyjny i czy te sklepowe dają trochę światła ?

Napisano

Mam dwa kolejne typy:

1. (XR-E) http://allegro.pl/la...2522011415.html

2. (XM-L) http://allegro.pl/la...2538624239.html

Co do XM-L to nie wiem czy jest mi potrzebna az tak mocna latarka i czy warto dac za nia 2x tyle co za XR-E.

Prosze o opinie.

Obie są ok, na xm-l da ze 4x tyle swiatla co xr-e... jednak jesli sprzedawca nie poprawil tej 502b to dioda padnie calkiem niedlugo, w tej na Xr-e nie bedzie tyle ciepla wiec pozyje dluzej, cena tez jakas straszna nie jest ;)

Nie potrzebny mi szperacz policyjny i czy te sklepowe dają trochę światła ?

wg mnie jedyne co daja te "sklepowe" to fakt że Cie widać, a nie o to chodzi, trochę poświecić trzeba, jeśli np Ty jeździsz czasem sam, a rodzinka tylko z Tobą wieczorami, to warto kupic im jakies latareczki na kwadraciaku po 10-15zl a sobie cos za ok 40zl na xr-e, i bedzie wystarczajaca ilosc swiatla zeby oswietlic deptak :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...