Skocz do zawartości

[rower] Kelly's Imagine

garand

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Mam możliwość zakupu Kellysa Imagine rocznik 2006 za 2000 zł nówka z gwarncją i nie wiem czy brać go z tą kase,czy może dostane coś lepszego za te pieniądze.

Z góry dzięki za odpowiedzi

Kelly's Imagine

Waga: 12,5 kg

Materiał ramy: Kinesium Premium Aluminum

Widelec: Rock Shox Judy TT J2

Stery: FSA Orbit MX

Mostek: KBIX PRO-Race

Kierownica: KBIX PRO-Comp

Sztyca: KBIX PRO-Race

Siodełko: KBIX Ultraform Pro Race, pręty Cr-Mo

Piasty: Shimano Deore

Obręcze: Mavic XM 317

Opony: Maxxis Ignitor, 26x1,95"

Manetki: Shimano Deore Dual Control, 27-biegowe

Przerzutka przód: Shimano LX

Przerzutka tył: Shimano LX

Dźwignia hamulca: Shimano Deore

Hamulce: Shimano Deore

Korby: Shimano LX Hollowtech II

Środek suportu: Shimano LX

Pedały: Wellgo M919

Łańcuch: Shimano CN-HG73

Kaseta: Shimano CS-HG50

Pozdrawiam

Napisano

Szczerze mówiąc to właśnie szedłem z zamiarem kupna Krossa levela a6 ale koleś w sklepie wyskoczył mi z tym kellysem i teraz nie wiem co mam robic.

Napisano

rok temu wybierałem między krossem a kelly'sem magickiem. Wybrałem magicka i nie żałuje. Gdybym wtedy miał do wyboru imagine to ani bym się nie zastanawiał. zdecydowanie imagine.

PS: chyba że ten kross z torą jest:P

Napisano

Imagine fajny jest, z lepszym widelcem byłby świetnym rowerkiem w cenie do 2200zł. Krossa nie polecę bo już wymiotuję tym tekstem :) A bierz Imagine, będzie good rower :)

Napisano

kellys ma marnego amora a kross fatalne kola wiec jeden i drugi predzej czy pozniej bedzie wymagal pewnego wkladu finansowego... wiec warto zastanowic sie co sie bardziej oplaca(kross jest 400zl tanszy-kellys ladniejszy;) ) wymiana amora jest zawsze bardziej kosztowna niz wymiana kol

jesli nie robiloby mi roznicy pare stwo to bralbym kellysa(sam mam magica i jestem bardzo zadowolony :) ) ale jesli liczylbym sie z grosiwem to bralbym krossa bo to naprawde konkurencja na dobrym pozniomie

Napisano

czy ja wiem czy taka super konkurencja? podaj specyfikacje krossa którego mógłbyś mieć, to możemy pogadać czy warto. no i na bank kross nie bedzie 400 zł tańszy (1600!)

Napisano

Ale w Kelly's'ie dostajemy ciutkę lepszą ramę, Imagine z roku 2006 miał ramę z rurek Kinesium Premium Aluminium, rurki te były świetnie wyprofilowane, zwłaszcza tylny trójkąt, którego rurki miały prostokątny przekrój, co skutkowało wysoką sztywnością - sprawdzałem osobiście. Na dodatek rama z rurek Kinesium Premium Aluminium (nie Superlite) jest stosunkowo lekka (około 1650-1700 gram przy rozmiarze 19,5) i bardziej wytrzymała niż modele z Premiun Aluminium Superlite...

Za taką cenę to brać i nawet się nie zastanawiać ! :)

• Mod Team
Napisano

No niby tak, ale chodziło mi tutaj głównie o Levele.

Jak słyszę ile ludzi na nich jeździ to mam zawroty głowy. :)

Fakt jest również taki, że są to dobre i sprawdzone sprzęty. :)

P.S. Może nie dyskutujmy w tym temacie o tym bo będzie problem. :)

Napisano

Pisząc Kross AX miałem właśnie na myśli serię Level a2-6...

Ja osobiście brałbym w takim przypadku Kelly'sa, który ma gorzej pracujący amortyzator.

Chociaż jeżeli ktoś myśli o tym żeby w przyszłości ulepszyć rower to Dart tak samo jak Tora nadają się do wymiany ze względu na ich stosunkowo wysoką masę, która w obu tych przypadkach przekracza 2 kg (Tora około 2,3 kg, zaś Dart około 2,45 kg).

Napisano

No miałem oczywiście na myśli Dart 2, bo to odpowiednik Judy J2, która zamontowana jest w tym Imagine...

Z Torą lekko się pomyliłem, ale i tak jest stosunkowo ciężka...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...