Skocz do zawartości

[Karkonosze] tu nas nie chcą!

Tommyride

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zakaz jest. Legalnie można sobie tam tylko pojechać na maratonie na Festiwalu ale i tak nie do końca podjazdu bo trasa wyścigu nie idzie do samej Petrovki tylko wcześniej odbija w prawo.

Tak czy inaczej w okolicach Petrovki nigdy nie widziałem żadnych służb mundurowych (co innego Śnieżka, Szrenica) więc można śmigać bezstresowo.

• 5 miesięcy temu...
Napisano

Witam, na początku września chce się wybrać na Śnieżkę rowerkiem, jade z Opola (niemodlin, grodków, strzelin, wałbrzych, kamienna góra, karpacz) cała wycieczka będzie trwać 4-6dni, jak ktoś chce się dołączyć to zapraszam.

Wracając do tematu to wkońcu jak to jest z tym wiazdem

bo jak pisał Tommyride:

Art. 15. 1. W parkach narodowych oraz w rezerwatach przyrody zabrania się:

15) ruchu pieszego, rowerowego, narciarskiego i jazdy konnej wierzchem, z wyjątkiem szlaków i tras narciarskich wyznaczonych przez dyrektora parku narodowego, a w rezerwacie przyrody - przez organ uznający obszar za rezerwat przyrody;

czyli rozumiem że można jeździć po szlakach wyznaczonych(tak samo jak poruszać się pieszo, konno itp), kupię mape i będe się trzymać szlaku więc nie bedzie problemu, czy tak? są też jakieś regulacje prawne odnośnie wysokości, a z kąd mam wiedzieć kiedy osiągne tą wysokość i ile ona wynosi? 1200 względnej czy bezwzględnej wysokości :thumbsup:

Wchodziłem 2 razy na śnieżkę i albo się nie przyglądałem albo nie widziałem żadnych strażników, jak są ubrani, w co wyposarzeni, i czym się poruszają? Jedynie to widziałem taką zielono-białą terenówke (z daleka) ale nie wiem czy to ich pojazd.

Wjeżdżać będę taką szeroką na kilka metrów brukową drogą, jest to chyba szlak niebieski ale nie jestem pewien.

Jak by się okazało że jednak spotkam strażników i zejde z roweru zaczym mnie dostrzegą i zaczne prowadzić rower (tylko przez kilkaset metrów :teehee: ) to czy jak ich będe mijać mają podstawy żeby się przyczepić.

Napisano

Tutaj masz "wyjaśnione" http://www.kpnmab.pl/ w dziale turystyka, a dalej turystyka rowerowa - całe osiem linijek tekstu!!! i chyba pozmieniali niektóre trasy, zostały niedługie strzępy np. droga Urszuli do Betonowego Mostu, ehhh...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...