Skocz do zawartości

[ekshibicjonizm] Pokaż swojego sprzęta...

IvanMTB

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mój pierwszy post chciałem powitać. Całkiem dużo konkretnych rowerów panowie posiadacie!!! Podziwiam i szanuje waszą pracę i zapał i wkład pracy. Sam jestem w trakcie składania swojego "potwora" już tylko kilka końcowych detali mi zostało do zakupu plus zapleść kółka i zarzucę też tu jakieś fotki :). Chciałem was zapytać przy okazji jak rozmowa o polerowanych częściach a mianowicie polerował ktoś szprychy nierdzewne? Bo widzę że kilka osób polerowało kilka podzespołów z konkretnymi rezultatami. Czy można to zrobić ręcznie przy pomocy papierów ściernych plus jakiejś pasty polerskiej (nie posiadam żadnych maszyn :/)? Jakie grubości po koleji najlepiej technika itp. Jaką pastą? Szprychy cieniowane czy to będzie miało znaczenie przy polerce?? Jeśli jest gdzieś temat i to dokładnie opisane to poproszę mnie odesłać i sorry za off. Dzięki

Napisano

Elziomallo widziales kiedys gp4 po polerce? Gdybym mial komplet NOS to bym zostawil czarna anode.

A tak wole jezdzic na ladnej blyszczacej obreczy niz na takiej z powycieranymi bokami jak reszta.

Nie wiem ile zlom kosztuje, w cenie jaka dalem za obrecze raczej trudno by bylo dostac cokolwiek :)

Napisano

polerowanie szprych?

whaaat?!

Może zaśniedziałe koleś ma i chce im nadać ich pierwotny blask.

Wszystko jest do zrobienia. Najłatwiej to (zakładam, że szprychy masz jeszcze nie zaplecione w koło) zrobić z pomocą wiertarki i wałka filcowego. Wiertare unieruchamiasz w imadle i każdą szprychę wygodnie traktujesz filcem - szybko i skutecznie.

Napisano

Może zaśniedziałe koleś ma i chce im nadać ich pierwotny blask.

Wszystko jest do zrobienia. Najłatwiej to (zakładam, że szprychy masz jeszcze nie zaplecione w koło) zrobić z pomocą wiertarki i wałka filcowego. Wiertare unieruchamiasz w imadle i każdą szprychę wygodnie traktujesz filcem - szybko i skutecznie.

Szprychy można kupić czasami już polerowane bądź oszczędzić dość dużo sosu i samemu sobie zrobić jak ja chcę to uczynić. Koleś :) ma nowe szprychy nie zaśniedziałe i nie mam jeszcze zaplecionych kół więc przed zaplotem chciałem je wypolerować i zapleść dopiero. Hmmm niezły pomysł z tym filcem. Dzięki za odp. Pozdr

Napisano

ropoxim ze co? te nie polerowane szprychy, to "ocynki" pokryte warstwą cynku, te wypolerowane, to nierdzewki, ktore wystarczy powycierac jak są uzywane, a nowe się swiecą, to kwestia materialu, a nie róznica w wykończeniu.- z tego co wiem.

szafae ten twój jest kozacko, widzial bym tam tylko mostek o bardziej klasycznym wyglądzie, no i w takich maszynach fajnie było by jakby obrecze były takie same, chociaz tak jest "ostrokołowo" :P

dziewczyny też jest fajny, chociaz tak wsuniete siodlo wygląda głupio, dziewczyna naprawde jezdzi, czy chciala taki bo ładny?

Napisano

A mnie właśnie mostek się podoba, sam mam podobny u siebie i IMO wygląda to jakoś 'przyjemniej'

Nie pasuje mi za to przednia piasta - raz że wysoki stożek, dwa że czarna - i może baran z klasycznym gięciem by był bardziej odpowiedni.

Poza tym świetnie wygląda :)

Napisano

ropoxim ze co? te nie polerowane szprychy, to "ocynki" pokryte warstwą cynku, te wypolerowane, to nierdzewki, ktore wystarczy powycierac jak są uzywane, a nowe się swiecą, to kwestia materialu, a nie róznica w wykończeniu.- z tego co wiem.

szafae ten twój jest kozacko, widzial bym tam tylko mostek o bardziej klasycznym wyglądzie, no i w takich maszynach fajnie było by jakby obrecze były takie same, chociaz tak jest "ostrokołowo" :P

dziewczyny też jest fajny, chociaz tak wsuniete siodlo wygląda głupio, dziewczyna naprawde jezdzi, czy chciala taki bo ładny?

Dziewczyna jeździ ,trzaska trasy po 25km skiduje na dwie nogi,ogólnie ma zajawe:D Co do siodła po prostu musi byc tak wysunięte bo tak jest jej wygodnie bo jest że tak powiem krótka:D

Napisano

Mariano- pewnie wyglądają fajnie jak każda wypolerowana obręcz, tylko co z tego skoro srebrne obręcze pod szytki można kupić tanio i szybko bo nikt tego nie chce (sam mam jakieś w piwnicy) i wypolerować bardzo szybko, bo te starsze nie były niczym pokrywane, a Monthlery Route/pro itd to pewnie to samo co GP4 tylko bez anody. Ale co kto lubi, mnie by się nie chciało ;] Mnie się podobają Open4CD, mam już stare płaskie Sapimy i przednią DA 7400, szukam tyłu na 8 i obręczy i będą koła jak z bajki ;]

Napisano

Może i ja się pochwalę, mimo, że średnio jest czym. Złożyłem coś takiego na ramie niewiadomego pochodzenia-początkowo było klasyczną szosa ale potem stało się ostrym, jakoś bardziej jarała mnie ta opcja do miasta. Cała rama oklejona folią taką jak na znakach drogowych- niesamowicie wręcz odbija światło.

.b8975-u4020_orig.jpg

Napisano

tak w ogóle. to jest jakiś polski wicher czy coś ? Strasznie mi się podoba ten rowerek :3

romet super na rurkach columbus SL, z widelcem wichra

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...