Adaasko Napisano 15 Marca 2012 Napisano 15 Marca 2012 wiertarka z konćówka listkową, albo kamieniem szlifierskim(chociaz czasem sie zapycha alusem)
myrcin Napisano 16 Marca 2012 Napisano 16 Marca 2012 Moje dwie rakiety. Zielona budżetowo za około 200zł + 300zł(koła-niestety nowe częsci więc słabe i dosyć ciężkie). W planach korba -shimano 600(albo coś podobnego), bo ta jest na kliny, a gdybym kupił korbę 165 to może i poszukam wideleca, żeby prześwity tak nie raziły.
Hablababla15 Napisano 16 Marca 2012 Napisano 16 Marca 2012 Co to za obręcz na tyle, bo mam podobną i nie wiem co to jest ? Mimo kosztów prezentuje się fajnie, choć razi mnie ten widelec... to wyprzedzenie dla mnie to byłaby tragedia. Może jakiś chrom z alledrogo by tam wsadzić ? Prezentuje się całkiem fajnie : )
elberet Napisano 16 Marca 2012 Napisano 16 Marca 2012 widelec jest oryginalny od tej ramy (jaguar albo huragan) i przypuszczam, że gdyby założyć coś innego to zrobiłaby się dzicz straszna z tego roweru. piszesz 'dwie rakiety' - ta druga to ten matiz co stoi w tle? no i koło przednie jakieś takie, raz że jakiś idiotyczny zaplot, do tego powierzchnia pod hamulec pomalowana markerem -
myrcin Napisano 17 Marca 2012 Napisano 17 Marca 2012 ...raz że jakiś idiotyczny zaplot, do tego powierzchnia pod hamulec pomalowana markerem - Zaplot na przedzie ujdzie, a malowanie markerem- tylko z jednej strony, bo chciałem zobaczyć w jakim kolorze lepiej , a ta czerwona strzała to Pan Da(55KM!). Obręcz to beligjska Alesa 9013 480g, nowa za 31zł z aukcji trafiłem, ale cieszcie się, że zaplotu na tyle nie widać, bo gośc źle policzył długość obręczy, a jak przyszła paczka to się okazało, że szprychy są na długoś 3,5krzyża(tak też zaplotłem ). Rama -Huragan(30zł) i jeśli nie kupię korby 165mm to nie będę próbował wymieniać widelca, bo już teraz potrafię na zakręcie wyskoczyć w górę.
Varg Napisano 17 Marca 2012 Napisano 17 Marca 2012 Panda fajne auto ale dla laski... sypie sie w niej wszystko co ma dostęp do prądu? Co tam najwazniejsze ze jest w kolorze FERRARI ROSSO!
myrcin Napisano 17 Marca 2012 Napisano 17 Marca 2012 ...sypie sie w niej wszystko co ma dostęp do prądu?... Jak ja tam nie mam zapalniczki, ani obrotomierza to nie ma co się sypać
Adaasko Napisano 20 Marca 2012 Napisano 20 Marca 2012 Wkońcu nas... A więc.... 5352Gram Jeszcze troche...
Hablababla15 Napisano 20 Marca 2012 Napisano 20 Marca 2012 Chyba kupię ten garaż obok jak już skończysz i w nocy przebije Ci się do garażu, zapewne istna skarbnica części ! 5352gram jak to pięknie brzmi widząc prawie cały rower :3
Adaasko Napisano 20 Marca 2012 Napisano 20 Marca 2012 Kierownica to no name, stoja na allegro po 80zl - bardzo pozytywne wrażenie - ja podcinalem ją na ostro - wazy tak 284gram, normalnie 292gram. Dzieki, fajnie że sie podoba:) blabla, Garaż murowany, nie tak łatwo, haha! z tego co liczyłem powinienem sie zmiescic ponizej 6,9kg. LINK DO KIERKI http://allegro.pl/kierownica-bazowa-czasowa-ostre-kolo-38cm-i2188232185.html
Hablababla15 Napisano 20 Marca 2012 Napisano 20 Marca 2012 Coś wymyślę ! Będę miał na to całą noc chyba że zaczniesz tam spać 6.9kg jak to pięknie brzmi! Aż mi szkoda że nie mam już cadexa bo 7.9kg też było fajne
marian600 Napisano 21 Marca 2012 Napisano 21 Marca 2012 Adaasko Dzięki za linka, chyba ją wezmę. No i mam nadzieję, że niedługo skończysz ten rower bo tak śledzę temat na forum szosowym i ciekawe jak będzie z tą ramą, chociaż pewnie nic się nie stanie
marianoitaliano Napisano 21 Marca 2012 Napisano 21 Marca 2012 Też mam tą kierkę. Dużo lepsza i lżejsza od csepela. Csepel był dla mnie za szeroki. Tylko dziwię się że ją przyciąłeś. Mi bardzo przydaje się porządne gięcie w górę na końcach bo kierownicę mam zamontowaną pod lekkim kątem w dół.
Adaasko Napisano 21 Marca 2012 Napisano 21 Marca 2012 hej marianku, ja raczej bede ją wlasnie w gorę pochylał, albo i ciąl jeszcze bardziej - nie mniej fajna jest.... i chyba kupiłem obrecz.... jako Mavic Open Pro maxtal 6000 sup to bedzie to samo? co moj open pro? :mrgreen: wyglada podobnie, za dobre siano, super! 8-)
pjetr Napisano 21 Marca 2012 Napisano 21 Marca 2012 MAXTAL 6000 to materiał. SUP to rodzaj łączenia. Wygląd będzie identyczny
Adaasko Napisano 21 Marca 2012 Napisano 21 Marca 2012 http://allegro.pl/kolo-szosa-28-mavic-open-pro-shimano-105-polecam-i2221261167.html takie, to będzie to samo, i doczytalem ze sup to spawane łączenie, CIESZE SIE JAK JA PIER!!!!!!!1 MEGA ZAJAWA, PANOWIE ALE BĘDZIE ROWER, JAK TU NIE KOCHAC ROWERÓW!
marianoitaliano Napisano 21 Marca 2012 Napisano 21 Marca 2012 hej adasiu, ale bedzie rower... tylko szkoda ze lancuch bedzie wisial. A nawet jezeli jakas prowizorke wymyslisz to czy ja tam widze szybkozamykacz z tylu? Powodzenia.
krzych0 Napisano 21 Marca 2012 Napisano 21 Marca 2012 Witam, Wiem, że trochę nie w temacie, ale jest tu dużo osób z Warszawy i ogólnie dużo osób interesujących się klasycznym sprzętem, dlatego zdecydowałem się napisać. Wczoraj, tj. 20.03 spod Wydziału Inżynierii Lądowej PW, skradziono mi klasyczną kolarkę Peugeot Aspin jak na zdjęciu (pełna grupa Shimano 105 serii 1050, obręcze Mavic, siodło z żółtymi wstawkami i napisem "Tour de France" u góry, miał ponadto zmieniony mostek na 3ttt i inne pedały w stosunku do tego co na zdjęciu). Jest duże prawdopodobieństwo, że rower trafi na rynek wtórny, stąd moja prośba o kontakt jeśli ktoś spotkałby ten rower czy to w mieście, czy w sieci i byłby w stanie w jakikolwiek sposób pomóc. gg: 6754723 mail: krzysiek7447@wp.pl tel: 514 325 823 Pozdrawiam.
peugeotcarbolite103 Napisano 21 Marca 2012 Napisano 21 Marca 2012 krzych0 Piękna kolarka ... Oczywiście będę się rozglądał !
Adaasko Napisano 21 Marca 2012 Napisano 21 Marca 2012 pjetr tak wlasnie myslalem, tyle ze na mojej przedniej, z podobna wlepą tego nie bylo, i zastanawialem sie czy to nie jakas inna wersja, ale wygląda na to, ze wszyskto się zgadza.... ciesze sie JAK CHOLERA, naprawde. marianoitaliano a dzięki dzięki! saam nie mogę się doczekać, a łancuchem... zobaczymy, głowa pomysłow pełna, może nie bedzie tak źle. co do zamykacza - źle widzisz, z przodu mam taką szpilkę jak dartmoor tylko że tytanową (nie wiadomo czy zostanie, bo wyrobione troche ma gniazdo, chociaz bardzo tego skręcac nie trzeba) mam wiec coś tego typu "bolt on" (chociaz dla mnie bolt on to śruby wkrecane w oś, a nie takie cuś) a z tyłu mam normalne nakrętki, tyle ze z bajerem, bo aluminiowe, anodowane. ivosmo drzewa huczą że ponizej 7kg. krzych0 smutna wiadomosc, fajna maszynka, będe się rozglądał!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.