Skocz do zawartości

[ekshibicjonizm] Pokaż swojego sprzęta...

IvanMTB

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Przy tarczy z tego co wiem zebatek 15z nie ma, bo wtedy łańcuch sie turla po piaście. Korba 170?

Prędzej z przodu zmieniaj, choć najlepiej mieć to 17z z tyłu, łatwo dobrać przełożenie żeby te było zdrowe dla opony, ale takowej pod disc także nie dostaniesz.

Napisano

Przy tarczy z tego co wiem zebatek 15z nie ma, bo wtedy łańcuch sie turla po piaście. Korba 170?

Prędzej z przodu zmieniaj, choć najlepiej mieć to 17z z tyłu, łatwo dobrać przełożenie żeby te było zdrowe dla opony, ale takowej pod disc także nie dostaniesz.

wiem, ze z 15tka ciezko bo juz szukalam, jeden gosc

9ten sam u ktorego cale kolo kupowalam) powiedzial ze moze ma ale wlasnie z mniejszymi srubkami zeby wlasnie o lacuch nie ocieraly. mial sprawdzic,ale sie nie odzywa. ale 17tke ma.

tylko mam gruba 16tke, a chcialaym cienka 15tke bo mam dobry cienki lancuch i blatu nie musialabym kupowac. a torowego blatu nie chce bo drogi. ale pomysle o tym jeszcze - na poczatek takie mieciutkie przelozenie to spoko, jak wroce do plaskiego poznania chce miec ciezsze.

a przelozenie 44/16 to jakies zle dla opony strasznie?

korby 170:)

Napisano

panie kry0, świetna maszyna ale ten blat :yucky:

Przymierzam się i przymierzam do nowej korby, może coś wyczaruję.

Napisano

Było dobrze póki się nie okazało, że śruby, którymy przykręciłem blat są zbyt długie i blokują się o ramę. Śruby zmieniłem ale są zbyt drobne, blat zaczął latać. Szukam na razie jakiś z kominkami żeby się przemęczyć, a później wymienić korbę na cos lepszego.

Napisano

panie kry0, świetna maszyna ale ten blat :yucky:

Jeśli chodzi o aspekt wizualny to wg mnie ten blat idelanie pasuje do charakteru roweru.

Lubie te ramy! :)

Napisano

Czekam na listonosza z siodłem, i cisnę stestować pierwszą pięćdziesiątkę ;D Co myślicie?

64dc0e01775817dam.jpg

ffd4eb56cc6aa1b7m.jpg

173f31e3d4c27fd6m.jpg

żebyś założył hamulca albo strapy

Napisano

Ze 3 strony temu komuś nie pasowała manetka, mi natomiast nie pasowała kierownica.

Problem rozwiązany:

uHm6N.jpg

ucjRN.jpg

Napisano

No korba akurat do tej ramy pasuje jak do zadnej innej. Rama calkiem ladnie wyglada, tylko podobno mega ciezka.

Kry0 powiesz cos na ten temat?

Nie mam porownania z columbusami i ultralekkimi ramami, wiec nie wiem czy jest az tak ciezka. Lekka nie jest ale daje rade, jezdzi jak maly czolg. Wczesniej zapomnialem odpowiedziec: tak, sztyca 25.0 nic pieknego w tym rozmiarze sie raczej nie znajdzie, zostaje zoom.

Napisano

Witam,

jest to mój trzeci sezon na tym rowerze, lecz w zime troche go podrasowałem, pomalowałem rame, zmieniłem koło.

6905269036_182bba9964_b.jpg

Co to za rama ?

I czy polecacie ramy torowe Leader ? Bo na wrostro.pl są 3 modele: 721,725,727 a ja nie znam się kompletnie w temacie OK.

Napisano

Sam się jarałem leaderem, są piękne i chwalone, ale... ta waga... stal jest lżejsza :whistling:

I tylko ze względu na wagę wybierasz lżejszy ? Te stalowe ramy torowe są na takich cienkich rurkach, kompletnie mi się one nie podobają.

Napisano

Nie tylko ze względu na wagę, ale jak mogę mieć alu set o wadze najlżejszej ramy leadera to wybór jest wiadomy :)

Pisz po polsku :) bo nic z tego nie czaję. Jaką ramę torową byś mi polecił do 1000-1500?

Napisano

alu set = aluminiowy set - rama z widelcem - u mnie jakieś 1870g.

a jeździłeś kiedyś na ostrym?

Nie, zastanawiam się nad złożeniem OK, albo nad "zbieraniem" na szosę na której też nigdy nie jeździłem.

Napisano

Mam starego "górala" firmy Romet.

Tylko, że kompletnie nie znam się na składaniu. Wystarczy tylko piasta do tyłu ? Bo nie wiem czy nie musiałbym wymienić całego koła czy tę piastę da się wrzucić w tę obręcz od górala.

Dzięki za informacje, pozdro.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...