Skocz do zawartości

[ekshibicjonizm] Pokaż swojego sprzęta...

IvanMTB

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie wiem, ludzie najeżdżają na zoncolany, według mnie są spoko. Bolt-on mam tylko z przodu więc tam nie ma się o przesuwać :P

Napisano

nie chodziło chyba o bolt-ona tylko piastę z osią female na bolty. ;) tak z kontekstu można wnioskować, i mariano i ivosimo, śliczne rowerki macie.

Napisano

Jeśli tak no to z tyłem też nie mam problemu :P Nic mi się nie przesuwało nawet w starej ramie gdzie miałem "gołe" haki bez lakieru.

Napisano

Nie wiem, ludzie najeżdżają na zoncolany, według mnie są spoko. Bolt-on mam tylko z przodu więc tam nie ma się o przesuwać :P

A ktos jezdzi na bolt-onach z tylu?

Ew duzo daja zabkowane sruby i podki? Bo aktualnie poukrecalem nakretki od piasty...

Napisano

Siodło to San Marco Zoncolan, trochę poniżej 200g za ~250 zet. Kiera nitto B123 34 cm :D No blat może nie jest imponujący jakiś ale to 44 zęby, z tyłu 15 więc aż taki kołowrotek to nie jest :P

..o kurcze! 34cm szerokość baranka :o da się tym sterować? ;-) co ze skidami? Ja miałem baranka 38cm i było za wąsko, ale może dlatego że mam 187cm wzrostu.

Napisano

A ja mam ponad 190 wzrostu. Risera mam chyba ze 36cm i i tak trzymam kierke miedzy mostkiem a koncem, czyli nawet 34 by spokojnie mi odpowiadalo, nawet w skidach. Mialem bycze 42cm to bylo mega szeroko jak dla mnie, teraz jest 38 i jest bardzo wygodnie i komfortowo jak sie poloze. Nie wiem dlaczego tak jest, ale jestem dlugi a lubie wąskie kierownice. Moze dlatego ze za szeroki to nie jestem (?) :P

Ale nie uwazam zeby nie szeroki chwyt sciskal pluca, to jazda na rowerze a nie wyciskanie na klate, nie sciskam ramionami klatki.

Napisano

Ja też nie mam z tym problemu, jedzie się bardzo fajnie. Skidować da się nawet w górnym chwycie ale i tak jeżdżę prawie cały czas w dolnym. Przynajmniej mam zero stresu jak się w korku przeciskam między lusterkami.

Napisano

Ja mam baranka 38 i chyba jest nieco za wąsko, jak wieje i sygnalizuję skręt to przyjemniej byłby mieć szerszą kierownicę.

Przynajmniej mam zero stresu jak się w korku przeciskam między lusterkami.

Nie rozumiem, czyli w górnym "miałbyś stres", dlaczego?

Napisano

Odnosiłem się do szerokości kiery. Jak miałem szosowego barana 42 cm to czasem miałem wrażenie, że zaraz komuś przydzwonię w lusterko.

Napisano

Szerokość kierownicy należy komponować też do geometrii, w stromych główkach wąsko jest dobrze, w klasycznej szosie z lat 60/70 natomiast sterowanie jest bardziej siłowe, przy małych prędkościach koło lubi kłaść się na prawo lewo. Ogólnie jeśli rower jeździ bez trzymanki do 5 km na godzinę można mieć wąsko, jak przy małej prędkości trzeba kręcić tyłkiem żeby nie myszkował znaczy się że geometria lubi szerokie kierownice

Napisano

No to mój bez trzymanki nie jeździ praktycznie! ;)

Co do lusterek - i tak często jest nie więcej niż 30cm od krawężnika...

No, ale to już by było na tyle, jeśli chodzi o offtop.

Napisano

Dziś dzień wrzucania fot, więc i ja pochwalę się swoją nową dzieciną. Mam nadzieję, że zdjęcia nie za duże. Wiem, że hamulec, klamka i w ogóle. Ale ja jestem mega zajarany :) Rama i paintjob by varsovie fixe. Na żywo lakier rozwala mózg :D PS. Pan Jeż zaaprobował rower i powiedział, że też taki chce.

p6094566.jpg

p6094573.jpg

p6094585.jpg

p6094591.jpg

p6094599.jpg

p6094600.jpg

co to za korba? :)

Napisano

Przedstawiam laleczke z 80'90' lat. Unikatowy model firmy - Ankar rad. Ma swój oldschoolowy klimat. Podzespoły wszystko shimano 105 + custom. Reszta to co widać. Jakość zdjec nie najlepsza ale robion z telefonu.

201206131914.jpg

201206141917.jpg

201206141918.jpg

Napisano

iście egzotyczne ostre kolo ...

ps masz czapkę na każdy dzień tygodnia czy miesiąca ? :D

egoistyczny ?:P

Czapki do tańczenia :D:D

Napisano

Ankar to m się kojarzy z Ankarą, stolicą Turcji. Może to na rynek turecki miało iść. Albo rower dla Turków mieszkających w Niemcach (a jest ich tam trochę).

Napisano

Ankar to m się kojarzy z Ankarą, stolicą Turcji. Może to na rynek turecki miało iść. Albo rower dla Turków mieszkających w Niemcach (a jest ich tam trochę).

Szwajcarski :)

Napisano

Z tego bedzie ostre czy pomyliles dzialy?

Te opony to jakies nieporozumienie...

To mój pierwszy tego typu rower, ale opony to gust. Mi i znajomym oraz kolekcjonerowi który gromadzi takie rowerki się podobają. Masz inny gust - rozumiem.

Co do zdania pierwszego to o co konkretnie chodzi ??

To mój pierwszy tego typu rower, ale opony to gust. Mi i znajomym oraz kolekcjonerowi który gromadzi takie rowerki się podobają. Masz inny gust - rozumiem.

Co do zdania pierwszego to o co konkretnie chodzi ??

Nie wiem czy dobrze zgaduje ale chodzi o przełożenie ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...