rurokura Napisano 24 Lipca 2008 Napisano 24 Lipca 2008 to moze zmien ramę? tak ,wiem -nie musisz dziekawac za rade;]
Grabarz Napisano 24 Lipca 2008 Napisano 24 Lipca 2008 A ramion Campy używałeś z tymi samymi suportami? Sh z Sh? Te dwie firmy mają różne standardy kwadratów. Niby ludzie twierdzą, że można je ze sobą mieszać, ale może jesteś tym wyjątkowym POSTRO! Gr
smark Napisano 24 Lipca 2008 Napisano 24 Lipca 2008 korby campy na supporcie campy i suntoura(pod campe) rurokura mimo wszystko dzięki za radę ;-)
mastiv Napisano 31 Lipca 2008 Napisano 31 Lipca 2008 Klaniam,Centrujac... Hmmm... Jak mi sie zdaje chodzilo o kontrowanie Generalnie taka koncepcja bardzo mi odpowiada... Jesli jest to zwykla piasta na nakrecany wolnobieg (a tak wynika z opisu...) Loctite na gwint, zebatke dokrecic, Loctite na gwint i na styk koronka-kontra, dokrecic, wysuszyc, uzywac OSTRO! I. Wyszukując w tym temacie słowa "wolnobieg", chcąc uzyskać odpowiedź na pytanie "jak przerobić zwykłą piastę z wolnobiegiem na ostre koło?" znalazłem taką wypowiedź (patrz wyżej). Posiadam piastę z wolnobiegiem, ze zwykłego składaczka WIGRY i moje pytanie teraz dotyczy tego, jak ma wyglądać ta koronka-kontra, dokrecic, wysuszyc, uzywac i czy jest inny dobry i stosunkowo pewny sposób, aby zrobić ostre koło? np. zespawanie?? piasty z zębatką
Mod Team IvanMTB Napisano 31 Lipca 2008 Mod Team Napisano 31 Lipca 2008 Hmmmm..... A nie jest to przypadkiem piasta typu torpedo? Przynajmniej takie zazwyczaj bywaly w Wigrusach... Pewnie mozna zespawac... Aczkolwiek wtedy to juz Swiety-Boze-Nie-Pomoze jak bys chcial cos zmienic... Tymczasem Loctite trzymam baaardzo mocno i mozna go zdjac podgrzawszy palnikiem, zalozyc inna zebatke lub wolnobieg... Zdaje mi sie ze ktos juz tu kiedys rozwazal nie calkiem teoretycznie spawanie zestawu piasta-zebatka. Zajzyj do przyklejonego tematu na gorze. Z niego wywodzi sie ostre Sub-Forum. Sporo tam roznej madrosci drzemie OSTRO! I.
Mod Team IvanMTB Napisano 31 Lipca 2008 Mod Team Napisano 31 Lipca 2008 ... ktora kupisz za 2-3 PLN w kazdym sklepie rowerowym sprzedajacym czesci do starszego tyu rowerow... OSTRO! I.
mastiv Napisano 1 Sierpnia 2008 Napisano 1 Sierpnia 2008 jak rozumiem klej, to jest specyfik do gwintów i również dostane w każdym sklepie mechanicznym??
KAZUMI Napisano 1 Sierpnia 2008 Autor Napisano 1 Sierpnia 2008 Loctite 270 ręką nie odkręcisz. Przejrzyj stare tematy tam jest wsio opisane i ruszane po tysiąc razy!
mastiv Napisano 7 Sierpnia 2008 Napisano 7 Sierpnia 2008 loctite 270 to dość drogi interes jest coś tańszego żeby mi zabezpieczyło gwint przed samoodkręceniem??
KAZUMI Napisano 7 Sierpnia 2008 Autor Napisano 7 Sierpnia 2008 Farba olejna i pakuły/ konopie ale to na własną odpowiedzialność ja jednak bym odżałował te 20 kilka złociszy na klej
rurokura Napisano 8 Sierpnia 2008 Napisano 8 Sierpnia 2008 sa tańsze odpowiedniki locktite'a ..alenie polecam .. gdy jeszcze nie umiałem robić skidów ..to ze 2 razy mi sie koronka razem z "kontrą" odkręciła ..ale działo się to stopniowo -przez kilka km ,najpierw był luz na gwincie ,więc mozna było spokojnie jechać i wdomu zareagować jeśli jednak kupisz oryginalnego locktite ,tego najmocniejszego i posmarujesz całą powierzchnie gwintu na trybie i na piaście i mocno dokręcisz to jezus maria ... majzlem i młotkiem tego później nie ruszysz krótko mowiąc da sie inaczej ,chociaż osobiście polecam locktite;a
Mod Team IvanMTB Napisano 8 Sierpnia 2008 Mod Team Napisano 8 Sierpnia 2008 loctite 270 to dość drogi interes jest coś tańszego żeby mi zabezpieczyło gwint przed samoodkręceniem?? Prooosze.... 20-kilka ziko to drogo???? Grabarz! Ile kosztowal ten Twoj Bison? OSTRO! I.
Grabarz Napisano 8 Sierpnia 2008 Napisano 8 Sierpnia 2008 Też coś kole 20zł. Kurcze! Ludzie! To coś ma kleić powierzchnie o zerowym współczynniku wchłanialności - nie oczekujcie, że jakaś tega głowa, która opracowała te recepturę, odda ten produkt w cenie butaprenu.
Elo78 Napisano 9 Sierpnia 2008 Napisano 9 Sierpnia 2008 Pewnie że sie nada , jaguar jest na rurkach reynoldsa , pewnie sie pytasz bo na allegro jest niebieksa za 100 zł prawda?
putin2208 Napisano 9 Sierpnia 2008 Napisano 9 Sierpnia 2008 Mam taką w piwnicy;) tylko że nie mam do niej sterów. Widelec mam już od mojej starej w której to pękła rama. Planowałem składanie ok, kupiłem nawet przednią deorkę pod tarczę... ale nigdzie nie mogłem znaleźć osi pełnej żeby przerobić ją na tylną. A te za 3 do 5zł to są miękkie i będą się wykrzywiać i łożyska po jednej stronie szybciej będą ulegały zużyciu.
Grabarz Napisano 9 Sierpnia 2008 Napisano 9 Sierpnia 2008 Jakiś mit. Jeżdzę od ponad roku na osi za 7 zł (z kompletem konusów, nakrętek i podkładek) i nic się nie dzieje.
putin2208 Napisano 9 Sierpnia 2008 Napisano 9 Sierpnia 2008 Jesteś przekonany? Czyli trzeba kupić ośkę wraz z konusami?? A przyjmie się to do deore? Z czego zrobić tylną koronkę?
Elo78 Napisano 10 Sierpnia 2008 Napisano 10 Sierpnia 2008 koronke robisz ze straej zebatki z jakieś kasety , potem musisz ja odpowiednio ponawiercać żeby otwory na pieście pasowały do niej. Jak by ci sie udało dostac strey do jaguara to daj znać.
Mod Team IvanMTB Napisano 10 Sierpnia 2008 Mod Team Napisano 10 Sierpnia 2008 Jesteś przekonany? Czyli trzeba kupić ośkę wraz z konusami?? A przyjmie się to do deore? Z czego zrobić tylną koronkę? Klaniam, Czy to znaczy ze kupiles sam korpus piasty? Zadziwiajace... Idz do pierwszego lepszego sklepu rowerowego i popros o kompletna os do piasty deore. na pewno przypasi Troche zesmy zboczyli od Waganta... Czy szanowny Mod moglby przeniesc to do tematu o budowie OK? OSTRO! I.
putin2208 Napisano 10 Sierpnia 2008 Napisano 10 Sierpnia 2008 Co do sterów do jaguara to są one niedostępne na naszym rynku. Przejechałem cały 71 w poszukiwaniu i nie znalazłem. Poszukaj nowych widełek do jaguara jeśli stare stery szlag strzelił. Ramę i widelec dostałem bez sterów. Mam całą piastę deore HB-M525. Jaką oś mam zastosować? Wiem że nie drążoną ale pełną. Bo szybkozamykacz nie utrzyma. Problem polega na tym żeby dopasować to do gwintu który jest na kontrze i konusie.
maslaq Napisano 10 Sierpnia 2008 Napisano 10 Sierpnia 2008 główka ramy w jaguarach ma taki sam rozmiar jak w ukrainach i jest na to jedno rozwiązanie - piwo w puszce (piwo wypijasz ) a z puszki wycinasz paski na wysokość kołnierza ktory wchodzi do ramy, obwijasz ten kołnierz paskiem z puszki i wciskasz do ramy (trzyma sie dobrze).
putin2208 Napisano 10 Sierpnia 2008 Napisano 10 Sierpnia 2008 Haha:D Chodzi o średnice gwintu na widełkach;)
mastiv Napisano 12 Sierpnia 2008 Napisano 12 Sierpnia 2008 http://bajkszop.com/index.php?p344,piasta-tyl-mtb Oto piasta którą zamierzam kupić, aby uzyskać napęd zwany ostrym kołem, ale mam pytanie, niepokoi mnie to że oś tej piasty po prawej stronie jest dłuższa, a po lewej krótsza, czy uspokoi mnie ktoś??jak to będzie wyglądało w ramie?? potrzebuje tą piastę do ramy o szerokości widełek 130mm, jeszcze napisze meila do sklepu z pytaniem o długość osi, ale przede wszystkim chce się dowiedzieć jak będzie wyglądać ta piasta w ramie z tą osia z jednej strony krótszą, a z drugiej dłuższą.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.