elberet Napisano 9 Sierpnia 2011 Napisano 9 Sierpnia 2011 japa, nie znasz się. są 2 standardy kwadratów ISO i JIS i może to wpłynąć na linię łańucha http://www.sheldonbrown.com/bbtaper.html
Gość Napisano 10 Sierpnia 2011 Napisano 10 Sierpnia 2011 Kolejne pytanie z serii "ile to jest warte?"... http://allegro.pl/klasyczna-campagnolo-avanti-ostre-kolo-bcm-i1762034855.html : - )
Steve Napisano 10 Sierpnia 2011 Napisano 10 Sierpnia 2011 elberet, coś tam jednak wiem, choć nie wszystko ale napisałem to we wcześniejszym poście. Dobrze wiedzieć, że są dwa standardy kwadratów, ale pierwszą linijkę swojej wypowiedź mogłeś sobie darować... kmeco, ja bym liczył do 120zł, więcej osobiście bym nie dał Wysłałem Ci maila w sprawie korby, jakbyś był zainteresowany
GuiltyOfBeingWhite Napisano 10 Sierpnia 2011 Napisano 10 Sierpnia 2011 zmieniałem korby w rowerze i za cholerę nie mogę ustawić pożądanej linii łańcucha. problem leży w tym, że korby nie są włożone wystarczająco głęboko na kwadracie. próbowałem dobijać je, ale nie da rady. moje pytanie brzmi następująco, czy przy zakładaniu korb należy je montować jakimś specjalnym kluczem (jak przy ściąganiu)?
Corratec Napisano 11 Sierpnia 2011 Napisano 11 Sierpnia 2011 nakładasz na oś, dokręcasz kluczem i jazda, chyba że masz uszkodzony suport lub korbę i coś nie dochodzi, w co wątpię.
KrzYchuu Napisano 15 Sierpnia 2011 Napisano 15 Sierpnia 2011 witam. Mam starego Rometa Waganta chciałem go przerobic na ostre, przerabiał moze ktos z was z Rometa albo czy moze jakis poradnik. Chce zabrac rame reszte wszystko zmienic procz siodła. Pytanie drugie jak pomalowac ramę? I w jakich kosztach by to wyszło zakładając wersje ekonomiczna tzn. Kupując tanie czesci koła są 27cali chyba sa za grube na ostre
bobbudowniczy Napisano 15 Sierpnia 2011 Napisano 15 Sierpnia 2011 witam na forum jestem świeży ale z OK leci mi już 4 rok. co do rometa to mniemam że to pierwsze ostre. zaklej tyną piastę zdejmij przerzutki i tylny hamulec i zobacz czy Ci to leży. sporo osób dużo wydało na sprzęt i się potem zawiodło. co do przeróbek to już trochę chodziłem po forum i bogate jest w wiedzę na ten temat i nic nowego Ci nie powiem chociaż nie... to dosyć ważne. jeśli masz korby na klin to mogą ci się luzować. trzeba często dobijać i dokręcać klin.
newman88 Napisano 18 Sierpnia 2011 Napisano 18 Sierpnia 2011 Pytanie mam takowe do speców ;-) Ostatnio pojawiło się w moim bicyklu metaliczne nieregularne stukanie, słyszalne przy depnięciu na pedały. Pierwsza myśl to korby lub suport. Wyeliminowałem korby, suport, pedały. Koronka na piaście też żadnych luzów. Pozostaje łańcuch który jest dość nowy (PC-1) no i szprych w tylnym kole. Tylne kółko dostało w kość (2 kraksy ostatnio). Zaplatane było wiosną i od tego czasu nie ruszane. Możliwe, że zbyt luźne szprych dają taki efekt?
Steve Napisano 18 Sierpnia 2011 Napisano 18 Sierpnia 2011 Specjalistą nie jestem, ale może łożyska w tylnym kole? U mnie objawy były podobne i z początku myślałem, że to tylko suport. Ale jak się później okazało, zatarło mi się łożysko, oś samoistnie przesunęła się w lewo i przez to wystawała z jednej strony maksymalnie, a z drugiej na pograniczu śruby tworząc przy tym luz na kole które zaczęło latać delikatnie na prawo i lewo. Jakakolwiek próba naprawy w trasie nie dała efektu. Koło zablokowało się na amen i ani od tyłu, ani do przodu już się nawet nie kręciło. 3km rower niosłem na ramieniu, bo nie szło go nawet prowadzić... Piasta to miche primato, tak więc może zwróć uwagę na piastę i łożyska. A mi ktoś może wytłumaczy jak to się mogło stać? Skoro zrobiłem całkiem sporo kilometrów i na 120 kilometrze dopiero zaczęły się stuki przy depnięciu, aż w końcu całkiem padło... Wcześniej nic się nie działo, więc raczej zły montaż i błąd z mojej strony nie wchodzi w grę...
newman88 Napisano 18 Sierpnia 2011 Napisano 18 Sierpnia 2011 Specjalistą nie jestem, ale może łożyska w tylnym kole? U mnie objawy były podobne i z początku myślałem, że to tylko suport. Ale jak się później okazało, zatarło mi się łożysko, oś samoistnie przesunęła się w lewo i przez to wystawała z jednej strony maksymalnie, a z drugiej na pograniczu śruby tworząc przy tym luz na kole które zaczęło latać delikatnie na prawo i lewo. Jakakolwiek próba naprawy w trasie nie dała efektu. Koło zablokowało się na amen i ani od tyłu, ani do przodu już się nawet nie kręciło. 3km rower niosłem na ramieniu, bo nie szło go nawet prowadzić... Piasta to miche primato Dokładnie taką piastę mam, więc muszę to obadać, choć luzów na kole nie zauważyłem, może to wczesny etap u mnie ;-)
KrzYchuu Napisano 18 Sierpnia 2011 Napisano 18 Sierpnia 2011 tak to prada uzywałem wczesniej tego mojego rometa i z .linem miałem problemy i musze zmienic korbę tylko jak odkrecic tą z rometa jaki to klucz musze miec?
Varg Napisano 18 Sierpnia 2011 Napisano 18 Sierpnia 2011 newman , krzywe zębatki , ja mam krzywego coga i jest to samo. BTW zatrzeć piaste AHHAHAAHHAHA propsuje kolege.
Steve Napisano 18 Sierpnia 2011 Napisano 18 Sierpnia 2011 newman , krzywe zębatki , ja mam krzywego coga i jest to samo. BTW zatrzeć piaste AHHAHAAHHAHA propsuje kolege. Nie rozumiem co w tym śmiesznego? Że się nie da, czy trzeba być naprawdę zdolnym żeby tego dokonać? Opisałem swój przykład jak się tylko dało i mi nie było do śmiechu jak musiałem nieść rower:)
Varg Napisano 18 Sierpnia 2011 Napisano 18 Sierpnia 2011 Trzeba być skończonym..... żeby nie dbać tak o rower! Aż mnie ciary przeszły ZATRZEĆ ŁOZYSKO MASZYNOWE.
Aurox Napisano 18 Sierpnia 2011 Napisano 18 Sierpnia 2011 w miche normalka i novatecu też w sumie poprostu czasem się trafi kijowe pewnie jedno kiepskie a drugie idealne
tomek264 Napisano 19 Sierpnia 2011 Napisano 19 Sierpnia 2011 http://allegro.pl/widelec-szosa-chrom-1-ostre-fixed-vintage-28-i1768076583.html czy taki widelec podejdzie mi pod ramę która ma główkę 16cm?
Steve Napisano 19 Sierpnia 2011 Napisano 19 Sierpnia 2011 kaemes, a co ja mogłem poradzić? Dbam o sprzęt i nigdy nie miałem żadnego problemu z piastą. Stało się nagle i w ciągu 5km i przecież dalej nawet nie jechałem, po prostu wróciłem pociągiem:/ Widać jakoś kiepsko mi się trafiło, bo specjalnie tego nie zrobiłem...
garbaty Napisano 19 Sierpnia 2011 Napisano 19 Sierpnia 2011 Też miałem problem z łożyskami w Miche.Piasta nowa a po 5 dniach łożyska do wymiany.Od roku spokój ,nic sie nie dzieje.
Varg Napisano 19 Sierpnia 2011 Napisano 19 Sierpnia 2011 czego wymagać od łożysk z działu AGD. A tak na serio to pewnie latała po osie w wodzie błocie syfie, nie piszczało jakis miesiąc przed śmiercią? Mi łożysko w miche wytrzymało sezon , i pojawił się delikatny luz, poszło do śmieci Jak sie dowiedziałem ile kosztuje zamiennik to się uśmiałem , normalnie zmieniałbym co miesiąc. BOGACTWO Dobre łożysko to dobre łożysko i nogi mniej sie męczą.
bobbudowniczy Napisano 20 Sierpnia 2011 Napisano 20 Sierpnia 2011 niewiem czemu uważasz ze łożyska w sprzęcie są do kitu? dajmy na to łożyskowanie bebna pralki jest narażone na takie siły jakich nie zaznasz w rowerze gościa z największą łydą w okolicy. kwesia taka ze łożysko łożysku nie równe. trafił se egzemplarz z wadą fabryczną i tyle. mógł trafić równie dobrze do piasty macka, blb, dia compe, czy innych. czemu czemu na polskich forach są negatywne wypowiedzi o łożyskach miche? bo przez długi czas ludzie tylko na tym jeździli bo to mozna było dostać. a to ze łożysko za 10 pln siada to nie powód do płaczu tylko wymiany. gdyby pękały korpusy to byłby znak że piasty są po prostu do D*PY
Varg Napisano 20 Sierpnia 2011 Napisano 20 Sierpnia 2011 ja tam pralki nie pytam czy jej siła się marnuje
marianoitaliano Napisano 22 Sierpnia 2011 Napisano 22 Sierpnia 2011 Z innej beczki: Złożyłem rower, po kilku dniach zaczął hałasować napęd w okolicach suportu przy większych obciążeniach. Nieprzyjemne dźwięki z każdym dniem się nasilały, więc zdjąłem korbę i wykręciłem wkład suportowy, wyczyściłem wszystko i wszędzie nałożyłem dużą ilość smaru, skręciłem wszystko i jest dużo lepiej, ale jak jadę pod górę to trzeszczy w jednym ułożeniu korb, jak większa góra to trzeszczy dwukrotnie. Co to może być? Co mogę jeszcze zrobić? Czy jest opcja że to kwadrat w korbie jest wyrobiony? (kupiłem używkę). Chcę słyszeć tylko szum gum i wszystko w rowerze musi być tip top. Meeega denerwujące są jakiekolwiek niepożądane dźwięki. Z góry dzięki za odpowiedzi.
newman88 Napisano 23 Sierpnia 2011 Napisano 23 Sierpnia 2011 Z innej beczki: Złożyłem rower, po kilku dniach zaczął hałasować napęd w okolicach suportu przy większych obciążeniach. Nieprzyjemne dźwięki z każdym dniem się nasilały, więc zdjąłem korbę i wykręciłem wkład suportowy, wyczyściłem wszystko i wszędzie nałożyłem dużą ilość smaru, skręciłem wszystko i jest dużo lepiej, ale jak jadę pod górę to trzeszczy w jednym ułożeniu korb, jak większa góra to trzeszczy dwukrotnie. Stawiam że to jest na styku korba/suport. Miałem tak z niedokręconą korbą. Jeśli nie pomaga porządne dokręcenie korb to możesz potestować zmianę ich pozycji na kwadracie (mam nadzieję, że się dobrze wyraziłem ;-) Pamiętaj żeby niczym nie smarować kwadratu ani korb przed założeniem! - ale pewnie to wiesz
qla Napisano 23 Sierpnia 2011 Napisano 23 Sierpnia 2011 Chłopaki, ja co prawda mam singla, ale myślę, że pomożecie. Otóż mam poziome haki i na szybko zamykacz tyle koło, i co jakiś czas, muszę koło ustawić w osi (i napiąć tym samym łańcuch). Co jakiś czas się przesuwa, aż w końcu nie ma rady i trzeba to zrobić. A szybko zamykacz, coraz mocniej dokręcam i dokręcam, aż czasem czuję coraz to większy opór na kole. Macie jakiś pomysł, co zrobić, żeby koło nie było na to podatne?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.