Varg Napisano 18 Lutego 2011 Napisano 18 Lutego 2011 komplet kluczy ZZRowskich plus młotek . Ew jakiś inny pasujący klucz "pazurkowy" Berecie , śrubkokrętem to można troszke odszczypać kontrę...
korekk93 Napisano 19 Lutego 2011 Napisano 19 Lutego 2011 Pomocy, jakie macie sposoby na wyciągniecie sztycy, która ledwo co się obraca przy użyciu całej mojej siły? Rama stalowa, sztyca alu
Varg Napisano 19 Lutego 2011 Napisano 19 Lutego 2011 z góry i z dołu popsiukaj jakims penetrusem i zostaw na jakis czas. następnie ,owiń sztyce jakaś dętką i wkrec w imadło ! i łogień
whynot5 Napisano 20 Lutego 2011 Napisano 20 Lutego 2011 Jaki blat polecacie ? Szeroki. Czarny. Tani i dobry.
Steve Napisano 20 Lutego 2011 Napisano 20 Lutego 2011 Zależy pod jaki rozstaw. Na fixie.pl są dostępne pod rozstaw 130 http://www.fixie.pl/index/kategoria/48.html
whynot5 Napisano 20 Lutego 2011 Napisano 20 Lutego 2011 Póki co mam tylko starą szosową korbę silstar. To chyba 130
whynot5 Napisano 28 Lutego 2011 Napisano 28 Lutego 2011 nie mam zbyt wiele ostrego doświadczenia. Mam za to blat 46t na szeroki łańcuch. Nie wiem co na tył założyć. Jakie przełożenie ? Jaka zębatka? Kontra będzie dura-ace ale zębatkę na początek chyba jakąś tanią bo prawdopodobnie nie trafie idealnego przełożenia za pierwszym razem. 18t ? lubię mieć w miarę ciężko, ale też żeby się pod górkę wdrapać. Na szeroki łańcuch to jak ona gruba w mm powinna być ?
Papista Napisano 28 Lutego 2011 Napisano 28 Lutego 2011 15, 16 zębów. Kup zębatkę do ukrainy. Właśnie taką musisz mieć. I podkładkę do kasety dziewięciobiegowej, bo jest grubsza od dziesięciobiegowej. Taki paradoksik.
Varg Napisano 28 Lutego 2011 Napisano 28 Lutego 2011 do niektórych rzeczy jak widać trzeba dojść samemu. Wziąć do ręki dwie rzeczy i zastanowić się logicznie , czego tu brakuje , czemu nie działa. Generalnie to owy element nosi miano "dystans" na przyklad z rozebranej kasety. Ale plastikowe lubią pękać. z Bogiem.
Steve Napisano 4 Marca 2011 Napisano 4 Marca 2011 Potrzebuje pomocy w określeniu czy rama nie jest rozlazła i jaka na oko będzie odległość opony od rury podsiodłowej? -> http://vlep.pl/bed6cl.jpg Rama z aukcji allegro, niby romet sport. Sprzedający milczy na moje maile, więc prośba o pomoc:) Warto się nią zainteresować? Z góry dzięki
marianoitaliano Napisano 5 Marca 2011 Napisano 5 Marca 2011 Próbował ktoś z was kiedyś wrzucić do ramy widelec z za krótkim trzonem? Chodzi o widelec jeden cal gwintowany. Gdybym z innego starego widelca odciął potrzebny kawałek rury (chodzi o 5,5cm) i przykleił to "klejem do metalu" (którym kleiłem zębatkę do piasty). Potem nawalił kleju na złączeniu od zewnątrz (żeby się bardziej trzymało). Mostek bym dał nisko więc zamontowany by był na oryginalnym trzonie, a tylko górne stery bym nakręcił na przeszczepioną rurę. Jak myślicie, da rade takie rozwiązanie? Są jakieś inne sposoby na za krótki trzon? Proszę o chociaż jedną odpowiedź bez ulubionych na forum pojazdów. pozdrawiam
marianoitaliano Napisano 5 Marca 2011 Napisano 5 Marca 2011 o to chodzi że jeszcze nie kupiłem tego widelca a mam na oku ładniutki leciutki, tylko ten trzon za krótki. nie czuje jak rymuje dzięki za odpowiedź ma ktoś jakieś inne koncepcje?
itr Napisano 5 Marca 2011 Napisano 5 Marca 2011 Kupić ramę która pasuje do tego upatrzonego widelca? Innych koncepcji brak... Widelec to sprawa życia i śmierci, klejenie wg opisu napawa mnie atakiem lęku pozdarawiam
Varg Napisano 6 Marca 2011 Napisano 6 Marca 2011 można wymienić sterówke. pogadaj z : Kondejem Rychtarskim Orłowskim Gromadą.
marianoitaliano Napisano 7 Marca 2011 Napisano 7 Marca 2011 Dzięki za odpowiedzi, podpowiedzi. Kupienie nowej ramy to dla mnie nie najlepsze rozwiązanie, przede wszystkim ze względu na fundusze, druga rzecz -gdybym kupił mniejszą ramę to byłaby na mnie za mała bo ta jest na styk. Upatrzony widelec poza tymi "walorami" które napisałem jest jeszcze tani, to w sumie główny powód kuszący mnie do jego kupna. Główkę ramy bym bardzo chętnie skrócił u któregoś z Magików, ale to też wiąże się z kosztami, czasem, i jeszcze malowaniem ramy, a na razie chce pojeździć. Nie pali się aż tak bardzo, mogę na razie jeździć na tym co jest, tylko mój widelec kojarzy mi się z jakimś wozem drabiniastym, kwadratowa korona i wielki prześwit między nią a oponą. Dzięki i pozdrawiam.
Varg Napisano 7 Marca 2011 Napisano 7 Marca 2011 napisałem "wymienić sterówke" a nie "skrócic główke"
angelo105l Napisano 7 Marca 2011 Napisano 7 Marca 2011 Wie ktoś co to za zębatka? i gdzie taką zdobyć. http://img526.imageshack.us/img526/4138/21022011693.jpg http://img407.imageshack.us/img407/5628/21022011697.jpg Wygląda jak zwykła do składaka jednak ma nieco większą średnice wewnętrzną.
kseru Napisano 8 Marca 2011 Napisano 8 Marca 2011 Widać na zdjęciu, że piasta Miche, więc jest to 'specjalna' zebatka z patentem miche (wycięcia w piaście). Coś jak to: Zębatka
mmi Napisano 8 Marca 2011 Napisano 8 Marca 2011 mi to wygląda na zębatke od torpeda. Na stówę. Nakładana z trzema zębami jak w piastach planetarnych. Nacięcia robione pilnikiem. Jeśli stalowy adapter Miche się wyrabia to taki garażowy patent na aluminiowym gwincie długo nie wytrzyma. Strach tak jeździć.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.