saknis Napisano 8 Października 2012 Napisano 8 Października 2012 Ostatnie kroki przede mną by złożyć swój pierwszy rower od A do Z. Przy obecnej korbie jednak jest ogromny przekos łańcucha, rzędu 15-20mm. Przełożę więc blat do wewnątrz korby, dokręcę równo tylne koło i wymienię suport. Obecnie suport ma 127mm, chcę go wymienić na 110mm. Boję się jednak że korba (Shimano 600) będzie haczyć o ramę. Czy powinienem się tego bać, czy jest to fizycznie niemożliwe przy standardowej budowie ramy?
bonton Napisano 8 Października 2012 Napisano 8 Października 2012 korba nie powinna raczej zaczepiać o ramę na krótszym suporcie (ale nie wiem jaką masz ramę). ale może nie wejść ci większy blat po wewnętrznej stronie. lepiej daj suport 107 albo nawet 103 i blat na zewnątrz. a najlepiej wszystko dobrze pomierz i na tej podstawie dobierz suport. mi korba 172,5 do ramy minimalnie dotykała w czasie pracy, co zauważyłem dopiero, gdy mi zdrapała trochę farby. teraz mam 165 i zapas jest dużo większy.
saknis Napisano 8 Października 2012 Napisano 8 Października 2012 korba nie powinna raczej zaczepiać o ramę na krótszym suporcie (ale nie wiem jaką masz ramę). ale może nie wejść ci większy blat po wewnętrznej stronie. lepiej daj suport 107 albo nawet 103 i blat na zewnątrz. a najlepiej wszystko dobrze pomierz i na tej podstawie dobierz suport. mi korba 172,5 do ramy minimalnie dotykała w czasie pracy, co zauważyłem dopiero, gdy mi zdrapała trochę farby. teraz mam 165 i zapas jest dużo większy. Blat nie jest duży bo ma 42 zęby. Ale masz rację - nie wiadomo, czy w przyszłości nie będzie większy. Najkrótsze suporty BSA, jakie znalazłem to 110mm. Gdzie znaleźć coś budżetowego i o długości osi 103mm? Czy poza angielskim gwintem BSA (dwa rozne gwinty po obu stronach mufy) jest jeszcze jakiś inny standard?
bonton Napisano 8 Października 2012 Napisano 8 Października 2012 najpopularniejszy jest angielski i włoski, ale jest też francuski, szwajcarski... http://www.wrostro.pl/produkt/wklad-suportu-sun-race-bsa-103-mm-alu http://sklep-milou.home.pl/pl/p/SunRace-suport-68x103/370 tylko to jest bsa, jak masz ita albo nie daj Boże jakiś inny to będzie trudniej...
saknis Napisano 8 Października 2012 Napisano 8 Października 2012 Właśnie o te włoskie, angielskie, francuskie etc mi się rozchodzi, myślałem bowiem, że BSA to sam w sobie standard, gdzie lewa miska ma gwint lewoskrętny, a prawa prawo. Tak jest właśnie w mojej ramie i z tego co doczytałem, to jest to właśnie gwint angielski, co do skoku gwintu, to nie mam pojęcia, sądzę jednak, że jest to standard. Znalazłem w jeszcze lepszej cenie tego Sunrace ale z osią 107mm. Za parę minut się zbiorę pomierzyć mufę i przyłożę jakoś korbę, aby zmierzyć potencjalną długość suportu. Przekos rzędu 2-3mm nie powinien mieć większego wpływu na pracę napędu przy zastosowaniu szerokiego łańcucha, a może się mylę?
magik2208 Napisano 8 Października 2012 Napisano 8 Października 2012 Panie, nie łudź się, że na czymkolwiek poza zintegrowaną osią będziesz miał blat na zewnątrz. Przy wiekowej korbie masz inną linię łańcucha i najprawdopodobniej dopiero przy suporcie 103mm i blacie na wewnątrz będziesz miał linię łańcucha (torowy standard 42mm). Włoskie suporty różnią się jeszcze szerokością, średnicą i wielkością łożysk. Z dostępnością ita nie ma problemu... przy czym jest on sztywniejszy i ma solidniejsze łożyska. Ja nie wiem na jakich Wy ramach musicie jeździć, żeby wam korba o ramę obcierała
bonton Napisano 8 Października 2012 Napisano 8 Października 2012 ma solidniejsze łożyska to chyba zależy jaki to suport. korba o ramę obcierała nie obcierała, tylko dotykała jak pracowała. i była długa. nie łudź się, że na czymkolwiek poza zintegrowaną osią będziesz miał blat na zewnątrz bez przesady. mam korbę na kwadrat, starą torową DA, jeszcze z rozstawem 151, suport 102 i idealna linia łańcucha.
saknis Napisano 8 Października 2012 Napisano 8 Października 2012 Wszystko pomierzone, wygląda na to, że nawet 107mm nie wejdzie... Porobiłem pomiary, z czego wyszło, że blat znajdować się musi 25mm od rury skośnej, co daje 6mm od zakończenia mufy suportowej. Kontynuując, oś suportu musi być dłuższa z każdej strony o 21mm od mufy suportowej. Prosta matematyka daje 68mm + 21mm * 2 = 110mm. Przy takiej długości osi i blacie do wewnątrz, blat znajduje się o jakieś 2-3 mm od ramy, co uważam, za odległość minimalną, nie chcę przesadzić. Może 107mm by wszedł, może nie, kupię chyba 110, zamontuję i zobaczę, czy moje pomiary były coś warte. Myślicie, że 110mm wystarczy, nawet nie wiem, czy w przypadku zamontowania dużego (52) blatu, nie będzie on dotykał ramy.
TSB1923 Napisano 8 Października 2012 Napisano 8 Października 2012 Zestaw mostek + kierownica: BLB(80mm) czy Csepel Royal(60mm), który byłby lepszy ? Na tym drugim zaoszczędzam aż 120 zł. Lepiej dołożyć czy Csepel wystarczy ? Pozdro
magik2208 Napisano 8 Października 2012 Napisano 8 Października 2012 Na DA jest linia dopiero przy 103 i wewnetrznym blacie, takrze przy "tradycyjnej" korbie by tyle wychodziło. Wszystko pomierzone, wygląda na to, że nawet 107mm nie wejdzie... Porobiłem pomiary, z czego wyszło, że blat znajdować się musi 25mm od rury skośnej, co daje 6mm od zakończenia mufy suportowej. Kontynuując, oś suportu musi być dłuższa z każdej strony o 21mm od mufy suportowej. Prosta matematyka daje 68mm + 21mm * 2 = 110mm. Przy takiej długości osi i blacie do wewnątrz, blat znajduje się o jakieś 2-3 mm od ramy, co uważam, za odległość minimalną, nie chcę przesadzić. Może 107mm by wszedł, może nie, kupię chyba 110, zamontuję i zobaczę, czy moje pomiary były coś warte. Myślicie, że 110mm wystarczy, nawet nie wiem, czy w przypadku zamontowania dużego (52) blatu, nie będzie on dotykał ramy. On nie ma być jak najbliżej ramy (bo każda rama jest inna) tylko ma być linia 42mm, zmierz!
bonton Napisano 8 Października 2012 Napisano 8 Października 2012 Na DA jest linia dopiero przy 103 i wewnetrznym blacie ja mam blat na zewnątrz, ale to ciekawe, bo dedykowany suport z grupy torowej 7500 ma długość 107. właśnie muszę go założyć i sprawdzić jak to się ma. ale może piasta też miała inną linię... nie wiem, nie miałem jej w ręku...
saknis Napisano 8 Października 2012 Napisano 8 Października 2012 Na DA jest linia dopiero przy 103 i wewnetrznym blacie, takrze przy "tradycyjnej" korbie by tyle wychodziło. On nie ma być jak najbliżej ramy (bo każda rama jest inna) tylko ma być linia 42mm, zmierz! Zgadza się, ~25mm od rury skośnej, co daje ~40mm od osi roweru. Rozumiem, że standardem jest 42mm? Według pomiarów linii na tyle wyszło 40mm, tyle też miałem zamiar ustawić na przodzie.
magik2208 Napisano 8 Października 2012 Napisano 8 Października 2012 Tak, standard jest 42mm, lecz jak masz linię na piaście 40mm to oczywiście staraj się taką ustawić. ja mam blat na zewnątrz, ale to ciekawe, bo dedykowany suport z grupy torowej 7500 ma długość 107. właśnie muszę go założyć i sprawdzić jak to się ma. ale może piasta też miała inną linię... nie wiem, nie miałem jej w ręku... Bo każda korba jest inna, przy campie mirage (tu korba współczesna 2007r, bodajże 9s i oczywiście pod widełki 130mm, stąd też i linia się zmieniła z biegiem czasu) miałem 107, lecz też blat wewnątrz.
Varg Napisano 8 Października 2012 Napisano 8 Października 2012 dzieciaku , ale tu jest mowa o korbach torowych i torowej ramie a nie szosowych wydumkach. ja przy suporcie dura ace njs107mm korbie campag pista i piascie miche pista mam ideał.. na ramie torowej
magik2208 Napisano 9 Października 2012 Napisano 9 Października 2012 Za to Ty jesteś na tyle dorosły, że aż chamstwo Ci d*pą wychodzi.
karolkarol Napisano 9 Października 2012 Napisano 9 Października 2012 słuchajcie, co mogło spowodować odgięcie się dwóch z pięciu "ramion" (brakuje mi słowa) korby do wewnątrz?
piotreeek Napisano 9 Października 2012 Napisano 9 Października 2012 źle dokręcony blat na przykład, albo ktoś ci kopnął w korbę.
Varg Napisano 9 Października 2012 Napisano 9 Października 2012 chamstwo , tak zwać sobie możesz ziomków na wsi kolego Magik
Tad3k Napisano 10 Października 2012 Napisano 10 Października 2012 chamstwo , tak zwać sobie możesz ziomków na wsi kolego Magik Kocham to forum, jest takie... "polskie"
kresowiak Napisano 11 Października 2012 Napisano 11 Października 2012 Moje żółte siodełko iscaselle za 12zł z allegro po miesiącu jazdy zaczyna się rozpadać. W związku z tym rodzi się pytanie: które ma być nowe? Najlepiej byłoby, gdyby było żółte, ale nie musi. Cena około 100zł. Wyselekcjonowałem dwóch kandydatów: CSEPEL PUHOS vs. SELLE ITALIA TURBO z allegro. Czy ktokolwiek miał z nimi styczność? Ewentualnie jakie inne mogą być godne polecenia? Wiem, że z tym budżetem nie styknie na selle italia/ san marco do klasycznej szosy.
suckmycog Napisano 11 Października 2012 Napisano 11 Października 2012 Moje żółte siodełko iscaselle za 12zł z allegro po miesiącu jazdy zaczyna się rozpadać. W związku z tym rodzi się pytanie: które ma być nowe? Najlepiej byłoby, gdyby było żółte, ale nie musi. Cena około 100zł. Wyselekcjonowałem dwóch kandydatów: CSEPEL PUHOS vs. SELLE ITALIA TURBO z allegro. Czy ktokolwiek miał z nimi styczność? Ewentualnie jakie inne mogą być godne polecenia? Wiem, że z tym budżetem nie styknie na selle italia/ san marco do klasycznej szosy. Ja akurat sprzedaje San Marco Bioactive za połowe budżetu, więc będzie jeszcze na flaszke albo smar do łańcucha Stan idealnym wygląda o tak: http://www.bikerstudio.com.pl/pl/p/Siodelko-San-Marco-BIOAKTIVE-czarne/590 Kupiłem je w tamtym sklepie. Jest jak nowe
Tad3k Napisano 11 Października 2012 Napisano 11 Października 2012 http://allegro.pl/flite-titanium-tytanowe-prety-i2692505078.html Może coś takiego
Varg Napisano 11 Października 2012 Napisano 11 Października 2012 Bier turbo , w dżinsach się smiga całkiem spoko. Z epokowych siodeł to concor jest najlepszy ale twardy
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.