astronaut Napisano 4 Września 2007 Napisano 4 Września 2007 Witam! Chciałbym się spytać czy miał ktoś styczność z nowymi hamulacmi serii XT. Chodzi mi konkretnie o klamki BL-M770 i same szczęki BR-M770. Mam okazje wyrwać cały komplet na 2 koła za 240zł + wysyłka ale jakoś nie jestem przekonany.... Może jakby ktoś znał realną wage to by mi pomogło w mysleniu. O ile (w sensie czy sie opłaca dokładać) takie XT są lepsze od.... dajmy na to AVID SD7 czy Shimano LX poza oczywiście prestiżem.
Biera Napisano 4 Września 2007 Napisano 4 Września 2007 zajrzyj do działu testów -> hamulce. tam ktoś napisał temat że kupił i ma je w domu ale nie jeździł. temat jest zamkniety co by ci bylo latwiej szukac. mozliwe ze juz sprawdzil i sie przejechał na nich. O właśnie
Maki Napisano 4 Września 2007 Napisano 4 Września 2007 To mój temat. Jak zwykle zamknięty przez odi`ego. Uczepił się chyba mnie. Ale to akurat moja i jego sprawa. Nie robiąc ot wracam do tematu. Hmm... Waga: Nie znam ale pewnie mała jak na tą klasę vałki Wygląd: Na żywo wyglądają 100% lepiej Regulacja: Banalnie prosta. Niby zbudowana jak inne vałki ale jednak regulacja zajęła mi chwile. Siła hamowania: Do moich starych hamulców (deore) są bez porównania lepsze. Inne: Nie czuje teraz efektu gumowej linki.
Biera Napisano 4 Września 2007 Napisano 4 Września 2007 To mój temat. Jak zwykle zamknięty przez odi`ego. Uczepił się chyba mnie. Ale to akurat moja i jego sprawa. Nie robiąc ot wracam do tematu. Hmm... na priv masz już wiadomość dlaczego temat został zamknięty.
astronaut Napisano 5 Września 2007 Autor Napisano 5 Września 2007 Hmmm... no kurcze fajnie byłoby poznać tą wage. Mam jeszcze takie pytanie... te XT (LX w sumie też) mają wymienne okładziny. Czy jest to rzeczywiście przydatne czy zwykły to marketing i lepiej wymieniać całe klocki?
Xsystoff Napisano 5 Września 2007 Napisano 5 Września 2007 Lepiej okladziny. Sa wydajniejsze, ekonomiczne i maja 100x wieksza sztywnosc.
lucek Napisano 5 Września 2007 Napisano 5 Września 2007 no właśnie. jak sie przypatrzyłem przy okazji czyszczenia łańcucha, to sie okazało, że klock mi sie nieźle gną. no ale na szczęście niedługo kroją mi sie sd7 ;]
Martinuz Napisano 5 Września 2007 Napisano 5 Września 2007 Małe pytanko do autora topicu - czy chodzi ci o te Xt 2008? http://allegro.pl/item231244769_nowe_v_bra...ze_hamulce.html Jeśli tak to cena 240pln za komplet wydaje się nieco wysoka ;]
Martinuz Napisano 5 Września 2007 Napisano 5 Września 2007 Ops zwaracam honor, zauważyłem że gadaliście o hamplach, myślałem że o same zaciski chodzi. A każdy wie że z cenami XT teraz różnie bywa ;] raz korby po 600 raz po 450. Przepraszam bardzo w takim razie...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.