Skocz do zawartości

[przerzutka] Przerzutka przód ACERA za 20 zł

sowix1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Moja dziewczyna ma ja w swoim rowerze. Jazda typowo turystyczna, ale ma juz ja 3 lata i nic sie z nia nie dzieje. Luzow nie ma i dziala dobrze, wiec za ta cene moim zdaniem oplaca sie. Chociaz ja bym licytowal jakiegs LX'a czy XT na Twoim miejscu. Niewiele drozej a lepsze i lzejsze. Ja swojego kupilem za 26zl w stanie jak nowka 123g :)

Napisano

"Made in Japan" to ona pewnie jest, taki bynajmniej ma wytłoczony napis :) Moja Pani używa takiej w Hexie v5 i daje radę (przerzutka oczywiście :) ), choć raz przy wcale nie tak wielkim błocie doznała zacięcia i nie schodziła w dół. Jeśli nie zmieniałeś korb montowanych fabrycznie (tłoczone z puszki po konserwie blaty Cyclone), to powinno być ok. A teraz rada z serii "lepiej dołóż....(i tu kwota)" ;)

http://www.allegro.pl/item226606439_przerz...rbike_nowa.html

nie wiele droższa i down swing.

Napisano
Chociaz ja bym licytowal jakiegs LX'a czy XT na Twoim miejscu. Niewiele drozej a lepsze i lzejsze.

Lzejsze ? A to ciekawostka jakas. XT jest cięższe.

Do turystycznej jazdy Acera ujdzie, do czegos bardziej ambitnego niestety juz nie. Przy szybkich zmianach wyraznie sie gubi, aczkolwiek da sie spokojnie jezdzic. Moja ma 6 tys km zrobione i lezy w szafie bez jakis wiekszych luzow.

Napisano

@Xsystoff nie napisalem z ktorego roku XT . Acera ma 170g i tylko te nowe XT sa w porownywalnej wadze badz ciezsze. Ale te starsze juz nie. A patrzac na Weight Weenies zaden XT nie jest ciezszy niz ta Acera.

A jakby nawet bylo te 10 czy chocby 20g wiecej, to co sie stanie? Praca nadrobi.

Napisano
"Made in Japan" to ona pewnie jest, taki bynajmniej ma wytłoczony napis :) Moja Pani używa takiej w Hexie v5 i daje radę (przerzutka oczywiście :) ), choć raz przy wcale nie tak wielkim błocie doznała zacięcia i nie schodziła w dół. Jeśli nie zmieniałeś korb montowanych fabrycznie (tłoczone z puszki po konserwie blaty Cyclone), to powinno być ok. A teraz rada z serii "lepiej dołóż....(i tu kwota)" ;)

http://www.allegro.pl/item226606439_przerz...rbike_nowa.html

nie wiele droższa i down swing.

A może zamiast Alivio za 35 zł lepiej brać SRAM SX4. Tylko nie wiem jaka to jest obejma i ciąg (ale ciąg pewnie górny)

http://www.allegro.pl/item227623204_przerz..._sram_sx_4.html

Co wy na to?

Napisano

Sam nigdy nie mailem srama z przodu, ale zrazielm sie jak Sram 9.0 koledze sie polamal praktycznie w trakcie jazdy. Sixer mial Srama 7.0 i tez mu sie cos z nim stalo,ale juz nie pamietam co. Ja bym bral na przod jakies Shimano,ale to moje zdanie, Ty zrobisz jak zechcesz :mellow:

Co do Alivio, to jezdzilem na niej i nie mam zastrzezen, dobra przerzutka jak za ta cene ;)

Napisano

mam z przodu alivio z zeszłego roku i nie jest źle ;]. tylko nie wiem czemu, ale jak chce wrzucić dwójke, to musze troche przeciągać, bo inaczej nie wchodzi. no ale może to cosik z manetkami.

Napisano

Mam identyczną i kupiłem na allegro za 10 zł. Działa elegancko tylko nie wiem ile zębów na blacie obsługuje - ma ktoś jakieś info? :)

Napisano

Ja używam od jakichś 1300 km Srama 5.0, którego zakupiłem na allegro, jako używkę i 0 problemów, raz wyregulowałem i działa bez zarzutu. Używam jej z triggerami SX-4.

Napisano
Mam identyczną i kupiłem na allegro za 10 zł. Działa elegancko tylko nie wiem ile zębów na blacie obsługuje - ma ktoś jakieś info? ;)

Podaj symbol przerzutki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...