koncertownik Napisano 19 Grudnia 2008 Autor Napisano 19 Grudnia 2008 goslaw Widzę, że odgrzebałeś mój stary temat... Ja niestety nic od Velo nie wyegzekwowałem, stwierdzili, że wada nie ma żadnego wpływu na użytkowanie ramy... W######iłem się nieźle, ale ostatecznie olałem sprawę i postanowiłem po prostu na niej jeździć, totalnie jej nie oszczędzając. Jak na razie nieźle się trzyma... Mogłem zareklamować towar z tytułu niezgodności towaru z umową, ale stwierdziłem, że nie będę robił syfu sprzedawcy, z którym mam dobre układy. Ale już nikomu osobiście nie polecę ramy firmy Author ! Sprzedają buble i nic a tym faktem nie robią...
goslaw Napisano 19 Grudnia 2008 Napisano 19 Grudnia 2008 wegług mnie to naprwade dobre ramy choc jak na razie na swojej jeszcze nie jezdzilem bo brak jeszcze kilka stowek do zlozenia ale powiem tak: -przekroj gornej rury w kształcie łezki (ostrą strona do dołu) -dolna rura przechodzi w dwie rózne plaszczyzny na calej swojej dlugosci(biaxial tube profile) -krotkie dolne widelki- dobre przyspieszszanie -gorne rurki tylego trojkata w kształcie litery s, co niby pochlania drgania -rura podsiodlowa o srednicy 34,9 wieksza sztywnosc nie licząc b.słabego lakieru który odpada juz przy montażu i geo metrii( a każda rama z pewnością ma inną) to świetne ramy gdzyby tylko popracowali nad tym aby wszytko było dobrz pospawane, ogłądałem moja ramę dokładnie i jedynym mankamentem jest główka( co opisałem w linku w poprzednim poscie) koncertownik mam nadzieje ze dałem do myslenia i przestrzeglem przed kupowaniem ramy bez jej dokladnego obejrzenia obejrz dokladnie jak w spawana jest główka względem reszty ramy czi jest centralnie wspawana czy lekko przesunieta? czy może jest jescze pod kątem CYRKI Z TYMI GŁÓWKAMI
accentinferno Napisano 19 Grudnia 2008 Napisano 19 Grudnia 2008 Ja myślę że author jest marką mająca takie doświadczenie że nie będą chcieli tracić klientów i jeżeli to na pewno nie z twojej winy to ze uwzględnią reklamacje ale może to trwać bardzo długo:(
Jason Napisano 19 Grudnia 2008 Napisano 19 Grudnia 2008 Makabra jaki kit ludziom wciskają , przecież towar mało że nie jest pełno wartościowy , to co otrzymałeś jest nie zgodne z opisem . Ramka miała być nowa bez wgniotów pęknięć , wad konstrukcyjnych , wad lakierniczych a otrzymałeś zupełnie coś innego na tym można by się oprzeć przy reklamacji. Każdy taki defekt sprzedawca ma obowiązek ujawnić i odpowiednio zmienić cenę , nic nie ma do rzeczy że ty tego nie zauważyłeś .
goslaw Napisano 19 Grudnia 2008 Napisano 19 Grudnia 2008 dzwonilem nawet do inspekcji handlowej a oni mowia tak ze jezeli przy odbiorze nie widzialem wad to znaczy ze akceptuje towar kolejna rame ktora dostalem jest lepsza ale jest kilka rzeczy o ktorych mozna podyskutowac slyszalem cos o pekających glowkach w visionach a przeciez tp ta sama technologia co traction tyle ze vision jest potrojnie cieniowany a traction dwu no nic jak wreszcie zloze i pojezdze/pokatuje to zobaczymy a jescze jedna sprawa, stery dodawane wraz z rama- po wyjeciu z woreczka z lozysk zaczely wylatywac kulki ;]nie wymaga dalszegfo komentarza ;]
ender Napisano 21 Grudnia 2008 Napisano 21 Grudnia 2008 to niech inspekcaja udowodni ze to widziales jak jest problem to radze sie udac do rzecznika praw konsumenta
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.