Skocz do zawartości

[rama] Author Traction - mała wada - Krzywoforming

koncertownik

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

goslaw

Widzę, że odgrzebałeś mój stary temat...

Ja niestety nic od Velo nie wyegzekwowałem, stwierdzili, że wada nie ma żadnego wpływu na użytkowanie ramy... W######iłem się nieźle, ale ostatecznie olałem sprawę i postanowiłem po prostu na niej jeździć, totalnie jej nie oszczędzając. Jak na razie nieźle się trzyma... Mogłem zareklamować towar z tytułu niezgodności towaru z umową, ale stwierdziłem, że nie będę robił syfu sprzedawcy, z którym mam dobre układy.

Ale już nikomu osobiście nie polecę ramy firmy Author ! Sprzedają buble i nic a tym faktem nie robią...

Napisano

wegług mnie to naprwade dobre ramy choc jak na razie na swojej jeszcze nie jezdzilem bo brak jeszcze kilka stowek do zlozenia

ale powiem tak:

-przekroj gornej rury w kształcie łezki (ostrą strona do dołu)

-dolna rura przechodzi w dwie rózne plaszczyzny na calej swojej dlugosci(biaxial tube profile)

-krotkie dolne widelki- dobre przyspieszszanie

-gorne rurki tylego trojkata w kształcie litery s, co niby pochlania drgania

-rura podsiodlowa o srednicy 34,9 wieksza sztywnosc

nie licząc b.słabego lakieru który odpada juz przy montażu i geo metrii( a każda rama z pewnością ma inną) to świetne ramy

gdzyby tylko popracowali nad tym aby wszytko było dobrz pospawane, ogłądałem moja ramę dokładnie i jedynym mankamentem jest główka( co opisałem w linku w poprzednim poscie)

koncertownik mam nadzieje ze dałem do myslenia i przestrzeglem przed kupowaniem ramy bez jej dokladnego obejrzenia

obejrz dokladnie jak w spawana jest główka względem reszty ramy czi jest centralnie wspawana czy lekko przesunieta?

czy może jest jescze pod kątem

CYRKI Z TYMI GŁÓWKAMI

Napisano

Ja myślę że author jest marką mająca takie doświadczenie że nie będą chcieli tracić klientów i jeżeli to na pewno nie z twojej winy to ze uwzględnią reklamacje ale może to trwać bardzo długo:(

Napisano

Makabra jaki kit ludziom wciskają , przecież towar mało że nie jest pełno wartościowy , to co otrzymałeś jest nie zgodne z opisem . Ramka miała być nowa bez wgniotów pęknięć , wad konstrukcyjnych , wad lakierniczych a otrzymałeś zupełnie coś innego na tym można by się oprzeć przy reklamacji. Każdy taki defekt sprzedawca ma obowiązek ujawnić i odpowiednio zmienić cenę , nic nie ma do rzeczy że ty tego nie zauważyłeś .

Napisano

dzwonilem nawet do inspekcji handlowej a oni mowia tak ze jezeli przy odbiorze nie widzialem wad to znaczy ze akceptuje towar

kolejna rame ktora dostalem jest lepsza ale jest kilka rzeczy o ktorych mozna podyskutowac

slyszalem cos o pekających glowkach w visionach a przeciez tp ta sama technologia co traction tyle ze vision jest potrojnie cieniowany a traction dwu

no nic jak wreszcie zloze i pojezdze/pokatuje to zobaczymy

a jescze jedna sprawa, stery dodawane wraz z rama- po wyjeciu z woreczka z lozysk zaczely wylatywac kulki ;]nie wymaga dalszegfo komentarza ;]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...