Skocz do zawartości

[rowery OK/SS] Ciekawe, piękne, brzydkie, niezwykłe, zewsząd

IvanMTB

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie pamiętam, czy było, ale na pewno warte odświeżenia. Ten rowerek to kwintesencja wielości filozofii ostrego. Osobiście podziwiam zacięcie budowniczego/właściciela.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Napęd bloczkowy! :D Ciekawe, czy ma to czemuś służyć, czy to tylko lot budowniczego. Tradycyjnie wyrażam uznanie za pęd w kierunku cyklistycznych wariacji.

• Mod Team
Napisano
Jestem pod wrażeniem, świetny patent:)

Klaniam,

Nie wiem koledzy czy docztyaliscie ale tam jeden naped jest jak sie pedaluje do przodu a drugi do tylu :o

Ciekawe jak to-to dziala w rzeczywistosci tzn jak sie jezdzi...

OSTRO!

I.

Napisano
Dokladnie. To nie jest do hamowania, tylko do podjazdow :D

To musiałbyś te podjazdy tyłem robić.

Sorry, pomyłka z mojej strony, doczytałem.

Napisano

Ale nie ma wolnobiegu. Próbowałem sobie zwizualizować co się stanie, kiedy ktoś przestanie pedałować, ale to bardziej zagmatwane od wstęgi moebiusa.

Napisano

Panowie! A czy próba pedałowania w tył nie oznacza w czasie jazdy właśnie hamowania? Tytanem fizyki nie jestem, ale wydaje mi się, że kręcąc do przodu łańcuch ciągnie za pośrednictwem mniejszej koronki, jeśli zaś chcemy hamować/skidować, naprężamy dolny łańcuch, czyli ciągniemy za pośrednictwem wiekszej koronki.

Mimo wszystko nie potrafię, podobnie jak elberet, "zwizualizować co się stanie, kiedy ktoś przestanie pedałować".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...