Zefir Napisano 4 Czerwca 2007 Napisano 4 Czerwca 2007 Witam, To mój pierwszy post. Dłuższy czas juz w garazu mam fajna kolarke Peugeot'a. Ojciec kilka lat temu kupil za grosze. Ostatnio troszke smigam bo pogoda fajna ale sie ciezko jezdzi bo stan kolarki jest sredni. Wiec odlozylem troche kasy i chce sie zabrac za robote. Rozbiore wszystko i zobacze co i jak ale chcialem za pytac troszke o sprzecie. Chcialbym kupic nowe koła ogólnie patrzyłem i wpadły mi w oko kóla Shimano WHR500 ---- czy to dobry wybór ? Cenowo za około 300 zeta znalazlem. Trzeba wymienic tez hamulce (szczęki). Czy tez szukac Shimano? Widziłem tez firmy Tektro model R-350 w przystepnej cenie. Co wybrac? Dzwignie hamulca tez trzeba wymienic ale mysle ze jak wybiore Shimano hamulce to i dzwignie Shimano, jak Tektro hamulce to i dzwignie. Opony .... Czym tu sie kierowac? Ceną ? Linki - Jakie? Łańcuch - tez sie nie znam. Oczywiscie odnowie rame, kierownice, nowe chwyty i takie tam. Plan dalszy (ale to moze tak na zime) to wymiana widełek, kierownicy, siodełka. Czy dobrze mysle jesli chodzi o te czesci wymienione wyzej? Moze istnieje inna firma która tez ma dobre czesci. Prawda jest taka ze jak juz cos robic to robic dobrze - wiadomo ze to nie sa jakies profesjonalne czesci no ale ja profesjonalnie tez nie jezdze. Proszę o pomoc w wybraniu czesci. pzd. Zefir
tymon_tm Napisano 4 Czerwca 2007 Napisano 4 Czerwca 2007 a może poprostu pomyśl o nowym rowerze?... na pewno należy sugerować się ceną, to że coś np wygląda tak jak to droższe, nie znaczy że tak samo działa (nawet jeśli sprzedawca na allegro pisze co innego..) oczywiście na wielu rzeczach mozna zaoszczędzić - koła shimano są tu doskonałym przykładem (choć wg mnie lepiej zrobisz jak szarpniesz się na wh-550) pytanie zasadnicze - jakim dysponujesz budżetem oraz czego oczekujesz po rowerze?
Zefir Napisano 5 Czerwca 2007 Autor Napisano 5 Czerwca 2007 dzieki za odpowiedz. nowy rower odpada bo wlasnie chodzi o to ze chce ten przywrocic do zycia. mysle ze w tym przypadku nie ma co przesadzac cenowo bo naprawde malo jezdze. chce miec rowerek co poprostu dobrze chodzi. jesli chodzi o finanse to nie ma z tym zbyt problemow ale mam inne hobby w ktore inwestuje duzo kasy. to jest poprostu maly projekt do grzebania w garazu. Czy kierowac sie firma Shimano? Jesli chodzi o hamulce, kola, lancuch, itd.. ?
tymon_tm Napisano 5 Czerwca 2007 Napisano 5 Czerwca 2007 tak, możesz spokojnie szukać części grup shimano od tiagry włącznie (czyli w/w, 105, ultegra, dura ace) - jeśli zdecydujesz się na 10-biegową wersję lub 9 biegów, wtedy z tiagry tylko klamkomanetki, reszta przynajmniej 105 (i korba najlepiej z grupy 10-rzędowej) do tego koła wh550, z resztą (mostki, sztyce itp) sobie poradzisz (polecam komponenty PRO) -- jeśli chciałbyś składać na osprzęcie campagnolo, musisz takze kupic ichniejsze koła (campa lub fulcrum) z bębenkiem na kasetę campy. ogolnie rzecz biorąc, wyjdzie trochę drożej, dostępność tychże jest czasem mocno ograniczona, a róznicy nie poczujesz żadnej (choć Karbon zaraz odpisze, że na campie zrobisz pierdyliard km bez smarowania łańcucha :twisted: )
epafras Napisano 5 Czerwca 2007 Napisano 5 Czerwca 2007 ja bym taką starą szosę obłożył orginalnymi częściami a nie bawił się w dodawanie nowego osprzętu na stary rower... skoro chcesz się bawić już w klasykę to zrób to profesjonalnie wtedy będziesz miał naprawdę niezły efekt
Zefir Napisano 5 Czerwca 2007 Autor Napisano 5 Czerwca 2007 ja bym taką starą szosę obłożył orginalnymi częściami a nie bawił się w dodawanie nowego osprzętu na stary rower... skoro chcesz się bawić już w klasykę to zrób to profesjonalnie wtedy będziesz miał naprawdę niezły efekt zle mnie rozumiesz chyba. nie chce z niego zrobic profesjonalnego sprzetu. poprostu chce zalozyc dobre hamulce, kola, opony. a szukanie orginalnych czesci do niego moze zajac dlugo (jesli znajde wszystko co potrzebuje) i cenowo tez nie wiadomo jak mnie wyjdzie. chce zrobic rowerek to przyjemnego smigania w ladna pogode. na pewno nie bede na nim jezdzil dzien w dzien i robil niewiadomo ile kilometrow. tak, możesz spokojnie szukać części grup shimano od tiagry włącznie (czyli w/w, 105, ultegra, dura ace) - jeśli zdecydujesz się na 10-biegową wersję lub 9 biegów, wtedy z tiagry tylko klamkomanetki, reszta przynajmniej 105 (i korba najlepiej z grupy 10-rzędowej) do tego koła wh550, z resztą (mostki, sztyce itp) sobie poradzisz (polecam komponenty PRO) -- jeśli chciałbyś składać na osprzęcie campagnolo, musisz takze kupic ichniejsze koła (campa lub fulcrum) z bębenkiem na kasetę campy. ogolnie rzecz biorąc, wyjdzie trochę drożej, dostępność tychże jest czasem mocno ograniczona, a róznicy nie poczujesz żadnej (choć Karbon zaraz odpisze, że na campie zrobisz pierdyliard km bez smarowania łańcucha :twisted: ) wielkie dzieki za odpowiedz
rurokura Napisano 6 Czerwca 2007 Napisano 6 Czerwca 2007 siema jak dla mnie bez sensu jest ładowanie się we wszystkie części nowe ,bo faktycznie wydasz na to tyle kasy ,ze juz lepiej kupić nową szosówkę ja bym zrobiłtak -kółka -upoluj sobie jakiś komplet używek ,czy to nowszych czy to z lat 80 tych .. naprawde dobry sprzęt rzędu mavic open pro ,cxp 22? ,ambrosio elite itd. na piastach w okolicach sh 105/ultegra/600/dura ace -można ustrzelić komplet za 80 ,czasem za 100 czasem za 150 zł ..sam tak dobierałem koła i nie narzekam (bebenek na 7/8 biegów ,bo więcej i tak Ci nie potrzeba) na to jakieś względnie tanie opony ,czy to detonatory czy jakieś conti ultrasportsport itd. w ten sposób jak dobrze poszukasz to z kołami zmieścisz sie w okolicach 200-250 zł razem z ogumieniem korba jesli ma niezjechane zemby -tylko bym przeczyściłi zostawił oryginał -no chyba że jest stalowa .. przerzutki/klamki -nie schodź poniżej 105 -polecam sh600 ,manetki klasyczne na ramie siodełko i sztyce można dokupić nowe w jakiejś rozsądnej cenie ,wiadomo nowy łańcuch i ogulny serwis .. taki sprzęt w zupełności Ci wystarczy ,a nie wydasz na niego maaase kasy ,w dodatku bedzie na osprzęcie z epoki : ) pozdrawiam
Zefir Napisano 6 Czerwca 2007 Autor Napisano 6 Czerwca 2007 dzieki za "dobra" odpowiedz. dzis bylem w serwisie. mam przywiezc rowerek i zobaczyc co jest sens zmieniac a co nie (niech popatrzy fachowiec). kola sa w dobrym stanie takze chyba zostane przy oryginalach. chyba troche dziwny wymiar bo 27" ale sie tak nie znam dobrze to sam nie wiem czy dziwny czy nie. a reszte jakos sie dobierze.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.