Skocz do zawartości

[przerzutka przednia] ocierajacy lancuch

fricozoid

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Posiadam rower unibike evolution. Oprzet w tym rowerze jest Shimano Alivio. Mam nastepujacy problem: Jak ustawie przerzutki na 2 z przodu i 1 lub 2 z tylu to lancuch mi ociera w nastepujacy sposob:

www.ols.vectranet.pl/~sowa/lancuch.jpg

w serwisie bylem to powiedzieli ze to normalne i tak bedzie. cos nie chce mi sie w to wierzyc dlatego prosze o wasza pomoc.

Napisano

nie da sie jeździc na wszystkich kombinacjach łancucha, dlatego na którymś biegu musi ocierać, jednak jeżeli byś nad tym possiedział to może byś to wyregulował.

Napisano

czasem się da to wyregulować, czasem nie. rzadko kto sobie tym zaprząta głowę bo na takim przełożeniu się nie jeździ.

PS: na górze jest FAQ, tam link do strony o regulacji przerzutki

Napisano

no to dobrze, bo sie martwilem, nie mam kasy jak lodu i chcialem zeby ten rower byl idealny, ale widocznie tak jest i tyle. PS a na jakich sie niby jezdzi przelozeniu?

dzieki za udzielenie sie w tym temacie

jestem slepy, i nie widze tego faq moglby ktos mi jeszcze linka zapodac?

a mam jeszcze 2 sprawe, bo te cale prezlozenie mam w odleglosci nie 1-3 mm od zebatki tylko wiecej z 8-9, ale w serwisie tez powiedzieli ze to nic nie zmieni i ze nie ma na nic wplywu. prawde rzecza?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...