piotrekek Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Siema . Stary łańcuch wydawał mi się za długi więc nowy skróciłem o 1 ogniwo. Teraz znowu wydaje mi się że jest za krótki ... Czy jest za krótki i muszę kupić nowy ? Cytuj
D1ckSteele Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu U mnie to wygląda całkiem podobnie, jeździ bez problemów. Długość ustalana metodą: Załóż łańcuch na: największą tarczę z przodu, największą zębatkę kasety. Nie prowadź łańcucha przez tylną przerzutkę. Napnij łańcuch tak, aby oba końce się zetknęły. Do otrzymanej długości dodaj 2 pełne ogniwa (czyli 1 cal, jedno ogniwo wewnętrzne + jedno zewnętrzne). 1 Cytuj
ernorator Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu W 2x10/11/12 kombinacja duża-duża zębatka jest relatywnie mało ważne. Ważne, żeby na kombinacji mała-mała nie wisiał swobodnie. 1 Cytuj
piotrekek Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu No właśnie na mała-mała wydawał mi się za luźny dlatego skróciłem. Wiadomo, że na duża-duża jeździ się bardzo rzadko ale teraz to się cykam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi