ojciec35 Napisano Środa o 12:14 Napisano Środa o 12:14 Witam wszystkich Posiadam hamulce v brake . Używam klocków Klocki Hamulcowe Author ABS-3CC V-Brake oraz Kelles typu XT średnio twarde. Posiadam obręcze Alexrims Supra Mt oraz Rigida zac 21 -26 cali Moja waga ok. 100kg Używam roweru do jazdy przeważnie po płaskim terenie w suchym terenie . Po każdej jeździe czyszczę obręcze . W związku z tym mam kilka pytań 1) jaka jest żywotność – trwałość obręczy licząc w km ? 2) czy klocki typu XT v brake średnio twarde szybciej zużywają obręcz ? Dziękuję za odp. Pozdrawiam Cytuj
PiotrWie Napisano Środa o 16:33 Napisano Środa o 16:33 Od kilku lat jeżdżę co prawda na tarczach ale przed tym wiele lat jeździłem na hamulcach obręczowych ( w tym v-brakeach) i ani mi ani moim znajomym nie udało się zjechać obręczy do końca - a bywały przypadki przebiegu z 50 tyś na jednym kole. Prędzej uszkodzisz obręcz na jakiejś dziurze. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi