karol959 Napisano Niedziela o 14:13 Napisano Niedziela o 14:13 Cześć, Szukam porady odnośnie siodełka Trek Aeolus Elite 145 mm. Wiem, że wybór siodełka to bardzo indywidualna sprawa, ale może ktoś miał podobne doświadczenia. Przerobiłem już sporo modeli – Prologo, Selle Italia, Fizik i kilka innych. W każdym coś mi nie pasowało, drętwienie, nieodpowiednie ustawienie miednicy albo inne dolegliwości, głównie związane naciskiem na dłonie/ krocze. Ostatnio przetestowałem Trek Aeolus Elite i w końcu, jeśli chodzi o nacisk na dłonie/krocze, stabilność miednicy jest super, chyba najlepiej ze wszystkich siodełek, które testowałem. Pojawił się jednak jeden problem. Po około 3–4 godzinach jazdy zaczynam odczuwać otarcia i podrażnienia w okolicy krocza, głównie po prawej stronie. Jeżdżę w spodenkach Assos RS S11, może tej wkładki jest za dużo albo po prostu krój nie leży ? Czy ktoś miał podobny problem z tym siodełkiem? Może są jakieś sposoby na wyeliminowanie takich otarć? Nie chciałbym z niego rezygnować tak szybko;/ Co do ustawienia siodełka to pochylenie starałem się ustawić na równej podłodze około -2 stopnie (dotyczy nosa oraz kawałek miejsca przed tym podwinięciem do góry), drop siodła względem kierownicy około 11 cm Cytuj
gnomon Napisano wczoraj o 05:12 Napisano wczoraj o 05:12 Sugeruje żeby Ciebie obejrzał fitter, bo otarcia z jednej strony, sugeruje asymetrie. Może niekoniecznie masz krótszą nogę czy nawet rękę, ale przez same złe nawyki (np sidzenie przy biurko skosem) mogłeś doprowadzić do zrotowania/skrócenia którejś strony - to da się wypracować, ale trzeba wiedzieć o tym i zacząć wykonywać właściwe ćwiczenia. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi