hubson2401 Napisano 4 Lipca Napisano 4 Lipca Witam. Mam 183 cm wzrostu i 88 cm przekroku. Waham się między ramą L (55) a XL (58) w gravelu Bergamont Grandurance RD 10. L: reach 400 mm, stack 598 mm, górna rura 560 mm, główka 160 mm. XL: reach 410 mm, stack 617 mm, górna rura 575 mm, główka 180 mm. Zależy mi na wygodnej pozycji na długie trasy, ale bez zbyt dużego wyciągnięcia do kierownicy. Co ogólnie doradzilibyście przy takich wymiarach: L czy XL? Dziękuję serdecznie za Waszą pomoc. Pozdrawiam serdecznie Cytuj
Greg1 Napisano 4 Lipca Napisano 4 Lipca Raczej L. XL będzie po prostu za długi. Ja przy niemal identycznych wymiarach (183 cm wzrostu i 87 cm przekrok), mam/miałem rowery z górną rurą długości 560-568 mm i Reachem nie przekraczającym 400 mm. Ten Triban był takim wygodnym dziadkowozem z dużym Stackiem i wygodną pozycją. W Kellysie wymieniłem mostek na 2 cm kótszy bo byłem zbyt wyciągnięty i trzymałem kierownicę jakieś 2-3 cm przed łapami Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi