Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam serdecznie mam pytanie do was mam zestaw 2x10 

SL M6000 PRAWA I LEWA MANETKA 

KORBA FC-M6000-2 38T 28T 

PRZEDNIA PRZEZUTKA M6025-H 

TYLNIA PRZEZUTKA RD-M5120 SGS 

KASETA CS-M4100 11-42 

I ŁAŃCUCH CN-HG95 cała grupa 2x10 

Zaciekawiło mnie działanie manetki DEORE XT SL-M8000 tylko ona jest 11rzedowa 

czy muszę cała grupę wymieniać na 2x11 czy mogę zostawić cos Z grupy 2x10 np Korbę, przednia Przezutke I manetke lewą 

A dokupić DEORE XT SL-M8000 PRAWA MANETKA

KASETA DEORE XT CS M8000 11-42 

PRZEZUTKA TYLNIA DEORE XT RD M8000 SGS 

ŁAŃCUCH CN HG901 

czy taki miks zadziała bez problemu? Czy ktoś z was stosował takie zestawienie proszę o pomoc dziękuję 

Edytowane przez Baki91
Napisano

Hmmm zeczewiscie Saint 10 przełożeń ale nie ma telewizora a ja jednak potrzebuje tego telewizora ale ciekawa propozycja zastanowię się nad tym jeszcze dziękuję za pomoc 😉 

Godzinę temu, sznib napisał:

Hmmm zeczewiscie Saint 10 I ma te same technologie przełożeń ale nie ma telewizora a ja jednak potrzebuje tego telewizora ale ciekawa propozycja zastanowię się nad tym jeszcze dziękuję za pomoc 😉 ale powiedz mi jak możesz czy jest możliwość wymiany jak napisałem powyżej na taką konwersję. mieszkam w UK ta manetka kosztuje jedną trzecią ceny jak bym chciał kupic xt kasetę, przezutke, łańcuch i manetka

• Mod Team
Napisano

W przypadku wymiany na 11sp to tak, wystarczy kasetę, manetkę i łańcuch wymienić. Ale zakup Sainta to lepsza opcja. Też mam napęd 10sp i mam właśnie Sainta i działa elegancko.

Napisano
3 godziny temu, sznib napisał:

Znalazłem coś i jest z telewizorkiem I do napędu 2x10 DEORE XT SL T8000🥇 ma wszystkie te same funkcje CO DEORE XT SL-M8000🏅 super a ja tu chciałem pół napędu wymieniać super jeszcze raz pozdrawiam