Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,

Waga: 90kg

Wzrost: 180cm

Aktualnie posiadam Treka Marlin 6 Gen. 2 (Rozmiar L) - Osobiście uważam ze rower jest świetny. Używam go do dojazdów do pracy i śmigania w wolnym czasie po asfalcie, trasach leśnych z piachem, większymi kamykami etc. Planuje Treka właśnie zostawić sobie tylko i wyłącznie na dojazdy do pracy a drugi rower kupić jakościowo o wiele lepszy na śmiganie.

Szukam czegoś klasę wyżej, także XC. Byłem rozglądać się co maja w pobliskim sklepie rowerowym i zaoferowali mi Trek Procaliber 9.5 za 8000zl - Czy warto zerknąć na cos innego w tej cenie? Jakieś propozycje? Dodam ze mogą być nawet z zagranicy z transportem do PL.

• Mod Team
Napisano

Oiz na asfalt, to tak średnio bym powiedział (pewnie waży 14 kg)... Poza tym nie ma białego :no:

Po co płacić za alu na "lekkiej" - 2 kg ramie (Canyon), to nie mam zielonego pojęcia (ewentualnie bike packing).

• Mod Team
Napisano

Jak za te pieniądze, to chyba jedynym znakiem zapytania jest rozmiar ramy (choć sam mam właśnie M przy tym samym wzroście), i ewentualnie do rozważenia, czy docelowo rower ma zostać na droższym w porównaniu do Shimano osprzęcie Sram'a https://www.centrumrowerowe.pl/rower-mtb-lapierre-prorace-cf-7-9-pd50009/

A jakby ktoś chciał full'a https://www.centrumrowerowe.pl/rower-mtb-lapierre-xr-5-9-pd50021/