Fabian65 Napisano Czwartek o 17:05 Napisano Czwartek o 17:05 Na początku roku kupiłem zachwalany na forach licznik GPS Bryton 750 SE. Teraz po ponad półrocznym użytkowaniu pomimo niskiej ceny żałuję zakupu. Menu nie jest intuicyjne ale najgorsze jest to, że kontrast jest bardzo słaby. W słońcu menu jest praktycznie nie widoczne. Czy ktoś ma podobne odczucia związane z tym modelem? Może jakieś alternatywne propozycje i rekomendacje macie dla mnie? Szukam czegoś w zamian. Garminy dla mnie są nieco za drogie... Cytuj
SanchoPancha Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu (edytowane) Prawda jest taka, że w każdym urządzeniu jest coś nie tak, nawet w Garminach. Takie czasy. Natomiast jeśli chcesz coś tańszego, rozejrzyj się za iGPSPORT BSC500, BiNavi albo IGS800. Ich routing nie jest tak dobry jak w Garminie, bo dłużej liczy i nie masz wpływu na trasę (np nie da się wyłączyć dróg gruntowych, ustawić punktów pośrednich). Jednak re-routing już działa dobrze, bo liczy tylko kawałek niezbędny do powrotu na trasę i to działa w miarę szybko i sprawnie. Jeśli jeździsz po wgranym śladzie z komórki, a ja tak jeżdżę, to urządzenia te powinny spełnić twoje potrzeby. Jeśli chodzi o widoczność w słońcu, to tylko te 2 wyższe modele (BiNavi, IGS800) mają transfleksyjny wyświetlacz. BSC500 ma bardzo dobrą jasność, ale wyświetlacz to TFT LCD, więc przy mocnym słońcu nie będzie tak widoczny. Wszystko to jest opisane w recenzji. Edytowane 16 godzin temu przez SanchoPancha Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi