LazyKRSOne Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu (edytowane) Witam. Posiadam rower Raymon Hardray 4.0 e-mtb na kołach 29". Chciałbym się pozbyć zarówno amortyzatora Suntour XCT30 jak i osi 9mm QR, problemem jest prosta rura sterowa 1 1/8", przynajmniej na zmianie całych kół na 15x110 bo na to rozwiązanie żadnego amortyzatora nie znalazłem. Pytanie do osób bardziej zaawansowanych w temacie rowerów ode mnie, aczkolwiek o to nie ciężko. Czy: -Nie będzie problemu przy zmianie z 9mm QR na 15x110 boost przy zmianie całych kół -Jest sens zmienić rozmiar przedniego koła na 27,5", założyc Manitou Markhor ponieważ widziałem ,że można trafić 27,5 120mm skoku i oś 15x110 boost na rurę sterową 1/ 1/8 prostą a) Jeżeli tak: Jakie koła i opony polecacie, jakby się udało zmieścić w 1500 za wszystko było by idealnie -Da się stratę wysokości po zmianie obręczy nadrobić grubszą oponą i tu od razu pytanie również do posiadaczy takiego samego roweru, czy ktoś próbował może wrzucić z tyłu oponę 29x.2.5 i wszystkie prześwity się zgadzały Z góry przepraszam za błędy i pozdrawiam. Edytowane 20 godzin temu przez LazyKRSOne Cytuj
Seb Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Daj linka co ta za rower. Jak masz rurę sterową 1 i 1/8" i masz stery półzintegrowane to możesz wymienić stery na takie z zewnętrznym dolnym łożyskiem tzw stery redukcyjne i przejść na amortyzatory tapered . Musisz rozebrać stery i zmierzyć średnicę osadzenia misek i szukać sterów pod główkę ramy jaką masz. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi