Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam. Posiadam rower Raymon Hardray 4.0 e-mtb na kołach 29".

Chciałbym się pozbyć zarówno amortyzatora Suntour XCT30 jak i osi 9mm QR, problemem jest prosta rura sterowa 1 1/8", przynajmniej na zmianie całych kół na 15x110 bo na to rozwiązanie żadnego amortyzatora nie znalazłem.

Pytanie do osób bardziej zaawansowanych w temacie rowerów ode mnie, aczkolwiek o to nie ciężko.

Czy:

-Nie będzie problemu przy zmianie z 9mm QR na 15x110 boost przy zmianie całych kół

-Jest sens zmienić rozmiar przedniego koła na 27,5", założyc Manitou Markhor ponieważ widziałem ,że można trafić 27,5 120mm skoku i oś 15x110 boost na rurę sterową 1/ 1/8 prostą

a) Jeżeli tak:

Jakie koła i opony polecacie, jakby się udało zmieścić w 1500 za wszystko było by idealnie  

-Da się stratę wysokości po zmianie obręczy nadrobić grubszą oponą i tu od razu pytanie również do posiadaczy takiego samego roweru, czy ktoś próbował może wrzucić z tyłu oponę 29x.2.5 i wszystkie prześwity się zgadzały

Z góry przepraszam za błędy i pozdrawiam.

Edytowane przez LazyKRSOne
Napisano

Daj linka co ta za rower.

Jak masz rurę sterową 1 i 1/8" i masz stery półzintegrowane to możesz wymienić stery na takie z zewnętrznym dolnym łożyskiem tzw stery redukcyjne i przejść na amortyzatory tapered .

Musisz rozebrać stery i zmierzyć średnicę osadzenia misek i szukać sterów pod główkę ramy jaką masz.